Heeft u een dwarslaesie of ander letsel opgelopen als gevolg van een ongeval?

Wij helpen u!

Dwarslaesie door ongeval

Van een dwarslaesie wordt gesproken als de zenuwbanen in het ruggenmerg onderbroken zijn. Als gevolg hiervan ontstaan er verlammingsverschijnselen. De hersenen kunnen dan de organen en spieren niet langer aansturen.

Het gevolg van een dwarslaesie is dat lichaamsfuncties uitvallen. Dit kan een bewegingsuitval zijn, maar ook een gevoelsuitval van bijvoorbeeld de blaas of darmen. Hoe ernstiger en hoger de dwarslaesie, hoe meer uitval van functies er is. Met name de tijd dat er druk is uitgeoefend op het ruggenmerg en de uitwerking van het trauma bepalen de verlammingsverschijnselen bij een dwarslaesie.Icon

Zoekt u meer informatie over wat een dwarslaesie is of heeft u vragen over vergoedingen bij een dwarslaesie? Bel ons gerust (0800 278 4626, gratis) of stuur een bericht. Wij helpen u graag.

Ik heb een dwarslaesie door een ongeval, wie betaalt mijn schade?

Een ongeval kan ingrijpende gevolgen hebben. Voor het slachtoffer zelf, maar ook voor de omgeving van het slachtoffer. Met name bij ernstig letsel! Bij een dwarslaesie veranderd er in een keer heel veel in uw leven. U kunt uw eigen werk niet meer doen en heeft zorg nodig. Of u loopt een studievertraging op en het is maar de vraag of u de studie nog kan vervolgen.

Uw partner, kind of ouder wilt u verzorgen, maar wie betaalt dit dan? En wie betaalt alle hulpmiddelen en een gelijkvloers huis? Zo zijn er nog heel veel vragen die onze letselschade advocaten, medisch adviseur en arbeidsdeskundigen krijgen. Wij hebben de antwoorden op de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet!

Wilt u kosteloos hulp bij over uw rechten wij een dwarslaesie?. Neemt u dan contact op met onze letselschade advocaten. Zij helpen u graag en doen dit 100% kosteloos voor u. Ook voor al uw vragen op het gebied van de WMO.

Ik heb een dwarslaesie en lijdt schade, wie kan mij helpen?

IconHeeft u vragen over kosten of schade na een dwarslaesie? Of wilt u hulp bij het verhalen van letselschade na een dwarslaesie? Bel ons gerust (0800 278 4626, gratis) of stuur een bericht. Wij helpen u graag. Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u bijgestaan door een team met specialisten en een  groot netwerk van:

 

 • Letselschade Advocaten
 • Een revalidatiearts en medisch adviser
 • Arbeidsdeskundigen
 • Specialisten

Wat kan Brugman Letselschade Advocaten voor mij betekenen?

Onze specialisten hebben jarenlange ervaring in het verhalen van schade na een dwarslaesie. U hoeft het niet alleen te doen! Samen met u stellen wij uw behoefte vast. Dit kan zijn:Icon

 • Zorgkosten, ook als u door familie of vrienden verzorgd wordt.
 • Hulp in het huishouden
 • Hulpmiddelen en aanpassingen
 • Een vervangende woning.

Verhalen letselschade bij een dwarslaesie door een letselschade advocaat

Als gevolg van een dwarslaesie maakt u niet alleen kosten, maar lijdt u ook schade. Dit noemen wij letselschade. Denkt u bijvoorbeeld aan verlies aan verdienvermogen bij arbeidsongeschiktheid. Maar ook als gevolg van een studievertraging. Ook gelden er eigen bijdragen bij zorg die u ontvangt. Al deze schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking. Uw vaste letselschade advocaten zorgt dat al deze schade verhaald wordt op de aansprakelijke partij. De meeste particulieren en bedrijven zijn tegen aansprakelijkheid verzekerd. In bijna alle gevallen wordt uw schade door de dwarslaesie daarom door een verzekeringsmaatschappij betaald.

Ik wil een vrijblijvend bezoek van een letselschade advocaat aanvragenIcon

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Nodig ons uit voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis. Wij helpen u vraag en leggen u uit wat wij in uw situatie voor u kunnen betekenen. Is een ander verantwoordelijk voor het u overkomen ongeval of heeft u een schade- inzittendenverzekering? Dan is onze rechtsbijstand in bijna alle gevallen volledig kosteloos! Bel ons voor een afspraak bij u thuis: 0800 278 4626 of stuur ons een bericht. Wij zijn er graag voor u.

De 10 meest voorkomende vragen over schade bij een dwarslaesie op een rij!

 • Ik ben blijvend (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt als gevolg van een whiplash, wie betaalt mij door? Bent u in loondienst? Dan betaalt uw werkgever u 1 jaar volledig door. Het 2e jaar ontvangt u 70% van uw salaris. Na 2 jaar ziekte mag uw werkgever u ontslaan en kunt u een WIA- uitkering bij het UWV aanvragen. Deze betaalt een deel van uw salaris door tot uw 65e levensjaar?

 

 • Ik heb zorg nodig maar ik wil dat mijn familie of vrienden mij verzorgen bij mijn Dwarslaesie, is dit mogelijk? Ja, dit is mogelijk als er een ander aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval welke de dwarslaesie heeft veroorzaakt. De verzekeraar mag niet van u eisen dat u genoegen neemt met thuiszorg. Maar let op! Op grond van rechtspraak worden verzorgingskosten vergoed tot maximaal de kosten die een professionele verzorgende of verpleegkundige de verzekeraar zou kosten. Zegt u familielid of vriend zijn baan op om u te verzorgen? Dan krijgt deze persoon dus wellicht niet zijn volledige salaris doorbetaald!

 

 • Komt pensioenschade ook voor vergoeding in aanmerking? Ja, ook pensioenschade maakt deel uit van letselschade. Bouwt u door een ongeval geen pensioen meer op? Dan verhaalt uw letselschade advocaat uw pensioenschade op de verzekeraar van de aansprakelijke partij!

 

 • Ik studeer en door mijn dwarslaesie loop ik vertraging op. Waar heb ik recht op? Kunt u uw studie tijdelijk niet vervolgen? Dan komt u een jaar later op de arbeidsmarkt. Dit betekent dus ook dat u een jaar later pas salaris ontvangt! Het gemiste salaris is schade. Op grond van de richtlijn ‘Studievertraging‘ van de Letselschade Raad ontvangt u een vast bedrag. De hoogte is afhankelijk van de duur van de vertraging (maximaal 1 jaar) en het niveau van uw opleiding.

 

 • Ik kan mijn werk of het werk waarvoor ik studeer niet meer doen maar wil niet thuiszitten. Wat zijn de mogelijkheden? Wij begrijpen heel goed dat u wilt blijven werken ondanks uw dwarslaesie. Uw letselschade advocaat onderzoekt samen met u een een gecertificeerd arbeidsdeskundige naar de mogelijkheden. De kosten wordt betaalt door de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij.

 

 • Wat is affectieschade en wie hebben hier recht op? Sinds 1 januari 2019 hebben ook naasten van het letselschadeslachtoffer recht op een smartengeld. Dit noemen wij affectieschade. De partner van het slachtoffer, diens kinderen en zijn of haar ouders ouders dan wel degene die een gelijksoortige relatie hebben met het letselschadeslachtoffer, kunnen affectieschade vorderen. De hoogte van het bedrag aan affectieschade ligt tussen de € 12.500 en € 20.000. De aansprakelijke partij is verplicht de affectieschade te betalen.

 

 • Welke schadeposten komen bij een dwarslaesie voor vergoeding in aanmerking? Naast de hiervoor genoemde schadeposten kunt u denken aan

✔ Hulp in het huishouden

✔ Onderhoudskosten van uw huis en tuin

✔ Medische kosten

✔ Reis- en parkeerkosten

✔ Een ziekenhuisdaggeldvergoeding

✔ Een revalidatiecentrumdaggeldvergoeding

✔ Aanpassingen in en aan uw huis die nodig zijn ivm uw dwarslaesie

Smartengeld

 

 • Wat kost de rechtsbijstand van een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten? Wij werken volledig kosteloos voor u al een ander verantwoordelijk is voor het u overkomen ongeval. Ook helpen wij u meestal kosteloos als u een schade- inzittendenverzekering bij uw autoverzekering heeft.

 

 • Wat doet een letselschade advocaat? Een letselschade advocaat zorgt ervoor dat u volledig schadeloos wordt gesteld bij een ongeval met een dwarslaesie. Ook zorgt hij er samen met zijn of haar medisch adviseur voor dat u alle zorg krijgt die u nodig heeft en dat de kosten hiervoor door de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij betaald wordt. Een goede letselschade advocaat neemt alle financiële zorgen uit handen zodat u zich kunt richten op uw revalidatie.

 

 • Ik heb een rechtsbijstandsverzekering. Kan ik dan ook bij Brugman Letselschade Advocaten terecht? Ja dat kan zeker! Wij nemen uw dossier kosteloos over van uw rechtsbijstandsverzekering en maken een plan van aanpak om ervoor te zorgen dat uw letselschade snel en volledig vergoed wordt door de verzekeraar.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een advocatenkantoor dat uitsluitend belangen behartigd van letselschadeslachtoffers. Wij werken niet voor verzekeraars en hebben hier geen enkele verbinding mee. Onze letselschadespecialisten werken landelijk. Met inmiddels 7 afspraaklocaties zijn wij ook altijd bij u in de buurt. Uw letselschade advocaat komt echter gewoon bij u thuis om over de gevolgen van uw dwarslaesie te praten.

IconWilt u uw letselschade als gevolg van een dwarslaesie verhalen op de aansprakelijke partij? Bel (0800 278 4626, gratis) ons of stuur een bericht. Wij helpen u graag!

 

Wij doen meer dan alleen het verhalen van uw letselschade!

Veel letselschade bureaus of letselschade advocaten verhalen alleen uw schade. Helaas krijgt u na een ongeval met een dwarslaesie echter vaak met allerlei instanties te maken. Denkt u hierbij aan het UWV en de gemeente. Maar helaas zien wij ook af en toe problemen met werkgevers. Waar andere rechtsbijstandverleners zich hier niet mee bezighouden, doen wij dit wel! Wij helpen u met alles wat met het ongeval en met de dwarslaesie te maken heeft. Dan beloven wij u. Wij zijn er voor u en zorgen samen dat u zich financieel geen zorgen hoeft te maken.

Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten is zelf slachtoffer van een medische fout. Hij weet dus als geen ander hoe belangrijk een goede letselschade advocaat is die meer doet dan alleen letselschade verhalen. Ook heeft hij jarenlange ervaring in het behandelen van de meest complexe letselschadezaken. Bij Friso Brugman van ons kantoor bent u bij een dwarslaesie na een ongeval dan ook aan het juiste adres.

Bel 0800 278 4626 voor al uw vragen of een kosteloos adviesgesprek bij u thuis met een van de ervaren en deskundige letselschade advocaten Van Brugman Letselschade Advocaten.

Dwarslaesie

Wilt u meer informatie over een dwarslaesie? Hieronder treft u informatie aan over de oorzaak van een dwarslaesie, het onderscheid tussen een complete en incomplete dagvaarding en de behandelingen die er bij een dwarslaesie zijn.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Oorzaak van een dwarslaesie

De oorzaak van een dwarslaesie is een wervelbreuk, met name als gevolg van een trauma (ongeval). Door de breuk drukken er brokstukken van de gebroken wervel of de tussenwervelschijf tegen het ruggenmerg waardoor er schade ontstaat met een dwarslaesie tot gevolg. Vaak is een dwarslaesie het gevolg van een ernstig verkeersongeval of bedrijfsongeval. Bij een verkeersongeval kan er sprake zijn van een beknelling of een dermate harde impact op het lichaam dat er een breuk ontstaat met een dwarslaesie tot gevolg.

Bij een bedrijfsongeluk ontstaat een dwarslaesie vaak als gevolg van een val van bijvoorbeeld een steiger of een dak. Ook hierbij kan een wervel breuken en druk geven op het ruggenmerg.

Complete en incomplete dwarslaesie

Er wordt in het geval van een dwarslaesie een onderscheid gemaakt tussen een complete en een incomplete dwarslaesie.

 • Van een complete dwarslaesie spreken wij als de zenuwen volledig onderbroken zijn. Er is dan geen functionaliteit en gevoel meer vanaf een zeker niveau. Genezing is dan uitgesloten.
 • In het geval van een incomplete dwarslaesie is er sprake van een gedeeltelijke onderbreking van de de zenuwen dan wel zijn deze niet ernstig beschadigd. Gedeeltelijk herstel is bij een incomplete dwarslaesie niet onmogelijk, maar er zal wel in alle gevallen schade resteren.

IconBehandeling van een dwarslaesie

De als gevolg van het trauma ontstane wervelbreuk wordt door de specialist, meestal een orthopedisch chirurg, vastgezet. Na de operatie zal dan veelal een halskraag of korset worden gedragen met als doel genezing van de breuk. Is de breuk genezen, dan volgt een revalidatietraject in het ziekenhuis of in een speciaal revalidatiecentrum.

Doel van het revalidatietraject is spieropbouw van de niet aangedane ledematen en het soepel houden van de aangedane ledematen. Vervolgens wordt door middel van oefeningen gewerkt aan de zelfredzaamheid. Hieronder wordt verstaan het zichzelf kunnen douchen en aankleden, eventueel met hulpmiddelen. Dit is van belang omdat het uiteindelijke doel van het revalidatietraject is dat iemand weer volledig zelfredzaam is en zelfstandig kan blijven wonen, vaak wel met de nodige zorg en aanpassingen in het huis.

Een dwarslaesie is een bijzonder traumatische ervaring. Ook hier wordt veel aandacht aan besteed tijdens het revalidatietraject. Ondersteuning en behandeling van een psycholoog maakt dan ook onderdeel uit van het revalidatietraject.

Vragen over behandeling bij een dwarslaesie? Bel ons (0800 278 4626, gratis) of stuur een bericht!

De rol van een letselschade advocaat bij een dwarslaesie

Een ongeval komt onverwachts. Van het een op het andere moment verandert er veel, zeker bij een dwarslaesie! Direct na het ongeval komt u in het ziekenhuis terecht en wordt u geopereerd. Daarna volgt en lang en zwaar revalidatietraject. En als u thuis komt, dan is alles anders. Er zijn aanpassingen nodig, bijvoorbeeld om u in een rolstoel zit. Vaak is er ook zorg nodig. Dit kan verleend worden door thuiszorg, maar ook door uw partner, kind of ouders.

Natuurlijk staat herstel voorop! Maar aan de andere kant zijn er ook andere zorgen bij een dwarslaesie. Want hoe moet het met werk? En wie betaalt alle zorg en hulpmiddelen? En als uw partner of ander gezinslid of een goede vriend de zorg op zich wilt nemen, wie vergoed dan diens kosten of zorgt dat hij betaald wordt?

Er is in Nederland gelukkig een sociaal stelsel waar een beroep op gedaan kan worden. Dit stelsel wordt echter steeds meer versoberd en een deel van de kosten en schade komt voor uw eigen rekening. Op grond van de WMO is er wel recht op hulp, maar vaak schiet deze hulp te kort. En als u arbeidsongeschikt bent dan ontvangt u na 1 jaar nog maar 70% van uw inkomen en na 2 jaar ontvangt u alleen nog een WIA–  uitkering. Er is dan minder inkomen terwijl u juist meer kosten maakt voor de dwarslaesie.Icon

Heeft u vragen voor een letselschade advocaat? Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons (0800 278 4626) of stuur ons een bericht.

Indien de dwarslaesie het gevolg is van een ongeval

Is uw dwarslaesie het gevolg van een ongeval? Dan is het mogelijk dat iemand aansprakelijk is voor uw letselschade. Op deze partij (vaak een verzekeraar) kunnen dan alle kosten verhaald worden die u maakt. En de verzekeraar moet ook al uw letselschade betalen. U dient namelijk volledig schadeloos gesteld te worden!

Een letselschade Advocaat zorgt ervoor dat uw letselschade verhaald wordt op de aansprakelijke partij. Dit is nog niet zo eenvoudig. Neemt u daarom altijd een LSA- advocaat in de arm. Een LSA- advocaat is iemand die meer dan 5 jaar ervaring heeft en zichzelf letselschade advocaat mag noemen. Het zijn ervaren en gespecialiseerde advocaten.

Er zijn naast LSA- advocaten ook andere advocaten, letselschadebureaus en rechtsbijstandsverzekeraars die claimen dat zij u bij een dwarslaesie kunnen helpen. Vaak missen deze personen echter de expertise en ervaring op het gebied van letselschade. Wij adviseren u daarom altijd voor een LSA- advocaat te kiezen.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade bij een dwarslaesie. Wij stellen bij een dwarslaesie een speciaal team van specialisten samen die u helpen. In dit team zit een letselschade advocaat (LSA-lid), een revalidatiearts en een arbeidsdeskundige. Soms breiden wij het team nog uit indien hier behoefte aan is.
U krijgt bij ons 1 aanspreekpunt, uw letselschade advocaat. Bij hem of haar kunt u met al uw vragen en problemen terecht.

Wij zorgen ervoor dat als uw letselschade verhaald wordt en u zoveel als mogelijk weer kunt functioneren als voor het ongeval door aanpassingen, hulpmiddelen en vergoedingen voor onder andere zorg.

Wilt u meer informatie over het verhalen van letselschade na een dwarslaesie? Bel ons (0800 278 4626, gratis) of stuur ons een bericht.Icon

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Bel ons (0800 278 4626) of stuur ons een bericht. Uw letselschade advocaat maakt dan een afspraak bij u thuis en bespreekt samen met u waar u behoefte aan heeft. Daarna zorgt hij ervoor dat alles voor u geregeld wordt en uw uw letselschade vergoed krijgt, waaronder ook uw smartengeld.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar