De gemeente aansprakelijkheid stellen voor een slecht wegdek?
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Aansprakelijkheid gemeente bij slecht wegdek

Aansprakelijkheid gemeente slecht wegdek

Aansprakelijkheid gemeente slecht wegdek | Lijdt u letselschade als gevolg van een slecht wegdek of een losliggende stoeptegel? Neemt u dan contact op met Met Brugman Letselschade Advocaten. Bel 0800 278 4626 of stuur ons een bericht.

Wij zijn al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in letselschade bij aansprakelijkheid van de gemeente! Ook bij aansprakelijkheid van de gemeente bij een slecht wegdek helpen wij u graag.

Het aansprakelijk stellen van de gemeente en het verhalen van uw letselschade doen wij 100% kosteloos!

Aansprakelijkheid gemeente bij slecht wegdek

Indien de gemeente aansprakelijk is voor letselschade door een slecht wegdek, dan dient de gemeente u een schadevergoeding te betalen. Al uw letselschade als gevolg van uw val moet vergoed worden. Daarbij maakt het niet uit of u nu gestruikeld bent over een losse stoeptegel of bent gevallen door een gat in de weg. Bij aansprakelijkheid gemeente slecht wegdek dient uw letselschade vergoed te worden.

Letselschade door val over stoeptegel of weg

Bij letselschade door een slecht wegdek kunt u ernstig letsel oplopen. Enkele letsels die wij vaak zien na een val door een slecht wegdek zijn:

 • Breuken, waaronder met name een gebroken enkel, been schouder of pols
 • Ontsierende littekens
 • Aangezichtsletsel
 • Kneuzingen

Bovenstaand overzicht is niet uitputtend. Welk letsel en welke letselschade u ook aan het ongeval heeft overgehouden, onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade.

Wilt u uw letselschade voortvarend en volledig laten verhalen door een letselschade advocaat die u kosteloos bijstaat? Belt u dan voor een kosteloos adviesgesprek 0800 278 4626 of stuur ons een mail.

 

Gemeente aansprakelijk stellen voor schade

Een opstaande stoeptegel of een gat in de weg. Kunt u de gemeente altijd aansprakelijk stellen voor letselschaded? Het antwoord is nee! Maar wanneer is de gemeente dan aansprakelijk voor een slecht wegdek? Dit is al heel lang geleden uitgemaakt door het hoogste rechtsorgaan in Nederland, de Hoge Raad en wel op 17 december 2010.

De Hoge Raad oordeelde toen kort samengevat dat het bij de beantwoording van de vraag of een weg of stoep aan de daaraan te stellen eisen voldoet, het erom gaat of naar objectieve maatstaven de weg, in acht genomen het te verwachten gebruik of de bestemming ervan, deugdelijk is.

Daarbij is volgens de rechtspraak ook van belang de kans dat het gevaar (de val) zich ook voordoet en welke maatregelen de gemeente in redelijkheid had kunnen nemen om een ongeval te voorkomen.

De uitspraak van de Hoge Raad leest u hier.

In de praktijk geldt inmiddels de regel dat indien een stoeptegel 3 centimeter of meer uitsteekt boven de andere stoeptegels, de gemeente als wegbeheerder aansprakelijk is voor u letselschade. Bij een kuil gaat het erom hoe diep deze was, wat de kans op ongevallen was, wat de kans was dat hieruit schade zou ontstaan en wat de gemeente had kunnen doen om het ongeval te voorkomen.

Is u een ongeval overkomen en wilt u weten of er aansprakelijkheid van de gemeente is voor een slecht wegdek? Laat uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten dit voor u beoordelen. Door jarenlange ervaring zien wij snel of het kans van slagen heeft om de gemeente aansprakelijk te stellen voor schade door een slecht wegdek.

Aansprakelijkheid gemeente slecht wegdek? Laat uw zaak door ons beoordelen, wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons voor een kosteloos advies en het aansprakelijk stellen van de gemeente bij een slecht wegdek.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor dat uitsluitend opkomt voor slachtoffers van letselschade. Ons doel is om slachtoffers van letselschade de best mogelijke rechtsbijstand te bieden bij het verhalen van letselschade. Hiervoor werken 4 advocaten samen met de juristen en medewerkers van ons kantoor met ziel en zaligheid aan uw dossier. Uw letselschade advocaat heeft jarenlange ervaring en is lid van de LSA, de vereniging voor letselschade advocaten. Wij mogen ook het keurmerk van deze specialistenvereniging voeren, net als het specialistenkeurmerk van de Orde van Advocaten. Bij Brugman Letselschade advocaten bent u dan ook in goede handen voor het aansprakelijk stellen van de gemeente voor een slecht wegdek.

Belt u met ons kantoor voor het verhalen van uw schade na een val over een stoeptegel of doordat u door een gat in de weg ten val bent gekomen. Buiten kantooruren contact met uw letselschade advocaat? Start een chat! Wij zijn 24/7 bereikbaar.

Aansprakelijkheid gemeente slecht wegdek? Brugman Letselschade Advocaten helpt!

Letselschade als gevolg van een slecht wegdek

De wegen en straten zijn niet allemaal even veilig. Dit is vaak het gevolg van achterstallig onderhoud door de wegbeheerder. Bijvoorbeeld door de gemeente en de provincie Zit er een flinke kuil of gat in de weg? Ligt er een stoeptegel los of staat deze omhoog? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen voor slecht wegdek.

Een letselschade advocaat helpt u verder

Het aansprakelijk stellen van de gemeente voor slecht wegdek doen onze letselschade advocaten graag voor u. Wij hebben de expertise hiervoor in huis en hebben jaren lange ervaring in het verhalen van letselschade. En omdat de gemeente aansprakelijk is helpen wij u volledig kosteloos; de gemeente betaalt de kosten voor rechtsbijstand.

Icon

Lijdt u letselschade en wilt u de gemeente aansprakelijk stellen voor een slecht wegdek? Of heeft u vragen over letselschade? Bel ons (0800 278 4626) of stuur ons een bericht.

Tips bij letselschade door slecht wegdek

✔ Maak foto’s van het slechte wegdek

✔ Vraag getuigen om contactgegevens

✔ Neem direct contact op met een (huis)arts

Bel uw letselschade advocaat

IconLetselschade verhalen na ongeval

Nadat de gemeente aansprakelijkheid erkend heeft, heeft u recht op een schadevergoeding. Deze bestaat uit smartengeld en materiële schade.
Bij smartengeld gaat het om een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u door het ongeval lijdt. Materiële schade is op geld waardeerbaar. Voorbeelden zijn:

✔ Verlies aan verdienvermogen bij arbeidsongeschiktheid.
✔ Medische kosten.
✔ Kosten voor huishoudelijke hulp.
✔ Een studievertraging.
✔ Reis- en parkeerkosten.
✔ Onderhoudskosten huis en tuin.
✔ Verzorgingskosten thuis.
✔ Reparatiekosten

Lees ook: Wat is letselschade?Schadeposten bij letselschade

 

De gemeente aansprakelijk stellen voor schade door slecht wegdek?

Er is u een ongeval overkomen door een slecht wegdek. Een losliggende stoeptegel of een gat in de weg kan schade veroorzaken, aan uw spullen, maar ook aan uw gezondheid! Wij spreken dan van letselschade. De vraag is wie u aansprakelijk kunt stellen voor schade door een slecht wegdek. En welke letselschade wordt er vergoed bij schade door een slecht wegdek?

IconBij Brugman Letselschade Advocaten hebben wij het antwoord op bovenstaande vragen. En uw letselschade kunnen wij meestal kosteloos verhalen. Bel daarom met onze letselschade advocaten: 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Contact met Brugman Letselschade Advocaten

De gemeente aansprakelijk stellen voor schade door slecht wegdek? Bij Brugman Letselschade Advocaten bent u aan het juiste adres. Onze ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaten helpen u graag en volledig kosteloos! Wij gaan de gemeente aansprakelijk stellen voor schade door slecht wegdek en doen dit in de meeste gevallen volledig kosteloos voor u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.Icon

Brugman Letselschade Advocaten is werkzaam door heel Nederland! Met 7 afspraaklocaties zijn wij ook altijd bij u in de buurt. Kunt u niet naar ons komen? Geen probleem! Onze letselschade advocaten komen gewoon bij u thuis voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar