De bezitter van de hond is aansprakelijk. Wij claimen uw letselschade kosteloos!
Bent u gebeten door een hond en lijdt u hierdoor schade?

Hoe is het geregeld met de aansprakelijkheid bij een hondenbeet?

Een hondenbeet, het zal je maar overkomen. Het is een angstig moment als een hond op je afkomt en je bijt. Het kan leiden tot angstklachten, maar ook tot letsel. Want een bijtwond kan resulteren in een gemene wond, zenuwschade en ontsierende littekens. En door de hondenbeet lijdt u ook nog eens schade. Dit wordt letselschade genoemd. Maar hoe is het eigenlijk geregeld bij aansprakelijkheid voor een hondenbeet?

Onze letselschade advocaten adviseren u graag over aansprakelijkheid bij een hond. En wij verhalen uw letselschade door de hondenbeet kosteloos voor u.

Wilt u uw letselschade na een hondenbeet claimen op de aansprakelijke partij? Heeft u vragen over aansprakelijkheid bij een honden beet? Bel onze letselschade advocaten: 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op!

Icon

Aansprakelijkheid bij hondenbeet

Aansprakelijkheid hond, hoe is dit geregeld? Dit is een vraag die wij vaak krijgen. De aansprakelijkheid voor een hond is geregeld in het Burgerlijk Wetboek (BW) en wel in artikel 6:179 BW. Dit artikel luidt:

“De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.”

Het is dus de bezitter die aansprakelijk is voor de hond als deze u bijt. Het is echter niet altijd eenvoudig om de bezitter te achterhalen. Daarom adviseren wij u om direct de gegevens te vragen van de persoon die bij de hond is. Bel zo nodig de politie zodat duidelijk wordt wie de bezitter is en dus aansprakelijk voor de hond is!

Letsel door hondenbeet, wat te doen?

Is er sprake van letsel door de hondenbeet, dan is het belangrijk dat u de bezitter van de hond een aansprakelijkstelling stuurt. Het is daarbij van belang dat u bewijst dat de hond u gebeten heeft. Zijn er getuigen, vraag dan om de contactgegevens. Werkt de bezitter van de hond niet mee, bel dan de politie.

In de aansprakelijkstelling moet staat wat u is overkomen, wanneer u door de hond gebeten bent en welke letsel u hieraan over heeft gehouden. Ook de aansprakelijkheid van de hond moet in de aansprakelijkstelling staan en een stuiting van de verjaring.

Icon

Kosteloze rechtsbijstand bij aansprakelijkheid hond

Aansprakelijk stellen van een hond zijn bezitter is niet eenvoudig. U heeft gelukkig recht op een gratis letselschade advocaat bij aansprakelijkheid van een hond. Dit staat in de wet! Bij Brugman Letselschade Advocaten hebben wij geruime ervaring in het verhalen van letselschade na een hondenbeet. Wij helpen u 100% kosteloos, claimen uw letselschade en zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld.

Lijdt u schade door aansprakelijkheid van een hond? Neem dan contact op met onze letselschade advocaten. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op!

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een specialist op het gebied van letselschade claimen. Dit doen wij met een team van letselschade advocaten en letselschade juristen. Al onze letselschade specialisten hebben rechten gestudeerd aan de Universiteit en hebben een interne opleiding in het letselschade recht genoten. Bij ons werken dan ook alleen ervaren en gespecialiseerde letselschade experts.

Brugman Letselschade Advocaten werkt landelijk. Met 8 bezoeklocaties zijn wij ook altijd dicht bij u in de buurt. Maar voor een gratis letselschade advies of een intakegesprek komen wij ook gewoon bij u thuis!

Wij werken alleen voor letselschade slachtoffers en dus niet voor letselschade verzekeraars of een aansprakelijke partij.

Lijdt u letselschade? Neem dan contact op met onze letselschade advocaat bij u in de buurt. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar