Wilt u kosteloos hulp bij het verhalen van affectieschade of shockschade?
Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag!

Naasten slachtoffer recht op schadevergoeding

Affectieschade naasten slachtoffer | Tot voor kort had alleen het letselschade slachtoffer zelf recht op een schadevergoeding voor het opgelopen letsel. Naasten van het letselschadeslachtoffer hadden geen recht op een schadevergoeding voor het leed dat zij lijden door een ongeval van hun ouder, kind, broer of zus  Dit terwijl ook familie  van het slachtoffer schade lijdt als gevolg van een ongeval van een naaste.

Per 1 januari 2019 is er verandering in deze onverdedigbare situatie gekomen. Ook naasten hebben vanaf nu recht op een letselschade schadevergoeding. Deze kan oplopen tot € 20.000,00 per persoon!

Recht op schadevergoeding naasten van letselschade slachtoffer

Een verkeersongeval of bedrijfsongeval brengt veel pijn en verdriet met zich mee. Er is sprake van letsel met diverse klachten en beperkingen. Soms is er sprake van blijvende invaliditeit. Helaas komen ook ieder jaar  slachtoffers van een ongeval te overlijden.

In de wet is geregeld dat slachtoffers recht hebben op een volledige vergoeding van hun letselschade. Daaronder valt ook smartengeld, een vergoeding voor de pijn, het verdriet en het verlies aan levensvreugde door het ongeval. Maar wat als uw partner, kind of broer of zus bij een ongeval gewond raakt? Een ongeval van een familielid raakt ook u! En dit kan voor veel verdriet zorgen.

Tot voor kort kon u als naaste van een slachtoffer dus geen schadevergoeding claimen voor het verdriet dat u door het ongeval van uw naaste lijdt. En dat is onrechtvaardig! Gelukkig hebben nu zowel de tweede als de eerste kamer ingestemd met nieuwe wetgeving. Deze maakt het mogelijk dat ook u als naaste van het slachtoffer een vergoeding ontvangt.

Icon

Verhalen affectieschade op de aansprakelijke partij

Door de nieuwe wetgeving krijgen naast het slachtoffer zelf nu ook naasten van slachtoffers met blijvend en ernstig letsel door een ongeval een schadevergoeding. Maar ook nabestaanden van slachtoffers die bij een ongeval zijn komen te overlijden hebben recht op een vergoeding van affectieschade.

Door de nieuwe wetgeving wordt de groep personen die recht heeft op een schadevergoeding na een ongeval uitgebreid. Eerder al is in de rechtspraak uitgemaakt dat naasten recht hadden op shockschade. Maar dan dient er sprake te zijn van een onrechtmatige daad jegens de naaste van het slachtoffer. Dat is bij affectieschade niet nodig. Als naaste of nabestaanden van een slachtoffer van een ongeval heeft u  altijd recht op een vergoeding van affectieschade!

Icon

Recht op affectieschade voor alle naasten van het slachtoffer

Op grond van de nieuwe wetgeving voor affectieschade heeft nu een grote groep mensen recht op affectieschade. Zowel partners, kinderen en ouders hebben hier vanaf 1 januari 2019 recht op. Maar ook personen die in gezinsverband duurzaam zorg hebben voor het slachtoffer kunnen aanspraak maken op affectieschade. Tenslotte kunnen ook stiefkinderen en stiefouders hun recht op affectieschade doen gelden.

Ieder nabestaande of naaste van het slachtoffer heeft recht op een schadevergoeding tussen de € 12.500,00 en € 20.000,00. Deze affectieschade komt voor rekening van de aansprakelijke partij. Dit is vaak een verzekeraar.

Neem contact op met uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade en overlijdensschade. Onze letselschade advocaten werken in heel Nederland en komen graag bij u thuis om u te helpen bij het verhalen van uw letselschade, overlijdensschade, shockschade en affectieschade. En dit doen onze letselschade advocaten volledig kosteloos voor u!

Bugman Letselschade Advocaten werkt in heel Nederland en wij zijn altijd dichtbij. Bel voor een kosteloos adviesgesprek bij u thuis of bij ons bij ons op kantoor: 0800 278 4626 of mail ons. Wij helpen u graag!

pand-Brugman - Letselschade- Advocaten

Het pand van Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar