Heeft u letselschade door een hondenbeet?
Onze letselschade advocaten verhalen kosteloos uw letselschade

Hondenbeet

Letselschade verhalen na hondenbeet | U bent gebeten door een hond. Of wellicht heeft een hond u aangevallen. Als gevolg hiervan bent u gewond geraakt en lijdt u schade. Schade na een hondenbeet noemen wij letselschade. Maar wie is er nu aansprakelijk voor de vergoeding van uw letselschade en welke schade wordt er na een hondenbeet allemaal vergoed? Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten legt u dat graag uit in deze bijdrage.

Meer informatie? Bel ons op 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht!

Lees ook: Kattenbeet

Icon

Wat is een hondenbeet?

Ieder jaar komen maar liefst 40.000 bij de huisarts om behandeld te worden voor een bijtwond. In de meeste gevallen gaat het om een hondenbeet. Volwassenen worden meestal in de armen en benen gebeten. Bij kinderen bevindt de hondenbeet zich meestal in het gezicht.

Een hondenbeet laat vaak grote onregelmatige wonden over. Het grote gevaar is dat hierbij het weefsel kan beschadigen, soms met ernstig en blijvend letsel tot gevolg. In ieder geval blijven er bijna altijd littekens over. Vaak treden er ook ontstekingsverschijnselen op. Laat u daarom behandelen door de huisarts of de spoedeisende hulp.

Icon

Symptomen van een hondenbeet

 • Gekneusd weefsel.
 • Beschadigde pezen en spieren.
 • Grote scheurwonden van de huid en de onderliggende weefsels.
 • Afdrukken van tanden van de hond in de huid.
 • Littekens.
 • Zenuwletsel.
 • Pijn.

Gebeten door een hond

Een hondenbeet kan tot ernstig letsel leiden, van ontsierende littekens, pijn, spierletsel tot zelfs botbreuken en zenuwletsel. Dit met blijvend letsel en zelfs invaliditeit tot gevolg. Maar ook als u aangevallen of omvergelopen wordt door een hond kunt u gewond raken met letsel tot gevolg. U kunt hierdoor schade lijden. Deze dient vergoed te worden door de bezitter van de hond.

Omdat de meeste mensen in Nederland verzekerd zijn, kunt u uw letselschade meestal verhalen op een verzekeraar. En er is sprake van een risico aansprakelijkheid dus de bezitter van de hond is (bijna) altijd aansprakelijk!

Letsel door hondenbeet

Jaarlijks vinden er in Nederland 150.000 bijtincidenten met honden plaats. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst circa 40.000 mensen met een hondenbeet worden behandeld bij de huisarts en 2600 personen bij de spoedeisende hulp. Soms met licht, maar helaas ook vaak met ernstig en blijvend letsel.

Na een hondenbeet is het van groot belang dat u direct handelt. In de wond komen namelijk gevaarlijke bacteriën terecht die voor bloedvergiftiging kunnen zorgen. Wij adviseren u het volgende stappenplan te gebruiken bij een bijtwond, afkomstig van het Rode Kruis.

Icon

Stappenplan bij hondenbeet

✔ Betref het een zeer ernstige bijtwond? Oefen druk op de wond uit en bel met 112!

✔ Bij een minder ernstige wond is het advies de wond uit te spoelen met schoon, lauw stromend water uit de kraan of uit een flesje, als het maar drinkbaar water is. Heeft u geen water bij
u? Gebruikt u dan een niet-kleurend, waterig ontsmettingsmiddel.

✔ Gebruik vervolgens een schone droge doek om de omgeving van de wond te drogen.

✔ Nu kunt u de wond verbinden met een steriel kompres, schone doek of een snelverband.

✔ Neem bij een hondenbeet altijd contact op uw huisarts of, bij ernstige wonden, ga direct naar de spoedeisende hulp.

✔ Een wond kan gaan infecteren. Bent u gebeten door een hond, controleert u de wond dan geregeld op een signalen van een infectie. Vermoed u dat er sprake is van een infectie, bel dan uw
huisarts.

Bezitter hond is aansprakelijk als u door hond gebeten bent

In artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek (BW) is bepaald dat de bezitter van een hond aansprakelijk is voor de schade als gevolg van een hondenbeet. Dit geldt ook als u aangevallen of omvergelopen bent door een hond. Artikel 6:179 BW luidt: “De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.

De bezitter van een hond is vaak de eigenaar. In Nederland zijn de meeste hondenbezitters verzekerd voor schade aangericht door hun huisdieren. Vraagt u daarom naar de naam van de verzekeraar en het polisnummer van de desbetreffende verzekeraar. Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten doet de rest voor u. Wij stellen de bezitter van de hond aansprakelijk voor de gevolgen van de hondenbeet. Uw letselschade advocaat stuit de verjaring en stelt een schadestaat op. Vervolgens regelen wij uw letselschade met de verzekeraar.

De bezitter van de hond is op grond van artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek altijd aansprakelijk voor uw letselschade. Deze wet geeft aan dat indien een hond schade veroorzaakt aan een ander, de bezitter de schade die zijn of haar hond toebrengt moet vergoeden. Bent u gebeten door een hond? Neemt u dan contact met ons op. Wij zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld terwijl uw revalideert.

Gevolgen hondenbeet

Een hondenbeet kan heel gevaarlijk zijn. Het is daarom van groot belang dat u direct na een hondenbeet naar uw huisarts of de spoedeisende hulp gaat. Een hondenbeet kan zelfs levensgevaarlijk zijn! Jaarlijks belanden er zelfs 230 mensen in het ziekenhuis met letsel als gevolg van een hondenbeet.

Een hondenbeet kan tot het volgende letsel leiden:

 • Littekens
 • Een bijtwonde of scheurwond
 • Spierletsel
 • Zenuwletsel
 • Tetanusinfectie
 • Verminking
 • Angstklachten
 • Psychische klachten
 • Amputatie van ledematen
 • Bloedvergiftiging

Heeft u aan een hondenbeet letsel overgehouden? Neemt u dan contact op met onze letselschade advocaten. Zij helpen u graag en doen dit volledig kosteloos. Uw schade en de kosten voor rechtsbijstand worden verhaald op de aansprakelijke partij. Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons. Via onze chatfunctie (rechts onderaan deze pagina) kunt u ons 24/7 bereiken, dus ook buiten kantooruren! U komt dan direct in contact met een letselschade advocaat.

Icon

Letselschade verhalen na hondenbeet

Na een hondenbeet kunt u uw letselschade verhalen. Op grond van de wet dient alle schade die u door de hondenbeet lijdt vergoed te worden. Het gaat hierbij onder andere om de volgende schadeposten:

 • Schade in uw inkomen door arbeidsongeschiktheid
 • Medische kosten zoals uw eigen risico en eigen bijdragen
 • Hulp in het huishouden
 • Reiskosten
 • Smartengeld
 • Studievertraging
 • Economische kwetsbaarheid
 • Beschadigde eigendommen zoals kleding en telefoon

Meer over schadeposten bij letselschade vindt u hier.

Kosteloos verhalen letselschade na hondenbeet

Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij uw letselschade kosteloos voor u. Al onze letselschade advocaten zijn specialist in het verhalen van letselschade. Zij zijn lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Ook is ons kantoor aangesloten bij de Orde van Advocaten en voeren wij zelfs als een van de weinige advocatenkantoren meerdere keurmerken. Zowel van de LSA en van de Orde van Advocaten. Zo weet u zeker dat u bij ons aan het juiste adres bent voor het verhalen van uw letselschade.

Gebeten door hond van bekenden

Het kan zijn dat u of uw kind gebeten is door honden van vrienden of familie. Het is voor u dan wellicht bezwaarlijk om de bezitter van de hond aansprakelijk te stellen. Vraagt u in dit geval of er een WA- verzekering is. Wij schrijven dan direct de verzekeraar aan en uw vrienden of familie merken verder niets van het verhalen van de letselschade. Dit regelt uw letselschade advocaat verder met uw verzekeraar.

Laat u bijstaand bij het verhalen van uw letselschade

Het verhalen van letselschade na een hondenbeet is niet eenvoudig. Neemt u daarom een gespecialiseerde letselschade advocaat in de arm. Onze specialisten zorgen dat u volledig schadeloos wordt gesteld terwijl u revalideert en verzorgen het volledige letselschadetraject:

 • Wij stellen de bezitter aansprakelijk en nemen contact op met de verzekeraar
 • Getuigen worden aangeschreven
 • Wij treden in overleg met de verzekeraar over uw letsel
 • Onze medisch adviseur onderzoekt het letsel en brengt advies uit
 • Er wordt een gespecificeerde schadestaat opgesteld
 • Uw volledig letselschade wordt verhaald, ook voor de toekomst!

Uiteraard wordt u van iedere stap die wij zetten op de hoogte gehouden.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is al sinds meer dan 10 jaar een begrip als het om het verhalen van letselschade gaat. De advocaten zijn ervaren en deskundig en weten precies welke stappen er gezet moeten worden om uw letselschade te verhalen. Meerdere advocaten hebben een lidmaatschap van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten.

Ons kantoor voert het specialistenkeurmerk van de Orde van Advocaten. U weet hiermee zeker dat u te maken heeft met een professionele en betrouwbare persoon voor het verhalen van uw letselschade als u door hond gebeten bent.

Icon

Contact met uw letselschade advocaat

Lijdt u schade na een beet van een hond? Heeft een hond u omvergelopen of tegen u aangesprongen? Wij verhalen uw letselschade kosteloos voor u. Bel 0800 278 4626 of mail ons. Chatten kan ook, 24 uur per dag 7 dagen per week! Heeft u vragen? Wij staan u graag te woord en adviseren u over het verhalen van uw letselschade.

 

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Met 7 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt maar wij komen ook gewoon bij u thuis! Maak een afspraak bij u thuis voor een vrijblijvend intakegesprek of kom langs in Wognum, Hoorn, Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Utrecht of Rotterdam! Bel (0800 278 4626) of stuur een bericht voor het maken van een afspraak op korte termijn!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar