Vul het aanrijdingsformulier in en stuur deze naar ons op, wij claimen uw letselschade!
Is u een auto-ongeluk overkomen en wilt u letselschade verhalen?

Adviezen bij het invullen van het schade-aanrijdingsformulier

Bij een auto-ongeluk, maar ook bij een fietsongeval is het van belang dat u een schade-aanrijdingsformulier invult. Een ingevuld en ondertekend schade-aanrijdingsformulier is voor de wet namelijk een wettelijk bewijsmiddel. Het invullen is echter niet altijd even gemakkelijk. Daarom geven wij u in deze bijdrage een aantal handige adviezen bij het invullen van een schade aanrijdingsformulier!

Wilt u een schade-aanrijdingsformulier invullen maar heeft u deze niet in uw bezit? Vraag hem hier gratis (digitaal of per post) bij ons op!

Vul in dat u gewond bent, ook bij (heel) licht letsel!

Onder vraag 3 op het schade-aanrijdingsformulier (rechtsboven) geeft u aan of u gewond bent geraakt. Vaak komen klachten echter pas later door de adrenaline of door de schrik. Ook denken mensen wel eens dat nekklachten, rugklachten of hoofdpijnklachten niet onder de definitie van “gewonden” valt. Alle klachten die u echter ervaart vallen onder de term “gewonden”. Vul daarom bij lichamelijke klachten altijd “ja” in.

Vul uw letsel achterop zo uitgebreid mogelijk in, dit voorkomt discussie

Heeft u lichamelijke klachten aan het auto-ongeluk of fietsongeval overgehouden? Vul dit op de achterkant van het schade-aanrijdingsformulier zo uitgebreid mogelijk in. Dit kunt u doen bij “aard letsel” Geef whiplashklachten, hersenletsel, breuken enz. aan.

Met name het opgeven van zogenaamd “niet objectiveerbaar letsel” is van belang. Over deze vorm van letsel, zoals bij whiplashklachten, rugklachten maar ook bij hersenletsel kan er nogal eens discussie zijn over het bestaan van deze klachten en of deze klachten van het ongeval komen. Daarom is het verstandig om deze klachten zo spoedig mogelijk te (ver)melden. Op het schade- aanrijdingsformulier, maar ook door bijvoorbeeld nekklachten, hoofdpijn of concentratieproblemen zo spoedig mogelijk bij een arts te melden!

Vul alle toepasselijke vakken bij “toedracht” in

Soms ontstaat er discussie over wie er nu een verkeerfout heeft gemaakt. Uiteindelijk kan het zo zijn dat een letselschade advocaat voor u moet bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is. Dan is het noodzakelijk dat u goed aangeeft wat de toedracht is. Vul daarom de toedracht (onder 12) altijd zo compleet mogelijk in. Er zijn meerdere antwoorden mogelijk!

Vergeet de situatie niet te tekenen!

Een toedracht wordt pas echt duidelijk als deze getekend wordt. Onze letselschade advocaten zien in de praktijk dat een goede tekening van de toedracht doorslaggevend kan zijn. Probeert u daarom zo duidelijk mogelijk te tekenen wat er gebeurd is. Gebruik daarbij pijlen om de rijrichting aan te geven en zet A en B bij de voertuigen zodat duidelijk is van wie welk motorvoertuig is.

Geef eventuele belangrijke informatie op bij “Mijn opmerkingen”

In dit vak kunt u van alles kwijt dat belangrijk kan zijn voor de letselschade claim. Reed de tegenpartij te hard? Probeerde hij de plek van het ongeval te verlaten zonder het schade-aanrijdingsformulier in te vullen? Het kan allemaal belangrijk zijn voor de schadeclaim.

Zijn er getuigen van het ongeval? Vul altijd de gegevens in!

Getuigenverklaringen zijn in de wet opgenomen als wettelijke bewijsmiddel. Zijn er daarom getuigen van de u overkomen aanrijding, schrijf dan de namen en contactgegevens van deze personen op. Onze letselschade advocaten merken dat het steeds vaker nodig is een beroep te doen op getuigen om te bewijzen wie er aansprakelijk is voor de letselschade.

Zorg dat het schade-aanrijdingsformulier door beide partijen getekend is

Een schade-aanrijdingsformulier is pas geldig als het door beide partijen getekend is. Vraag daarom altijd aan de partij die u aangereden heeft om het schade-aanrijdingsformulier te onderteken. Teken het formulier zelf ook en geef de tegenpartij een door beide ondertekend exemplaar van het schade-aanrijdingsformulier mee.

Let op: vertrouwd u het niet of rijdt de tegenpartij door na een ongeval? Bel altijd 112!

Het aantal doorrijders na een ongeval neemt steeds meer toe. Wij merken dat het Waarborgfonds vaak ingeschakeld moet worden omdat de dader doorrijdt na een auto-ongeluk. U blijft dan met de schade zitten, tenzij u een beroep kunt doen op het Waarborgfonds. Aan een letselschade claim bij het Waarborgfonds zitten wel voorwaarden. Een van deze voorwaarden is dat u aangifte doet bij de politie. Daarnaast moet u bewijzen dat u een ongeval is overkomen en dat de dader is doorgereden. Dit kan door getuigen. Bel daarom ter plaatse de politie zodat deze onderzoek kunnen doen en een proces-verbaal op maken. Daarin staat dan de toedracht van het verkeersongeval en staan de getuigen!

Weigert de tegenpartij het schade-aanrijdingsformulier (volledig) in te vullen of niet wordt het niet naar waarheid ingevuld? Waarschuw ook dan de politie. Dit kan heel belangrijk zijn voor uw recht op een letselschadevergoeding!

Als fietser aangereden of als voetganger? Vul ook een schade-aanrijdingsformulier in!

Een schade-aanrijdingsformulier in een wettig bewijsmiddel. Het wordt altijd gebruikt bij een aanrijding tussen auto’s, maar kan ook dienstig zijn bij een fietsongeval of als u als voetganger aangereden bent. Waar het immers om gaat bij het verhalen van uw schade is dat vast staat wat er precies gebeurd is! Vul daarom altijd een schade-aanrijdingsformulier in. Ook als u als fietser aangereden bent of als voetganger betrokken bent bij een aanrijding!

Hulp bij het schadeformulier invullen? Neem contact met ons op!

Een schadeformulier invullen is van groot belang. Heeft u vragen of hulp nodig bij het schadeformulier invullen? Onze letselschade advocaten zitten klaar om u te helpen. Neem gerust contact met ons op, wij zijn er graag om u te adviseren en samen met u het schadeformulier in te vullen. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar