Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk?
Wij verhalen uw letselschade 100% kosteloos!

Betrokken bij een auto ongeluk, wat nu?

Als u betrokken bent geraakt bij een auto ongeluk, dan wilt u uw schade verhalen. Dat is begrijpelijk. Wij leggen u graag uit wanneer u recht heeft op een letselschadevergoeding en welke schade bij een auto ongeluk wordt vergoed.

Wilt u een kosteloos letselschade advies of een letselschade vergoeding claimen? Bel ons gerust, wij helpen u graag. Wij zijn bereikbaar op het gratis telefoonnummer: 0800 278 46 26 en per mail.

Icon

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding na een auto ongeluk?

Recht op een letselschade vergoeding na een auto ongeluk in de volgende gevallen:

 1. Een ander heeft een verkeersfout gemaakt
 2. U was inzittende van een auto die bij het ongeval betrokken was
 3. Er is een SVI- verzekering waar u een beroep op kunt doen
 4. U was als fietser of voetganger betrokken bij een auto ongeval
 5. Het ongeval is tijdens het werk gebeurd

Wilt u weten of u recht heeft op een letselschade vergoeding? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Zij regelen alles voor u zodat u zicht kunt richten op uw herstel. En dit doet uw letselschade advocaat 100% kosteloos voor u! De aansprakelijke partij of SVI- verzekering betaalt namelijk uw letselschade en de kosten voor de rechtsbijstand.

Letselschade vergoeding bij een auto ongeluk

Heeft u recht op een letselschadevergoeding? Dan dient uw letselschade volledig vergoed te worden. Dit betekent ten eerste dat alle kosten betaald moeten worden, zoals medische kosten. Bent u arbeidsongeschikt geraakt door het auto- ongeluk? Dan wordt ook deze schade betaalt door de aansprakelijke partij. En u heeft recht op smartengeld!

Dit is de top 10 van schadeposten bij letselschade:

 1. Inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 2. Medische kosten (eigen risico en eigen bijdragen)
 3. Hulp in het huishouden
 4. Mantelzorg (want ook dit wordt vergoed!)
 5. Onderhoudskosten huis en tuin
 6. Studievertraging
 7. Reiskosten
 8. Kosten van verzorging en verpleging
 9. Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 10. Smartengeld.

De eerste 9 schadeposten zijn op geld waardeerbaar, dit wordt materiële schade genoemd. Smartengeld daarentegen is niet op geld waardeerbaar.

Icon

Smartengeld na auto ongeval

Smartengeld is een vergoeding voor:

 1. Pijnklachten
 2. Verdriet van wat u is overkomen
 3. Angstklachten door het auto ongeluk
 4. Stress door wat er is gebeurd
 5. Boosheid en frustratie
 6. Een post traumatische stress stoornis
 7. Depressive klachten na het auto ongeval
 8. Herbeleving van het verkeersongeluk
 9. ontsierende littekens
 10. Verminking.

Na een auto ongeluk heeft u altijd recht op smartengeld, de enige voorwaarde is dat u medische klachten aan het ongeval heeft overgehouden.

Laat uw smartengeld kosteloos door ons verhalen op de aansprakelijke partij. Bel 0800 278 4626 of stuur ons een bericht!

Kop staart botsing

Een kop staart botsing is vaak de oorzaak van een auto ongeluk. Een kop staart botsing is een aanrijding waarbij een auto met de voorkant op de achterkant van een andere auto rijdt. Soms kunnen er meer dan 2 auto’s bij betrokken zijn. Vandaar ook de naam kop staart botsing. De bestuurder van de achterste auto is bij een achterop aanrijding altijd schuldig. Deze dient de letselschade van de andere bij het auto ongeluk betrokken personen te vergoeden.

In Nederland is ieder motorrijtuig verplicht verzekerd. Dit staat in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen, afgekort de WAM. Na een auto ongeluk is er dus altijd dekking en wordt u letselschade vergoed, zowel de materiële schade als het smartengeld.

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeval en wilt u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten verhaalt uw letselschade kosteloos voor u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

 

Letselschade Advocaten

Verhalen letselschade op SVI- verzekeraar

Als er een aansprakelijke partij is, dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. Maar wat als er sprake is van een eenzijdig verkeersongeval? Of als u inzittende bent van een auto? Dan kunt u mogelijk een schade inzittenden verzekering (SVI- verzekering) inschakelen.

Een SVI- verzekering is een vrijwillige verzekering, niet iedereen heeft deze afgesloten. Op grond van een schade inzittendenverzekering hebben alle inzittenden bij een auto ongeluk recht op een schadevergoeding. Bent u dus als bestuurder betrokken bij een eenzijdig ongeval, bijvoorbeeld door gladheid, dan wordt uw letselschade vergoed. Hetzelfde geldt als u als passagier in de auto zat.

Bedrijfsregeling 7: de schuldloze derden

Soms is het onduidelijk wie van de betrokken auto’s bij een auto ongeluk de verkeersfout heeft gemaakt. Partijen wijzen dan naar elkaar. Dit doet zich bijvoorbeeld voor als er discussie is over wie voorrang had of door het groene (of rode) licht is gereden. Als inzittende weet u dan niet wie u aansprakelijk moet stellen.

Omdat een inzittende bij een auto ongeluk geen partij is bij het ongeval, is er een regeling in het leven geroepen, bedrijfsregeling 7: de schuldloze derde. Op grond van deze regeling kunt u als inzittende bij een auto ongeval iedere betrokken partij aanspreken. In beginsel is dat de auto waar u zelf in meereed. De verzekeraars moeten dan achteraf onderling uitmaken wie welk deel van uw letselschade moet vergoeden.

Whiplash door auto ongeluk

Een whiplash ontstaat als uw hoofd plotseling een harde beweging naar voren maakt als gevolg van een achterop aanrijding. U ervaart dan meestal nekklachten en die kunnen helaas lang aanhouden. Het is het meest voorkomende letsel bij een auto ongeluk.

De symptomen van een whiplash zijn met name nekklachten, hoofdpijn, schouderklachten en rugklachten. Daarnaast kan er sprake zijn van concentratieproblemen, slaapproblemen en vermoeidheidsklachten.

Het is belangrijk om na een whiplash zo spoedig mogelijk gezien te worden door een arts. Vertel deze arts over uw nekklachten en laat hem deze klachten ook opschrijven. Dit is belangrijk voor de bewijslast bij een whiplash. Dit letsel is namelijk niet te zien op een röntgenfoto en hierdoor lastig te bewijzen. Bent u echter direct na het ongeval met uw nekklachten bij de arts geweest en blijft u onder behandeling van uw klachten? Dan staat juridisch het verband tussen uw letsel en het ongeval vast.

IconLetselschade advocaat of letselschade jurist

Voor het verhalen van uw letselschade advocaten kunt u kiezen voor een letselschade advocaat of een letselschade jurist. Bij Brugman Letselschade Advocaten vindt u beide! Wij hebben namelijk 5 letselschade advocaten die u bijstaan bij het verhalen van uw letselschade. De letselschade advocaat wordt daarbij ondersteund door een letselschade jurist. Deze doet onderzoek, verzamelt gegevens en is uw aanspreekpunt als de letselschade advocaat buiten kantoor is.

In Nederland zijn ook veel letselschade bureaus actief. Bij een letselschade bureau werken geen letselschade advocaten, maar enkel letselschade juristen. En soms zelfs helemaal geen juristen! Het is daarom goed om onderzoek te doen wie u kiest als belangenbehartiger. Bij Brugman Letselschade Advocaten adviseren wij u om altijd te kiezen voor een letselschade advocaat met LSA- keurmerk. U weet dan zeker dat u te maken heeft met een ervaren en deskundige letselschade advocaat.

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een letselschade advocaat met jarenlange ervaring? Neemt u dan contact met ons op. U wordt altijd bijgestaan door een letselschade advocaat met ruime ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor dat zich uitsluitend bezighoud met het verhalen van letselschade van slachtoffers. Wij werken niet voor verzekeraars en zijn hierdoor volledig onafhankelijk. Want veel letselschade juristen hebben afspraken gemaakt met verzekeraars! Deze afspraken staan in een overeenkomst die een verzekeraar met een letselschade bureau sluit. Zij zijn dus niet onafhankelijk!

Onze letselschade advocaten en letselschade juristen werken door heel Nederland! En met 7 bezoekadressen zijn wij altijd bij u in de buurt. Maar een gesprek bij u thuis behoort ook altijd tot de mogelijkheden.

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk en wilt u uw letselschade verhalen? Wij regelen het voor u! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

wognum hoofdkantoor advocatenkantoor brugman letselschade

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar