Als fietser aangereden?
Wij helpen u 100% kosteloos!

Als fietser aangereden

Bent u op de fiets aangereden door een auto of scooter? Dan heeft u altijd recht op een schadevergoeding. Ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Volgens de wet bent u namelijk een kwetsbare verkeersdeelnemer. Uw schade wordt dan ook altijd 50% en vaak zelfs 100% vergoed!  U leest er alles over in deze bijdrage.

Wilt u weten of u recht op een schadevergoeding hebt als u als fietser bent aangereden? Bel ons (0800 278 4626) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag! Met 7 afspraaklocaties in heel Nederland zijn wij altijd bij u in de buurt en het intakegesprek kan ook gewoon bij u thuis plaatsvinden!

Vergoeding letselschade na fietsongeluk

Bent u als fietser aangereden, dan is de eerste vraag die van belang is wie u heeft aangereden? Is dit een auto, een vrachtwagen of een scooter? Dan is er altijd recht op een schadevergoeding. Op grond van de wet worden fietsers en voetgangers namelijk aangezien als ‘kwetsbare verkeersdeelnemers’. Dit betekent dat u sneller gewond raakt bij een verkeersongeval dan een automobilist of vrachtwagenchauffeur. Daarom wordt u extra beschermd door de wet bij een fietsongeluk.

Icon

Altijd schadevergoeding bij fietsongeluk

Heeft een motorvoertuig u als fietser aangereden? Dan ontvangt u uw letselschade altijd voor ten minste 50% tot 100% vergoed, ook als u een verkeersfout maakt.

Ieder motorvoertuig is in Nederland verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Daarom krijgt u altijd uw letselschade vergoed en blijft u dus niet met uw schade zitten. Wilt u uw letselschade claimen? Neem contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht!

Ik ben door een andere fietser aangereden, kan ik schade claimen?

Ja, ook als u als fietser aangereden door een andere fietser is er recht op een schadevergoeding. De voorwaarde is wel dat deze fietser een verkeersfout maakt.
Fietsers zijn niet verplicht verzekerd in het verkeer. Hierdoor is het niet zeker of u letselschade kunt claimen op een verzekeraar.

Bent u aangereden door een andere fiets? Vraag direct naar de verzekeringsgegevens van de tegenpartij en volg zo mogelijk een schadeformulier in welke door beide partijen wordt ondertekend. Schakel zo nodig de politie in en vraag eventuele getuigen om zijn en/ of haar contactgegevens.

Als fietser aangereden, wat nu?

 • Schrijf namen van getuigen op
 • Laat de tegenpartij een schadeformulier invullen
 • Bel eventueel de politie op 112
 • Maak foto’s van de materiële schade
 • Ga naar uw huisarts en laat het letsel noteren
 • Bel uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten

IconWat is letselschade?

Van letselschade is sprake als er bij het ongeval letsel ontstaan en hierdoor schade wordt geleden. Bijvoorbeeld als u niet meer kunt werken. Letselschade bestaat uit 2 delen:

 1. Materiële letselschade
 2. Immateriële schade oftewel smartengeld.

Als fietser aangereden, waar heb ik recht op?

In Nederland dient u geheel schadeloos gesteld te worden bij een ongeval. Bent u als fietser aangereden? Dan begroot uw letselschade advocaat uw schade. Dit doen wij in een persoonlijk gesprek. Vervolgens stellen wij een schadestaat op en verhalen wij uw schade op de verzekeraar.

Bij letselschade kunt u denken aan de volgende schadeposten:

✔ Verlies aan verdienvermogen bij arbeidsongeschiktheid

✔ Medische kosten

✔ Kosten voor onderhoud aan de woning en tuinonderhoud

✔ Huishoudelijke hulp

✔ Verzorgingskosten

✔ Reiskosten

smartengeld

✔ reparatiekosten aan of vervangingskosten van uw fiets

Bovenstaand overzicht is slechts een kleine greep uit alle schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen. Wil u weten waar recht op is indien een fietser aangereden is? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of stuur ons een bericht. Wij beantwoorden graag al uw vragen over schade.

Wat doet een letselschade advocaat?

Het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Daarom staat in de wet dat u een belangenbehartiger kun inschakelen. Deze wordt betaalt door de aansprakelijke partij. Dit is vaak een verzekeraar. Een letselschade advocaat helpt u bij het verhalen van uw letselschade. Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten regelt alles voor u!

Zo kunt u zich richten op het herstel na een verkeersongeval waarbij u als fietser bent aangereden. Bel uw letselschade advocaten voor advies en gratis rechtsbijstand: 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht.

Letselschade advocaat of letselschade jurist?

Bij fietsongevallen kunt u kiezen tussen een letselschade advocaat en letselschade jurist. Het voordeel van een letselschade advocaat is dat deze voor u een procedure bij de rechter kan starten als dit nodig is. Een letselschade jurist kan dit niet. Daarnaast is uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten en lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Voordelen letselschade advocaat vs letselschade jurist

 1. Letselschade advocaten mogen procederen bij de rechtbank
 2. Een letselschade jurist staat niet onder controle van de Orde van Advocaten
 3. Uw letselschade advocaat dient zijn kennis verplicht op peil te houden
 4. Iedereen mag zich letselschadejurist noemen, de kwaliteit is heel wisselend!
 5. Slechts enkele honderden advocaten mogen zich Letselschade advocaat noemen
 6. Letselschade advocaten hebben een speciale opleiding gevolgd, letselschade juristen niet.

No cure no pay advocaat

Letselschade advocaten en letselschade juristen hebben 1 ding gemeen, ze werken in de regel kosteloos voor u. Er zijn echter letselschadejuristen die op basis van no cure no pay werken. Ten onrechte! Want als de aansprakelijkheid erkend is, heeft u recht op kosteloze rechtsbijstand.

Brugman Letselschade Advocaten werkt gegarandeerd 100% kosteloos als u als fietser bent aangereden. No cure no pay is dus niet nodig, wij werken altijd gratis voor u bij een fietsongeluk!

 

Icon

Contact met uw letselschade advocaat

Bent u als fietser aangereden en lijdt u hierdoor schade? Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u bijgestaan door een erkende en ervaren letselschade advocaat. En wij helpen u kosteloos; de kosten worden betaald door de verzekeraar.

Uw letselschade advocaat van ons kantoor heeft geruime ervaring in het verhalen van letselschade en de meeste advocaten zijn ook lid van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten. Wij garanderen dan ook dat u de hoogste kwaliteit rechtsbijstand krijgt die er is.

Heeft iemand u als fietser aangereden en heeft u schade? Wij verhalen uw letselschade snel en zorgen dat al uw schade verhaald wordt. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor. Wij helpen u bij het verhalen van een schadevergoeding:

 • Na verkeersongeval
 • Door een auto ongeluk
 • Als u als fietser bent aangereden
 • Bij een whiplash
 • Na een bedrijfsongeval
 • Door een hondenbeet

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar