Heeft u een ervaren en deskundige letselschade advocaat nodig bij u in de buurt?
Onze gespecialiseerde advocaten helpen u kosteloos!
 • Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
 • 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
 • Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.

Vragen? Stuur een WhatsApp-bericht aan onze letselschade advocaat.

Letselschade advocaat Etten Leur

U zoekt een letselschade advocaat Etten Leur na een aanrijding, ongeluk op het werk of omdat u gebeten door een hond bent. Dan bent u bij ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade claimen aan het juiste adres. Op deze pagina leest u wat een letselschade advocaat in Etten Leur voor u als verkeersslachtoffer of slachtoffer van een bedrijfsongeval of hondenbeet kan betekenen. Maar u vindt ook nuttige tips over wat te doen na een aanrijding.

Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij graag, van het opstellen van de aansprakelijkheidsbrief tot het berekenen van letselschade. Maar ook het voeren van de onderhandelingen met de letselschade verzekeraar kunt u aan ons overlaten. Wij helpen u bij alles en zorgen dat u de letselschade compensatie ontvangt waar u recht op heeft.

Contact met een letselschade advocaat in Etten Leur

Wilt u ook kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat in Etten Leur voor het verhalen van uw letselschade? Neem dan contact met ons op. Een intakegesprek is altijd vrijblijvend en wij verhalen kosteloos uw letselschade op de aansprakelijke persoon of diens WA-  verzekering.

Letselschade advocaat in Etten Leur inschakelen na verkeersongeluk

Een fietsongeluk, aanrijding met een tractor of een whiplash door een auto botsing van achteren. U kunt aan een aanrijding vervelend en soms zelfs blijvend letsel overhouden. Dan wilt u uiteraard uw letselschade vergoed zien. Maar wat is hier voor nodig en wat kan een letselschade advocaat in Etten Leur hierbij voor u betekenen?

Wilt u letselschade claimen omdat u aan bent gereden, dan dient u de schuld van de tegenpartij te bewijzen. Dit doet u bijvoorbeeld door getuigenverklaring van mensen die de aanrijding op de fiets, een aanrijding met een vrachtwagen of een kop-staart botsing gezien hebben. Maar nog beter is het om een schadeformulier in te vullen. Op een schade- aanrijdingsformulier kunt u namelijk belangrijke informatie kwijt over de aanrijding. U kunt:

 • de toedracht omschrijven
 • de toedracht tekenen
 • aangeven hoe het ongeluk is ontstaan, bijvoorbeeld door een kettingbotsing of een frontale aanrijding.
 • uw klachten en verwondingen omschrijven

Met het schadeformulier kan uw letselschade advocaat in Etten Leur de tegenpartij of diens schadeverzekering aansprakelijk stellen voor de door u geleden letselschade.

Waar vind ik mijn letselschade advocaat in Etten Leur?

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Inmiddels zijn wij al op 15 locaties door heel Nederland te vinden. Ook in de buurt van Etten Leur. Maar een letselschade advocaat van ons kantoor komt ook gewoon bij u thuis voor een kosteloos intakegesprek. Samen nemen wij door wat u is overkomen en welke gevolgen het ongeluk voor u heeft. Vervolgens zorgt uw letselschade advocaat dat u volledig schadeloos gesteld wordt.

Altijd recht op schadevergoeding na een fietsongeluk

Bent u als fietser aangereden? Als de aanrijding plaatsvond tussen een fiets en auto of ander motorvoertuig, dan is de bestuurder van bijvoorbeeld de auto altijd gehouden ten minste 50% van de letselschade van de fietser te vergoeden. Dit is bepaald in artikel 185 Wegenverkeerswet. De Nederlandse wetgever ziet fietsers en voetgangers namelijk als zwakke verkeersdeelnemers. Daarom wordt altijd een deel van de letselschade vergoed. Uw letselschade advocaat in Etten Leur vertelt u er graag meer over.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Op de scooter aangereden

Bent u op de scooter aangereden? Ook dan is het belangrijk om te weten dat er een situatie is waarop u toch een schadevergoeding ontvangt zonder dat de auto die u aangereden heeft schuld aan de aanrijding heeft. Dit is namelijk het geval als:

 • er een schade inzittendenverzekering is
 • u op de scooter aangereden bent onder werktijd

De schade inzittendenverzekering

Alle motorvoertuigen in Nederland zijn verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid. Wordt u dus op de scooter aangereden door een auto, dan ontvangt u een letselschadevergoeding. Maar wat nu bij een eenzijdig verkeersongeluk of als u zelf een verkeersfout maakt?

Veel mensen zijn in het bezit van een schade inzittendenverzekering. Voor scooters en motoren heeft deze verzekering de schade opzittende verzekering. Loopt u schade op door een ongeval in het verkeer, dan keert een svi- verzekering altijd uit. Dus ook bij een eenzijdig ongeluk of bij eigen schuld aan een ongeval.

Verplichte verzekering en aansprakelijkheid werkgever

Neemt u deel aan het verkeer onder werktijd? Uw werkgever is verplicht u dan te verzekeren tegen letselschade als gevolg van een verkeersongeluk. Het betreft dan met name een eenzijdig auto ongeluk of een eenzijdig ongeval met de scooter of vrachtwagen. Maar ook bij eigen schuld aan de aanrijding dient deze verzekering de letselschade van het slachtoffer te vergoeden. Een dergelijke verplichte verzekering voor werkgevers heeft de WEGAM of WEGAS verzekering.

Een vrachtwagen ongeluk

Hetgeen voor een ongeluk met de scooter geldt, is ook van toepassing bij een vrachtwagen ongeluk. Bent u als vrachtwagenchauffeur betrokken bij een aanrijding, dan dient uw werkgever uw letselschade te vergoeden. Dus ook als u zelf een verkeersfout maakt of bij een eenzijdig ongeval met de vrachtwagen.

Wilt u weten waar u recht op heeft na een aanrijding? Neem dan contact met ons team van letselschade advocaten op. Wij helpen graag en altijd geheel kosteloos bij het verhalen van letselschade.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade dossier aan mr. Brugman of een van onze andere letselschade advocaten voorleggen? Neem dan contact met ons op. Wij

helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in!

100% gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval en u hierbij gewond bent geraakt, dan spreken wij letsel. Als u vervolgens kosten maakt en schade lijdt door het ongeval, dan lijdt u letselschade. Het verhalen hiervan is het werk van een letselschade advocaat. Maar veel mensen kiezen voor een letselschade jurist, letselschadebureau of rechtsbijstandsverzekeraar. Dit met het idee dat een letselschade advocaat duur is.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij gegarandeerd gratis voor u. Onze kosten verhalen wij namelijk op de (verzekeraar) van de aansprakelijke partij. Met andere woorden: de tegenpartij is aansprakelijk, en wij staan voor u klaar met gratis advies en hulp bij letselschade. Als iemand u dus vraagt ‘Maar wie betaalt de kosten voor zo’n advocaat?’ dan kunt u bij deze met een gerust hart ‘de tegenpartij!’ zeggen.

De 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade

Ben je arbeidsongeschikt geraakt? Of heb je allerlei materiële en immateriële schade na een ongeval? Dan kunt u deze schade laten verhalen door een letselschade advocaat. Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 1. Schade door arbeidsongeschiktheid
 2. Medische kosten
 3. Kosten voor hulp in het huishouden
 4. Verzorgingskosten
 5. Een studievertraging
 6. Reparatiekosten
 7. Vervangingskosten
 8. Onderhoudskosten aan het huis en de tuin
 9. Energiekosten
 10. Smartengeld

Meer over schadeposten en smartengeld leest u hier

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een erkende letselschade advocaat advocaat? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

No cure no pay advocaat Etten Leur

Veel mensen denken dat een letselschade advocaat duur is. Dit is echter niet correct. In de wet is namelijk opgenomen dat de kosten van een letselschade advocaat onderdeel uitmaken van een letselschade vergoeding. Dit betekent dat een letselschade advocaat in Etten Leur kosteloos uw letselschade kan verhalen. De vraag is dan ook waarom je zou kiezen voor een no cure no pay advocaat?

Naast letselschade advocaten zijn er in Nederland letselschadekantoren actief. Deze werken soms op basis van no cure no pay. Dit is dus helemaal niet nodig en wij adviseren u ook niet om hiermee akkoord te gaan. Slechts in uitzonderingsgevallen kan het nodig zijn een no cure no pay letselschade advocaat in te schakelen. Dit is bijvoorbeeld het geval als er in uw dossier geprocedeerd moet worden. Bijvoorbeeld bij discussie omtrent het causaal verband inzake whiplash letsel.

Wilt u weten of no cure no pay in uw situatie verstandig is? Vraag het uw letselschade advocaat in Etten Leur.

Ik wil een second opinion in mijn letselschade zaak

Wellicht heeft u al een letselschade jurist die uw schade verhaalt, maar bent u niet tevreden. Bijvoorbeeld omdat u uw letselschade expert slecht kan bereiken. Of omdat u twijfelt over de kwaliteit van de rechtsbijstand. Dan kan het goed zijn om een second opinion van uw letselschadezaak aan te vragen. Dat kan bij ons advocatenkantoor. Wij voeren deze second opinion gratis voor u uit.

Letselschade verhalen na een aanrijding

Een van de meest voorkomende ongelukken is een verkeersongeluk. Maar wat te doen al u betrokken bij een aanrijding bent? Wie is schuldig bij een aanrijding en welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking? Het antwoord op wie schuldig is bij een aanrijding vinden wij in diverse wettelijke bepalingen:

 1. Op grond van artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek is schuldig bij een aanrijding de bestuurder die een verkeersfout maakt. Bijvoorbeeld omdat er geen voorrang wordt verleend of bij een aanrijding van achteren. Er is dan sprake van een onrechtmatige daad.
 2. In artikel 5 Wegenverkeerswet is opgenomen dat het verboden is je dusdanig op de weg te gedragen dat hierdoor de kans op een verkeersongeval ontstaat. Is er dus sprake van een kop-staart botsing of frontale aanrijding, dan is er sprake van aansprakelijkheid op grond van artikel 5 Wegenverkeerswet
 3. Artikel 19 Reglement verkeersregels en verkeersteken regelt dat bestuurders voldoende afstand moeten houden. Dit betekent onder andere dat bij een kettingbotsing de achterop rijdende bestuurder schuldig is voor de letselschade van het verkeersslachtoffer

Staat de schuld van de tegenpartij vast, dan kunt u letselschade claimen. Bij een auto ongeluk kan dit door de auto verzekering rechtstreeks aansprakelijk te stellen. Voor alle motorvoertuigen in Nederland geldt namelijk een verplichte verzekering. De schadeclaim kan bij deze schadeverzekering ingediend worden.

Als fietser aangereden

Bent u als fietser aangereden? Dan is het belangrijk om het volgende onderscheid te maken:

 • een aanrijding tussen fietsers
 • als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig

In het eerste geval, een aanrijding tussen 2 fietsers, is de fietser aansprakelijk die de verkeersfout gemaakt heeft. Dit is anders bij een aanrijding tussen een fiets en auto. In dat geval is artikel 185 Wegenverkeerswet van toepassing. Op grond van dit wetsartikel krijgt een fietser altijd ten minste 50% van de geleden schade vergoed. Dit is omdat een fietser voor de wet wordt gezien als een kwetsbare verkeersdeelnemer. Logisch, want als je op de fietser aangereden wordt, dan is de kans groot dat je aan dit fietsongeluk letsel overhoudt.

De regeling van artikel 185 wvw houdt in dat als een fietser aangereden wordt, er tenminste 50% van de letselschade vergoed wordt. Dit in het geval de fietser een verkeersfout maakt. Is de aanrijding de schuld van het motorvoertuig? Dan wordt uiteraard 100% van de schade vergoed.

Soms kan het letsel van de fietser zo ernstig zijn, dat het niet redelijk is slechts 50% van de schade wordt vergoed. Er kan dan een billijkheidscorrectie toegepast worden. Deze vinden wij in artikel 6:101 BW. De billijkheidscorrectie houdt in dat meer dan 50% vergoed wordt. De schadevergoedingsplicht van de bestuurder van het motorvoertuig kan dan zelfs 100% zijn.

De letselschade advocaten van ons advocaten zijn sterk in letselschade claimen. Wij helpen u graag als u in de auto aangereden bent of u slachtoffer van een fietsongeluk bent. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.500 cliënten in 15 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Onze keurmerken:

Brugman-orde-van-advocaten

Wacht niet! Neem contact op.

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar  +31229221892

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen iedereen graag verder, ook als u vragen heeft!
Wacht niet! Wij helpen u verder

Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.

Bezoekadres

Brugman Letselschade Advocaten
Dick Ketlaan 2
1687 CD Wognum (Noord-Holland)

Spreeklocatie Hoorn

Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn

Spreeklocatie Alkmaar

Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar

Postadres

Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum

Spreeklocatie Almere

WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Spreeklocatie Eindhoven

Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven

Spreeklocatie Enschede

Capitool 10
7521 PL Enschede

Spreeklocatie Arnhem

Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem

Spreeklocatie Groningen

Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

Spreeklocatie Den Haag

Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

Spreeklocatie Utrecht

Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht

Spreeklocatie Rotterdam

Willemswerk
Boompjes 40
3011 XB Rotterdam

Spreeklocatie Amsterdam

GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar