Bent u als fietser aangereden?
Wij helpen u 100% kosteloos!

Als fietser aangereden? Claim uw schadevergoeding!

Bent u op de fiets aangereden door een auto of scooter? Dan heeft u altijd recht op een schadevergoeding. Ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Volgens de wet bent u namelijk een kwetsbare verkeersdeelnemer. Uw letselschade wordt dan ook ten alle tijde vergoed door de letselschade verzekeraar.

In Nederland zijn er meer fietsen dan mensen, dat zegt wel iets over het grote aantal fietsers dat in Nederland dagelijks deelneemt aan het verkeer. En helaas worden er ook veel mensen op de fiets aangereden. Dit gebeurt vaak tussen een motorvoertuig en een fietser, maar ook tussen fietsers onderling gebeuren jaarlijks veel verkeersongevallen. Was u betrokken bij een fietsongeluk? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Schade als gevolg van letsel noemen wij letselschade.

Als fietser aangereden? Wij helpen u 100% kosteloos!

Als fietser aangereden en uw letselschade verhalen? Bel  gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag en 100% kosteloos! Met 8 afspraaklocaties door heel Nederland zijn wij altijd bij u in de buurt en het intakegesprek kan ook gewoon bij u thuis plaatsvinden!

Ik ben als fietser aangereden, wat nu?

Deze vraag krijgen wij dagelijks, en terecht! Want wie moet je aanspreken voor de schade na een ongeluk en hoe doe je dat dan? Onze letselschade advocaten helpen u hier graag bij. Wij weten precies wat er moet gebeuren en zorgen dat uw schadeclaim ingediend en voortvarend afgehandeld wordt.

Na een fietsongeluk zijn een aantal dingen van belang. Zo moet u bewijzen dat u een ongeval is overkomen. Noteer daarom altijd namen en contactgegevens van getuigen. Zijn deze er niet? Bel dan de politie. Zo voorkomt u discussie met de tegenpartij. Rijdt de tegenpartij door of ontkent deze dat hij u op de fiets aangereden heeft? Noteer het kenteken en bel direct de politie. Zij kunnen dan alsnog het voertuig traceren.

Gelukkig is in de wet opgenomen dat u bij een verkeersongeluk recht heeft op kosteloze rechtsbijstand. Schakel daarom altijd een letselschade advocaat in om u bij te staan. Dan weet u zeker dat u de letselschade vergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Vergoeding letselschade na fietsongeluk

Bent u als fietser aangereden, dan is de eerste vraag die van belang is wie u heeft aangereden. Is dit een auto, een vrachtwagen of een scooter? Dan is er altijd recht op een schadevergoeding. Op grond van de wet  zijn fietsers en voetgangers ‘kwetsbare verkeersdeelnemers’. U raakt immers sneller gewond bij een verkeersongeval dan een automobilist of vrachtwagenchauffeur. Daarom wordt u extra beschermd door de wet bij een fietsongeluk.

Bij letselschade is er recht op een volledige schadevergoeding als een ander een verkeersfout heeft gemaakt. Maar hoe zit het dan als u zelf een verkeersfout maakt? Ook dan is er recht op een letselschade vergoeding als u door een motorrijtuig aangereden bent!

 

Icon

Op de fiets aangereden door een motorvoertuig

Dit is het meest voorkomende fietsongeluk. Een auto of scooter die u niet opmerkt of geen voorrang verleend met letsel tot gevolg. Bij een verkeersfout door het motorvoertuig staat de aansprakelijkheid vast. Omdat ieder motorvoertuig in Nederland verplicht verzekerd is tegen aansprakelijkheid op grond van de WAM, kunt u uw letselschade claim direct bij de verzekeraar indienen. Wel zo gemakkelijk! U hoeft dan immers niet uit te zoeken wie de bezitter is van het voertuig.

Maar stel iemand wordt op de fiets aangereden door een eigen verkeersfout? Veel mensen denken dat de fietser dan zijn eigen schade moet dragen. Dit is echter niet het geval! Als fietser is er altijd recht op een schadevergoeding, ook als u zelf een fout maakt! De enige voorwaarde is dat op de fiets aangereden bent door een motorvoertuig.

Op grond van de Wegenverkeerswet heeft u bij eigen schuld altijd recht op ten minste 50% van uw letselschade. Dit kan zelfs oplopen tot 100% in de volgende gevallen:

 1. Bij kinderen tot 14 jaar; 100% van de letselschade wordt vergoed
 2. Bij toepassing van de billijkheidscorrectie.

Toepassing van de billijkheidscorrectie vindt plaats als het ongeval met name voor de fietser ernstige gevolgen heeft, bijvoorbeeld blijvend letsel en ernstig letsel. Een fietser kan dus, ondanks een verkeersfout, 100% van de schade vergoed krijgen!

Icon

Ik ben door een andere fietser aangereden, kan ik schade claimen?

Ja, ook als u als fietser aangereden door een andere fietser is er recht op een schadevergoeding. De voorwaarde is wel dat deze fietser een verkeersfout maakt.
Fietsers zijn niet verplicht verzekerd in het verkeer. Hierdoor is het niet zeker of u letselschade kunt claimen op een verzekeraar.

Bent u aangereden door een andere fietser? Vraag direct naar de verzekeringsgegevens van de tegenpartij en vul zo mogelijk een schadeformulier in welke door beide partijen wordt ondertekend. Bel eventueel de politie en vraag getuigen om zijn en/ of haar contactgegevens.

Als fietser aangereden, wat nu?

 • Schrijf namen van getuigen op
 • Laat de tegenpartij een schadeformulier invullen
 • Bel eventueel de politie op 112
 • Maak foto’s van de materiële schade
 • Ga naar uw huisarts en laat het letsel noteren
 • Bel uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten

Icon

Wat is letselschade?

Van letselschade is sprake als er bij het ongeval letsel ontstaan en hierdoor schade wordt geleden. Bijvoorbeeld als u niet meer kunt werken. Letselschade bestaat uit 2 delen:

 1. Materiële letselschade
 2. Immateriële schade oftewel smartengeld.

Als fietser aangereden, waar heb ik recht op?

In Nederland dient u geheel schadeloos gesteld te worden bij een ongeval. Bent u als fietser aangereden? Dan begroot uw letselschade advocaat uw schade. Dit doen wij in een persoonlijk gesprek. Vervolgens stellen wij een schadestaat op en verhalen wij uw schade op de verzekeraar.

Bij letselschade kunt u denken aan de volgende schadeposten:

✔ Verlies aan verdienvermogen bij arbeidsongeschiktheid

✔ Medische kosten

✔ Kosten voor onderhoud aan de woning en tuinonderhoud

✔ Huishoudelijke hulp

✔ Verzorgingskosten

✔ Reiskosten

smartengeld

✔ reparatiekosten aan of vervangingskosten van uw fiets

Bovenstaand overzicht is slechts een kleine greep uit alle schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen. Wil u weten waar recht op is indien een fietser aangereden is? Neemt u dan contact met ons op, wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 of stuur ons een bericht. Wij beantwoorden graag al uw vragen over schade.

Ik ben op de fiets aangereden, wie betaalt mijn letselschade?

Een goede vraag! Wie uw letselschade moet vergoeden hangt af van de persoon die het verkeersongeval veroorzaakt. Bent u op de fiets aangereden door een auto, vrachtwagen, scooter of motor? Dan vergoed de WAM– verzekeraar van het motorvoertuig uw letselschade. In dit geval heeft u altijd recht op een schadevergoeding van:

✔ 100 % als het verkeersongeval is veroorzaakt door het motorvoertuig!

✔ Ten minste 50% als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt. Dit percentage kan nog opgehoord worden tot zelfs 100% bij ernstig letsel!

Het loont u dus om altijd het motorvoertuig aansprakelijk te stellen als u op de fiets bent aangereden.

Bent u op de fiets aangereden door een andere fietser? Dan krijgt u uw letselschade volledig vergoed als de andere fietser een verkeersfout heeft gemaakt. Bijvoorbeeld omdat hij u geen voorrang gaf of zomaar de weg oprijdt. Heeft u beide schuld aan het ongeval, dan heeft u mogelijk ook recht op een schadevergoeding, maar blijft een deel van de schade voor uw eigen rekening.

Wilt u weten of u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding als u op de fiets aangereden bent? Neem contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Icon

Wat doet een letselschade advocaat?

Het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Daarom staat in de wet dat u een belangenbehartiger kun inschakelen. Deze wordt betaalt door de aansprakelijke partij. Dit is vaak een verzekeraar. Een letselschade advocaat helpt u bij het verhalen van uw letselschade. Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten regelt alles voor u!

Zo kunt u zich richten op het herstel na een verkeersongeval waarbij u als fietser bent aangereden. Bel uw letselschade advocaten voor advies en gratis rechtsbijstand: 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht.

Letselschade advocaat of letselschade jurist?

Bij fietsongevallen kunt u kiezen tussen een letselschade advocaat en letselschade jurist. Het voordeel van een letselschade advocaat is dat deze voor u een procedure bij de rechter kan starten als dit nodig is. Een letselschade jurist kan dit niet. Daarnaast is uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten en lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Voordelen letselschade advocaat vs letselschade jurist

 1. Letselschade advocaten mogen procederen bij de rechtbank
 2. Een letselschade jurist staat niet onder controle van de Orde van Advocaten
 3. Uw letselschade advocaat dient zijn kennis verplicht op peil te houden
 4. Iedereen mag zich letselschadejurist noemen, de kwaliteit is heel wisselend!
 5. Slechts enkele honderden advocaten mogen zich Letselschade advocaat noemen
 6. Letselschade advocaten hebben een speciale opleiding gevolgd, letselschade juristen niet.

No cure no pay advocaat

Letselschade advocaten en letselschade juristen hebben 1 ding gemeen, ze werken in de regel kosteloos voor u. Er zijn echter letselschadejuristen die op basis van no cure no pay werken. Ten onrechte! Want als de aansprakelijkheid erkend is, heeft u recht op kosteloze rechtsbijstand.

Brugman Letselschade Advocaten werkt gegarandeerd 100% kosteloos als u als fietser bent aangereden. No cure no pay is dus niet nodig, wij werken altijd gratis voor u bij een fietsongeluk!

Icon

Contact met uw letselschade advocaat

Bent u als fietser aangereden en lijdt u hierdoor schade? Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u bijgestaan door een erkende en ervaren letselschade advocaat. En wij helpen u kosteloos; de kosten worden betaald door de verzekeraar.

Uw letselschade advocaat van ons kantoor heeft geruime ervaring in het verhalen van letselschade en de meeste advocaten zijn ook lid van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten. Wij garanderen dan ook dat u de hoogste kwaliteit rechtsbijstand krijgt die er is.

Heeft iemand u als fietser aangereden en heeft u schade? Wij verhalen uw letselschade snel en zorgen dat al uw schade verhaald wordt. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor. Wij helpen u bij het verhalen van een schadevergoeding:

 • Na verkeersongeval
 • Door een auto ongeluk
 • Als u als fietser bent aangereden
 • Bij een whiplash
 • Na een bedrijfsongeval
 • Door een hondenbeet

Lijdt u schade door toedoen van een ander of heeft u op grond van de wet recht op een schadevergoeding? Bel Brugman Letselschade Advocaten. Wij werken landelijk en met kantoren door heel Nederland zijn wij altijd bij u in de buurt! Een letselschade advies bij u thuis behoort ook tot de mogelijkheden.

Brugman Letselschade Advocaten

Het team van Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar