Is u een ongeval op het werk over komen en lijdt u schade?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Inschakeling Inspectie SZW na bedrijfsongeval

Bedrijfsongeval

Na een bedrijfsongeval moet de Inspectie SZW in worden geschakeld bij:

 1. Blijvend letsel (bijvoorbeeld een breuk, hersenletsel, dwarslaesie of amputatie)
 2. Een ziekenhuisopname als gevolg van het bedrijfsongeluk

De werkgever is meestal aansprakelijk voor het letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval. Het enige dat u hoeft te bewijzen is dat u tijdens het werk een ongeval is overkomen en u hierbij letsel heeft opgelopen.

Op grond van artikel 658 uit boek 7 van het Burgerlijk Wetboek heeft een werkgever een zware zorgplicht. Uw werkgever moet zorgen voor een veilige werkomgeving en hiertoe alle maatregelen treffen. Dit betekent dat er toezicht gehouden moet worden op de werkzaamheden, er voldoende (schriftelijke) instructies zijn gegeven en dat machines en gereedschap veilig zijn.

Veroorzaakt een collega letselschade? Dan moet de werkgever het slachtoffer (collega of bijvoorbeeld cliënt) ook een schadevergoeding betalen.

Wilt u aanspraak maken op een letselschade vergoeding na een bedrijfsongeval of het bedrijfsongeval melden bij de Inspectie SZW? Neemt u dan contact met onze letselschade advocaten op. Wij helpen u graag bij het aansprakelijk stellen en het verhalen van uw letselschade, 100% kosteloos! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht, ook voor een gratis letselschade advies.

Icon

Bedrijfsongeval melden bij Inspectie SZW

De werkgever dient een bedrijfsongeval met letsel te melden bij de Inspectie SZW. Er is sprake van een ernstig bedrijfsongeval als de werknemer aan de gevolgen van het ongeval is overleden, er sprake is van blijvend letsel of bij een ziekenhuisopname. Gaat u pas enkele dagen na het ongeluk naar het ziekenhuis?  Ook dan dient de werkgever een melding te maken!

Als uw werkgever geen melding maakt van een ongeval, dan kunt u dit zelf ook doen. Onze letselschade advocaten helpen u hier graag bij. Wij zijn gespecialiseerd in het verhalen van letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval en helpen u altijd volledig kosteloos!

Een bedrijfsongeluk moet binnen 24 uur bij de Inspectie SZW worden gemeld. Wordt de melding te laat gedaan? Dan wordt de werkgever door de arbeidsinspecteur een boete opgelegd.

Arbeidsinspectie inschakelen

In veel gevallen zal de arbeidsinspecteur na de melding een onderzoek instellen naar de exacte toedracht van het ongeval. Het letselschade slachtoffer, de werkgever en getuigen worden gehoord. Is er in strijd gehandeld met een of meer wettelijke voorschriften? Dan stelt de arbeidsinspecteur van de Inspectie SZW een boeterapport op.

Het boeterapport bevat de overtreding, bijvoorbeeld dat de vloer glad was, een machine niet in orde was of dat er geen of onvoldoende instructies gegeven waren. Uit het boeterapport blijkt dan ook vaak of de werkgever aansprakelijk is voor de letselschade, waaronder ook het smartengeld!

Icon

Schadevergoeding na bedrijfsongeval

Uw werkgever is gehouden een schadevergoeding na een bedrijfsongeval te betalen. De meeste werkgevers hebben hiervoor een letselschade verzekering. De letselschade vergoeding wordt dan door de verzekeraar vergoed. Onderdeel van uw schade zijn ook de kosten van een letselschade advocaat! Onze letselschade specialisten helpen u dan ook altijd 100% kosteloos bij een bedrijfsongeluk.

Dit zijn de meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 1. Medische kosten (eigen risico en eigen bijdragen)
 2. Schade door arbeidsongeschiktheid
 3. Kosten voor ziekenhuisopname
 4. Verzorgingskosten en verpleegkosten
 5. Huishoudelijke hulp en mantelzorg
 6. Reiskosten
 7. Onderhoudskosten huis en tuin
 8. Reparatiekosten en vervangingskosten
 9. Misgelopen bonussen
 10. Smartengeld

De eerste 9 letselschade posten zijn materiële schadeposten, deze zijn op geld waardeerbaar. Smartengeld is niet op geld waardeerbaar, het is een vergoeding voor geleden pijn, verdriet, psychische schade zoals een PTSS en voor littekens door het ongeluk.

Contact

Heeft u bericht gehad van de Arbeidsinspecteur van de Inspectie SZW of wilt u een bedrijfsongeval melden bij de arbeidsinspectie? Wij helpen u graag en 100% gratis. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Wilt u een letselschade advies na een bedrijfsongeval? Maakt u dan een vrijblijvende afspraak met een letselschade jurist of letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Wij nemen al uw financiële zorgen na een ongeval uit handen en helpen u met een melding bij de Inspectie SZW. U maakt nooit kosten voor onze rechtsbijstand!

Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar