Heeft u vragen op het gebied van van letselschade?

Vraag het onze specialisten!

Veel gestelde vragen Letselschade

Indien u na een ongeval gewond raakt en hierdoor schade lijdt, dan spreken wij over letselschade. Maar waar heeft u precies recht op en wie kunt u om een schadevergoeding voor uw letselschade vragen? En hoe zit het met arbeidsongeschiktheid? Heeft u recht op schadevergoeding als u in de auto zat die het ongeval veroorzaakt heeft. Is er dan ook recht op een schadevergoeding? Wat kost het om mijn letselschade te laten verhalen door een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat?

Veel gestelde vragen letselschade

Het zijn allemaal veel gestelde vragen waar onze letselschade advocaten graag een antwoord op geven. Hieronder treft u een antwoord op de meest gestelde vragen aan. Zit uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op. De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten helpen u graag. Wij werken in heel Nederland. Bel 0800 278 4626 of mail ons voor al uw vragen over letselschade.

Vraag 1: Welke letselschade wordt vergoed?

Een van de meest gestelde vragen aan onze letselschade advocaten is welke letselschade wordt vergoed? Dit zijn ten eerste alle kosten die u door het ongeval maakt, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of bedrijfsongeval Denkt u hierbij aan:

– Verlies van inkomen
– Medische kosten (eigen risico en eigen bijdragen).
– Reiskosten naar uw huisarts, specialist, fysiotherapeut en bedrijfsarts.
– Kosten voor vervanging in het huishouden. Ook als uw taken worden overgenomen door familie of vrienden!
– Kosten voor onderhoud aan huis en tuin als u dit tijdelijk of blijvend niet meer kan door het letsel.
– Reparatiekosten aan uw fiets, auto, scooter, maar ook schade aan uw telefoon en kleding.

Is er sprake van arbeidsongeschiktheid door het ongeval? Dan wordt ook uw inkomensschade vergoed. Bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid bestaat de schade meestal uit onregelmatigheidstoeslag of structureel overwerk. Bent u langer dan 1 jaar ziek? Dan ontvangt u vaak nog maar 70% van uw salaris. En na 2 jaar ziekte krijgt u te maken met het UWV. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan lijdt u veelal vanaf dag 1 letselschade. Ook deze letselschade verhalen onze advocaten voor u.

Vraag 2: Wie is aansprakelijk voor uw letselschade?

Bent u als voetganger of fietser slachtoffer van een verkeersongeval waarbij een motorvoertuig betrokken is? Dan heeft u altijd recht op ten minste 50% van de schade, ook als het motorvoertuig geen schuld heeft aan het ongeval. Kinderen tot 12 jaar hebben altijd recht op een volledige schadevergoeding!
Zat u zelf als bestuurder in een auto of op een motor of scooter? En bent u in botsing gekomen met een ander motorvoertuig? Dan heeft u recht op een schadevergoeding als de andere partij schuldig is aan het ongeval. Bent u zelf schuldig en heeft u een schade- inzittendenverzekering? Ook dan wordt uw letselschade vergoed.

Is u een ongeval tijdens het werk overkomen? Dan is uw werkgever aansprakelijk voor alle schade die u als gevolg van een ongeval lijdt. Dit is alleen anders als de werkgever geen verwijt gemaakt kan worden gemaakt of bij opzet of bewuste roekeloosheid.

Bent u aangevallen door een hond? Dan is de bezitter van de hond aansprakelijk. Bij een val over een losliggende tegel of anderszins een gebrekkige weg, dan is de wegbeheerder aansprakelijk.

Bent u op een andere wijze het slachtoffer van letselschade? Neemt u dan contact met ons op. Ook kan kunnen wij u helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Zat u als passagier in een motorvoertuig? Dan kunt u kiezen welke bestuurder u aanspreekt. Beide dienen uw letselschade te vergoeden! Dit is opgenomen in de bedrijfsregeling schuldloze derde van het Verbond van Verzekeraars!

Vraag 3: Wat is smartengeld en hoe wordt de hoogte hiervan vastgesteld?

Letselschade bestaat uit materiële schade en smartengeld. Smartengeld is een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u door het ongeval lijdt. Deze schade stellen wij vast op basis van letselschadezaken uit het verleden.

Vraag 4: Wat kan een letselschade advocaat voor mij doen?

Een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u bij het verhalen van uw letselschade. Een van de letselschade advocaten uit onder andere Hoorn, Alkmaar, Purmerend of Den Helder van ons kantoor stelt de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk. De meeste mensen zijn verzekerd tegen letselschade als gevolg van een ongeval. Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade advocaten onderhandelt met de verzekeraar en zorgt dat al uw letselschade verhaald wordt. Daarnaast zorgen wij dat u geen risico loopt voor de toekomst bij een eventuele verergering van het letsel.

Vraag 5: Wat kost een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten?

Onze letselschade advocaten in onder andere Wognum, Hoorn, Alkmaar, Zaandam en Uitgeest werken volledig kosteloos voor u. Alle letselschade en de kosten voor uw rechtsbijstand wordt verhaald op de aansprakelijke partij. U maakt voor de rechtsbijstand van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten dus geen kosten!

Neem contact op met uw letselschade advocaat

Bent u op zoek naar een ervaren letselschade advocaat voor het verhalen van uw letselschade? Neemt u dan contact op met de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten. Met afspraaklocaties in Wognum, Alkmaar, Purmerend en Hoorn zijn wij altijd dichtbij. Kunt u niet naar ons komen? Geen probleem. Onze letselschade advocaten komen gewoon bij u thuis om u te helpen bij het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons voor hulp!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar