Onze letselschade advocaten verhalen kosteloos uw letselschade!
Hoog energetisch trauma na een aanrijding?

Letselschade claimen bij een hoog energetisch trauma

Als u bij een aanrijding met een hoge snelheid wordt aangereden of hard ten val komt (val van steiger), dan spreekt men van een hoogenergetisch trauma. Er komt met ander woorden “veel energie kwijt” door de aanrijding of val. De term hoogenergetisch trauma wordt veel gebruikt op de eerste hulp om een onderscheid te maken met een laagenergetisch trauma, waarvan bijvoorbeeld sprake is bij een kop-staart botsing met lage impact.

Omdat bij een ongeval met een hoog energetisch trauma de klap die het lichaam van het letselschadeslachtoffer krijgt het grootst is, is het gevolg vaak zwaar letsel. Dit kan tot veel klachten en beperkingen blijven met schade tot gevolg. Er wordt dan gesproken van letselschade.

Ontstaat er een hoog energetisch trauma door toedoen van een ander, dan kunt u uw schade claimen op de persoon die het ongeval heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld bij een achterop aanrijding. Alle schade die u het ongeval lijdt dient dan vergoed te worden, inclusief het smartengeld.

Icon

Welke klachten horen bij een hoog energetisch trauma?

Een hoog energetisch trauma wordt veel veroorzaakt door een auto botsing. Er komt dan veel energie kwijt met als gevolg dat inzittenden een enorme klap krijgen. Er ontstaat dan met name pijn in de nek na een aanrijding, maar ook komen de volgende klachten voor bij een hoog energetisch trauma:

 1. Whiplash klachten
 2. Rugklachten
 3. Hersenschudding
 4. Botbreuken
 5. Dwarslaesie

Een hoog energetisch trauma? Dien een letselschade claim in!

Is u een hoog energetisch trauma overkomen en lijdt u hierdoor schade, dan kunt u een letselschade claim indienen. Hierbij kunt u in de meeste gevallen gebruik maken van een kosteloze letselschade advocaat. Deze vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten. Samen met u bespreken wij de gevolgen van het ongeval bij u thuis of bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen met uw letselschade jurist welke klachten en beperkingen u aan het ongeval heeft overgehouden. Vervolgens begroten wij de diverse schadeposten en wordt er direct een voorschot op uw letselschade aangevraagd. Zo komt u niet zelf met kosten of schade te zitten.

Wilt u een letselschade claim indienen bij de aansprakelijke partij? Neem dan contact met een van onze letselschade specialisten op. Wij werken door heel Nederland en met meer dan 10 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt. Bel voor een letselschade advies of het indienen van een letselschade claim 0800 278 4626 (gratis) of geef hier aan wat u is overkomen. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Wat kan een letselschade advocaat voor mij doen?

Na een ongeval is het fijn als u de financiƫle gevolgen aan een ander kunt overlaten. Bij Brugman Letselschade Advocaten regelen wij alles voor u, van het opstellen van de aansprakelijkheid, uw letselschade berekenen tot het onderhandelen met de letselschade verzekeraar van de aansprakelijke persoon. Zo kunt u zich richten op uw revalidatie en herstel.

Bij verzekeraars krijgt u te maken met een ervaren letselschade jurist. Als letselschade slachtoffer is het lastig om hier mee te onderhandelen. U weet immers waarschijnlijk niet waar u allemaal recht op heeft. Een letselschade advocaat weet echter van de hoed en de rand en zorgt er voor dat u een maximale letselschadevergoeding ontvangt. Daarom is het verstandig om een letselschade advocaat in de arm te nemen.

Kosteloze rechtsbijstand bij letselschade

Is een derde aansprakelijk, bijvoorbeeld bij een kop-staart botsing of als u als fietser wordt aangereden, dan is er recht op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade specialist. Dit is in de wet geregeld. U maakt dus nooit kosten als u een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten inschakelt. Met meer dan 10 afspraaklocaties zijn wij ook altijd in de buurt. U hoeft daarom nooit naar ons kantoor te reizen, wij komen gewoon bij u thuis voor een letselschade advies of het claimen van letselschade na een ongeval met een hoog energetisch trauma.

Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul hier in wat wij voor u kunnen betekenen. Er wordt dan nog dezelfde dag contact met u op opgenomen.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar