Onze letselschade advocaten verhalen de letselschade kosteloos!
Bent u betrokken geraakt bij een aanrijding met de auto?

Een aanrijding met de auto, wie is aansprakelijk?

Een achterop aanrijding, kettingbotsing of een aanrijding van de zijkant. Als u betrokken bent bij een aanrijding met de auto, dan kan dit vervelende en zelfs soms blijvende gevolgen voor u hebben. Zo houdt pijn in de nek na een aanrijding soms lang aan, maar er kan ook sprake zijn van een hersenschudding of ander letsel. En u kunt hier veel klachten en beperkingen van ervaren. Ontstaat er schade, dan spreken wij van letselschade. Onze letselschade advocaten verhalen deze schade graag voor u en staan u bij het gehele letselschade traject bij met advies.

Is de aanrijding veroorzaakt door een andere bestuurder, dan kunt u uiteraard uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij. Er kan dan direct een letselschade claim ingediend worden bij de WAM- verzekeraar van het motorvoertuig. Is er sprake van een eenzijdig auto ongeval of is niet bekend wie schuldig is? Dan kan er gebruik gemaakt worden van de schade inzittendenverzekering (SVI- verzekering). Voor een uitkering op basis van de svi-verzekering maakt de toedracht van het auto ongeluk niet uit.

Wilt u de schade als gevolg van de aanrijding met de auto verhalen op de letselschade verzekeraar? De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten staan voor u klaar. Wij regelen een voorschot en verhalen de volledige letselschade op de aansprakelijke partij. En wij werken 100% kosteloos voor u. De verzekeraar van de aansprakelijke partij of de schade-inzittendenverzekeraar betaalt ook de advocaatkosten.

Aanrijding auto met andere auto, waar heb ik recht op?

Bij een aanrijding tussen een auto en een andere auto is artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek van toepassing. Op grond van dit wetsartikel is de bestuurder die de auto botsing veroorzaakt fout en dien deze de letselschade van het letselschade slachtoffer te vergoeden. Alle motorvoertuigen in Nederland zijn op grond van de wet verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Dit staat in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (WAM). Uw letselschade wordt dus altijd vergoed als een ander de auto botsing veroorzaakt heeft.

Is er sprake van een aanrijding met de auto en een andere auto en maakt u zelf de verkeersfout? Of is er sprake van een eenzijdig verkeersongeval? Dan doet uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten voor u een beroep op de svi- verzekering en dient daar de letselschade claim in voor bijvoorbeeld de whiplashklachten na de aanrijding.

Passagiers kunnen bij een aanrijding tussen een auto en een andere auto ook nog gebruik maken van een bijzondere regeling, de schuldloze derde regeling. Deze regeling is van belang als niet vast staat wie er nu een verkeersfout gemaakt heeft. De schade van de passagiers wordt dan op grond van de schuldloze derde regeling door 1 van de letselschade verzekeraars betaald. De bestuurder kan dan de tegenpartij aansprakelijk stellen of de schade inzittendenverzekering inschakelen.

Aanrijding auto met fiets of voetganger

Bij een aanrijding auto fiets of auto voetganger is er een bijzondere regeling van toepassing. De persoon die als fietser aangereden is kan altijd aanspraak maken op een letselschade vergoeding. Als u als voetganger aangereden bent geldt het zelfde. Dit is mogelijk op grond van artikel 185 van de Wegenverkeerswet. Op grond van dit wetsartikel is er altijd recht op een letselschadevergoeding van ten minste 50% bij eigen schuld en 100% als de auto aansprakelijk is.

Andersom blijft een deel van de schade voor de bestuurder van dat auto bij een aanrijding auto fietser altijd voor een deel voor rekening van de bezitter van de auto. Ook als de auto geen verkeersfout heeft gemaakt.

Letselschade claimen na een aanrijding auto

Is er sprake van aansprakelijkheid of kan er een beroep gedaan worden op de schade-inzittendenverzekering? Dan kunt u de letselschade claimen die u door de aanrijding lijdt. Letselschade bestaat uit veel soorten materiële schadeposten en smartengeld. De meest voorkomende materiële schadeposten zijn:

 • Verlies aan verdienvermogen bij arbeidsongeschiktheid
 • Medische kosten
 • Huishoudelijke hulp
 • (Extra) kinderopvang
 • Eigen bijdragen zorg en hulpmiddelen
 • Reiskosten
 • Verzorgingskosten
 • Verpleegkosten
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • Reparatiekosten

Alles over smartengeld leest u hier.

Contact met uw letselschade advocaat

Lijdt u letselschade door een aanrijding en wilt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke persoon? Neem dan contact op met uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Bel voor een letselschade advies of een intakegesprek bij u thuis of op ons kantoor 0800 278 4626 (gratis) of vul hier uw gegevens in. Wij helpen u graag.

 

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar