Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Aansprakelijkstelling opstellen bij schade door een ongeval

Schade verhalen na een ongeval gebeurt door het opstellen van een aansprakelijkstelling. Dit is echter niet altijd eenvoudig. Want bij ieder ongeval is de inhoud van een aansprakelijkstelling anders. In de aansprakelijkheidsbrief moet daarnaast de verjaring worden gestuit als bedoeld in artikel 3:310 van het Burgerlijk Wetboek (BW).

Is het ongeval veroorzaakt door een ander, bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval? Dan hoeft u zelf geen aansprakelijkstelling op te stellen. Dit doet een letselschade advocaat voor u. Bij Brugman Letselschade Advocaten doen wij dit kosteloos voor u, net als het verhalen van uw letselschade op de persoon die u aangereden heeft of bij werkgeversaansprakelijkheid. Maar ook na een hondenbeet of gebrekkige weg helpen onze letselschade specialisten u 100% kosteloos!

In deze bijdrage vindt u informatie over het opstellen van een aansprakelijkstelling bij een

 1. Verkeersongeval
 2. Bedrijfsongeval
 3. Hondenbeet
 4. Gebrekkige opstal

Icon

Aansprakelijkstelling opstellen bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval is er een verschil tussen opstellen van een aansprakelijkstelling bij een auto-ongeluk of een ongeluk tussen een auto en een fiets en aansprakelijkheid bij een fietsongeval tussen fietsers. In het eerste geval kan direct de WAM– verzekeraar aangesproken worden. Bij een ongeval tussen fietser dient de aansprakelijkstelling gericht te zijn aan de fietser zelf.

Bij een auto-ongeval of ander verkeersongeval waarbij een motorvoertuig aansprakelijk is, dient in de aansprakelijkstelling een daad van onderhandeling opgenomen te worden. Dit staat in artikel 10 van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Stelt u de WAM verzekeraar op de juiste manier aansprakelijk, dan hoeft u de verjaring in de toekomst niet meer te stuiten. Dit hoeft pas als de letselschade verzekering aangeeft dat zij de onderhandelingen over de letselschade claim staken. U heeft dan weer 3 jaar de tijd om opnieuw de onderhandelingen te starten en daarmee de verjaring te stuiten.

Bent u op de fiets aangereden door een andere fietser? Dan is het melden van uw letselschade bij de verzekeraar niet voldoende. De persoon die u op de fiets aangereden heeft moet dan de aansprakelijkstelling ontvangen.

In een aansprakelijkstelling bij een verkeersongeval moet onder andere staan:

 1. Uw naam en adresgegevens
 2. De datum van het verkeersongeval
 3. De plaats van het verkeersongeluk
 4. Een omschrijving van het schade-evenement
 5. Het letsel dat u lijdt
 6. Een omschrijving van de schadeposten
 7. Het stuiten van de verjaring
 8. Een verzoek de aansprakelijkheid te erkennen

Is een ander aansprakelijk voor uw letselschade? Dan hoeft u niet zelf een aansprakelijkstelling op te stellen. Dit doet uw letselschade advocaat voor u. Bij Brugman Letselschade Advocaten stellen wij de aansprakelijke partij aansprakelijk en claimen wij uw letselschade, 100% kosteloos! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Icon

Aansprakelijkstelling bedrijfsongeval

Een aansprakelijkstelling bij een bedrijfsongeval richt u tot de werkgever. Bij een ongeval op het werk is er namelijk in de meeste gevallen sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Op de werkgever rust een zware zorgplicht. De kans dat u na een bedrijfsongeval recht heeft op een letselschade vergoeding is dan ook groot. Ook in het geval een collega het ongeval heeft veroorzaakt. De werkgever is namelijk ook aansprakelijk voor fouten van zijn medewerkers!

Wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen, dan is een brief naar de letselschade verzekeraar niet genoeg. De aansprakelijkstelling dient naar de werkgever zelf gestuurd te worden. Deze stuurt hem door naar zijn aansprakelijkheidsverzekering. In de aansprakelijkstelling moet staan:

 1. Uw naam en adresgegevens
 2. De datum van het bedrijfsongeval
 3. Waar op het werk het ongeval is gebeurd
 4. Het letsel dat u aan het arbeidsongeval over heeft gehouden
 5. Een aansprakelijkstelling conform artikel 7:658 en/ of een ander artikel
 6. De stuiting van de verjaring.

Omdat een werkgever in de meeste gevallen aansprakelijk is voor uw letselschade, is er recht op het gratis laten opstellen van de aansprakelijkstelling. Maar ook het verhalen van uw letselschade is kosteloos bij Brugman Letselschade Advocaten. Onze letselschade advocate dienen de schadeclaim in en verhalen uw schade op de letselschade verzekeraar van de werkgever. Bel 0800 278 46 26 (gratis) of stuur ons een bericht.

Icon

Aansprakelijkstelling na hondenbeet

Een hondenbeet kan ernstig letsel geven. Het is dan ook vaak noodzakelijk een aansprakelijkstelling te sturen. Op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek is de bezitter van de hond die u gebeten heeft aansprakelijk. De bezitter moet uw letselschade betalen.

Er is geen verplichte verzekering voor hondenbezitters. Alleen als de bezitter van de hond een WA- verzekering heeft, is er recht op een letselschade vergoeding van een verzekeraar. Anders moet de bezitter uw schade zelf betalen. Vaak biedt deze echter geen verhaal.

In de aansprakelijkheidsbrief naar de aansprakelijke partij moet staan:

 1. Uw naam en adresgegevens
 2. De datum van de hondenbeet
 3. Op welke locatie u door een hond gebeten bent
 4. Het letsel
 5. De schade
 6. Een aansprakelijkstelling op grond van artikel 6:179 BW
 7. Een stuiting van de verjaring

Bent u door een hond gebeten en lijdt u schade? Neem dan contact met uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten op. Wij stellen de aansprakelijke partij aansprakelijk en claimen de schade, 100% kosteloos! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag en 100% kosteloos!

Icon

Aansprakelijkstelling bij gebrekkige weg

Een losliggende stoeptegel of een gat in de weg. Als u hierdoor valt en letsel oploopt, dan is onder omstandigheden de wegbeheerder aansprakelijk. Dit is meestal de gemeente of provincie. Deze kunt u aansprakelijk stellen voor uw letselschade. De aansprakelijkstelling stuurt u naar de wegbeheerder. Deze zal de letselschadeclaim in behandeling nemen of doorsturen naar de aansprakelijkheidsverzekering.

In de aansprakelijkstelling staat hetzelfde als bij de vorige brieven. Alleen is de rechtsgrond artikel 6: 162 en artikel 6:174 van het Burgerlijk Wetboek.

Gratis verhalen letselschade bij aansprakelijkheid

Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij uw letselschade door een ongeval of hondenbeet kosteloos voor u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag! Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland en komen gewoon bij u thuis voor een letselschade advies of het verhalen van uw letselschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar