Heeft u een ervaren en deskundige letselschade advocaat nodig bij u in de buurt?
Onze gespecialiseerde advocaten helpen u kosteloos!
 • Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
 • 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
 • Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.

Vragen? Stuur een WhatsApp-bericht aan onze letselschade advocaat.

Letselschade claimen verkeersongeval tijdens werktijd

Er is u een verkeersongeval tijdens werktijd overkomen en hieraan heeft u letselschade overgehouden. Uiteraard wilt u dan uw letselschade verhalen. De Hoge Raad, Nederlands hoogste rechtsorgaan, heeft uitgemaakt dat als u een verkeersongeval tijdens werktijd is overkomen, er altijd recht op schadevergoeding is.

Op deze pagina leest u alles over het claimen van letselschade door een verkeersongeval tijdens werktijd. Hoe kan het dat u als vrachtwagenchauffeur of bezorger altijd recht op schadevergoeding heeft? Wie vergoed uw letselschade en hoe kun je een beroep op een letselschade vergoeding doen? U leest het op deze pagina.

Verplichte verzekering bij verkeersongeval tijdens werktijd

Bent u vrachtwagenchauffeur, bezorger van pakketten of maaltijdbezorger? Dan is de kans op een verkeersongeluk groter dan collega’s die op kantoor werken. U wordt immers dagelijks aan de gevaren van het verkeer blootgesteld. Tot enkele jaren geleden droeg u zelf de schade als u aangereden werd. De wet zegt ook dat iedereen zijn of haar eigen schade draagt. Maar is dat wel eerlijk als u in het verkeer werkt? U kunt zich dan immers niet onttrekken aan de gevaren die het werk met zich meebrengen.

Enkele jaren geleden is de verzekeringsplicht voor werkgevers in het leven geroepen. Deze verzekeringsplicht houdt in dat werkgevers voor werknemers die onder werktijd aan het verkeer deelnemen, een schadeverzekering afsluiten. Deze letselschadeverzekering wordt een WEGAM verzekering genoemd. Op basis van deze verzekering kunt u altijd aanspraak op schadevergoeding maken als u onder werktijd aangereden bent of schade lijdt door een eigen verkeersfout of eenzijdig auto ongeluk, scooterongeluk of fietsongeluk.

Heeft uw werkgever geen verzekering afgesloten tegen letselschade door een verkeersongeluk? Dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen omdat zij de verzekeringsplicht geschonden hebben. Er is dan gehandeld in strijd met het goed werkgeverschap.

Gratis hulp bij verkeersongeval tijdens werktijd

Onderdeel van uw letselschade zijn de kosten van rechtsbijstand. Dit betekent dat u kosteloos gebruik kunt maken van de specialistische hulp van een letselschade advocaat van ons kantoor. Bij een verkeersongeval tijdens werktijd kunnen wij dus geheel kosteloos uw letselschade claimen op verzekering.

Wilt u ook gratis juridische bijstand bij het verhalen van letselschade na een verkeersongeval tijdens werktijd? Al meer dan 5.000 verkeersslachtoffers gingen u voor. Bel gratis 0800 278 4626 of stuur ons een bericht via ons contactformulier. Een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade neemt dan direct contact met u op.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Hoe verhaal ik letselschade bij een ongeval tijdens werktijd?

Bent u onder werktijd slachtoffer van een ongeluk? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor letselschade. Bijvoorbeeld bij een kettingbotsing, of als u als fietser aangereden door een auto bent. De tegenpartij is immers schuldig aan de aanrijding en zodoende verplicht uw letselschade te vergoeden. Indien u aangereden door een motorvoertuig bent, zal de verzekering uw letselschade vergoeden. Alle motorvoertuigen in Nederland zijn namelijk verplicht verzekerd tegen aansprakelijkheid als gevolg van een auto botsing, scooter ongeluk of aanrijding tussen een fiets en auto.

Soms echter is er geen aansprakelijke partij aan te wijzen. Hierbij kunt u denken aan een eenzijdig auto ongeluk of omdat u zelf een verkeersfout maakt. Er is dan geen mogelijkheid om een andere bestuurder aansprakelijk te stellen. Vroeger zou u dan met uw letselschade blijven zitten. Maar door de verplichte verzekering bij een verkeersongeval tijdens werktijd is dit anders. Nu kunt u altijd een letselschade vergoeding vorderen bij de verplichte verzekering van uw werkgever.

Bent u dus aangereden door de fout van een ander, dan kunt u deze persoon aansprakelijk stellen. Bij alle andere verkeersongevallen onder werktijd verzoekt u de werkgever de verplichte WEGAM verzekering in te schakelen.

Verkeersongeval tijden woon- werkverkeer

Bij een verkeersongeval onder werktijd kunt u dus altijd schadevergoeding eisen. Anders is dit bij een aanrijding onder woon- werkverkeer. Raakt u onder werktijd gewond door een verkeersongeval, dan valt deze schade niet onder de dekking van de verplichte verzekering voor werkgevers. Bij een eenzijdig auto ongeluk of eigen schuld draagt u zelf de schade. Dit is alleen anders als uw werkgever geen WEGAM maar een WEGAS verzekering af heeft gesloten. Onze letselschade advocaten adviseren u hier graag over.

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Zorgplicht van de werkgever

Niet alleen bij een verkeersongeval tijden werktijd eisen bij de werkgever. Op grond van de wet rust er op een werkgever namelijk een zorgplicht. Deze verplichting houdt in dat een werkgever er alles aan doet om te voorkomen dat u slachtoffer van een bedrijfsongeval wordt. Zo dient een werkgever voldoende veiligheidsinstructies te geven, ervoor te zorgen dat machines en andere berdrijfsmiddelen veilig gebruikt kunnen worden en dient er voldoende toezicht op de werkzaamheden te zijn.

Voldoet de werkgever niet aan de eisen die aan de zorgplicht gesteld mogen worden, dan is de werkgever aansprakelijk. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd. U kunt dan de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade.

Bent u gewond geraakt door toedoen van een collega? Ook dan is er sprake van aansprakelijkheid van de werkgever. Op grond van de wet is een werkgever namelijk aansprakelijk voor schade ontstaan door een fout van een medewerker. Bijvoorbeeld als u bij een heftruck ongeluk door een collega aangereden bent en hieraan letsel overgehouden hebt.

Wilt u weten waar u recht op heeft na een verkeersongeval onder werktijd of een bedrijfsongeval? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos bij het verhalen van letselschade.

De 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade

Ben je arbeidsongeschikt geraakt? Of heb je allerlei materiële en immateriële schade na een ongeval? Dan kunt u deze schade laten verhalen door een letselschade advocaat. Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 1. Schade door arbeidsongeschiktheid
 2. Medische kosten
 3. Kosten voor hulp in het huishouden
 4. Verzorgingskosten
 5. Een studievertraging
 6. Reparatiekosten
 7. Vervangingskosten
 8. Onderhoudskosten aan het huis en de tuin
 9. Energiekosten
 10. Smartengeld

Meer over schadeposten en smartengeld leest u hier

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een erkende letselschade advocaat advocaat? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Mensen lezen ook:

Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.500 cliënten in 15 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Onze keurmerken:

Brugman-orde-van-advocaten

Wacht niet! Neem contact op.

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar  +31229221892

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen iedereen graag verder, ook als u vragen heeft!
Wacht niet! Wij helpen u verder

Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.

Bezoekadres

Brugman Letselschade Advocaten
Dick Ketlaan 2
1687 CD Wognum (Noord-Holland)

Spreeklocatie Hoorn

Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn

Spreeklocatie Alkmaar

Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar

Postadres

Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum

Spreeklocatie Almere

WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Spreeklocatie Eindhoven

Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven

Spreeklocatie Enschede

Capitool 10
7521 PL Enschede

Spreeklocatie Arnhem

Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem

Spreeklocatie Groningen

Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

Spreeklocatie Den Haag

Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

Spreeklocatie Utrecht

Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht

Spreeklocatie Rotterdam

Willemswerk
Boompjes 40
3011 XB Rotterdam

Spreeklocatie Amsterdam

GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar