Is u in de gemeente Hoorn een ongeval met letselschade overkomen?
Onze letselschade advocaten helpen u graag!

Letselschade ongeval Hoorn

Bent u het slachtoffer van een verkeers- of bedrijfsongeval in Hoorn? Of bent u gebeten door een hond of gevallen over een stoeptegel? Dan heeft u mogelijk letselschade opgelopen en recht op een schadevergoeding. Dit is het geval als een derde aansprakelijk is voor het ontstaan van het ongeval. Onder letselschade vallen zowel materiële als immateriële schade (ook wel smartengeld). Bij smartengeld gaat het om een vergoeding van de pijn en het verdriet dat u door het ongeval lijdt.

Bij Brugman Letselschade Advocaten bent u voor het verhalen van uw schade aan het juiste adres. Wij zijn al meer dan 10 jaar de letselschadespecialist in de regio Hoorn. Wij werken meestal volledig kosteloos voor u, omdat wij onze kosten verhalen op de aansprakelijke partij.

Letselschade na verkeersongeluk in Hoorn

Bent u gewond geraakt bij een verkeersongeluk in Hoorn? Of woont u in Hoorn en bent u slachtoffer van een verkeersongeluk? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. Een verkeersongeluk kan een grote impact op uw leven hebben. Er kan sprake zijn van ernstig letsel. Denk hierbij aan nekpijn bij een whiplash. Maar ook gebroken ledematen, hersenletsel en zelfs een dwarslaesie komen helaas voor. De schade als gevolg van een verkeersongeluk kan aanzienlijk zijn.

Veel voorkomende schadeposten bij een verkeersongeluk zijn inkomensschade, medische kosten en smartengeld. Maar ook kosten voor verzorging thuis of huishoudelijke hulp komen vaak voor na een verkeersongeluk.

Whiplash letselschade

Letselschade door een whiplash in Hoorn ontstaat vaak na een verkeersongeval. Helaas kunnen whiplash klachten lang aanhouden. Soms zijn de klachten door de whiplash zelfs chronisch. Dit leidt niet zelden tot vele beperkingen en letselschade. Een whiplash kan zelfs leiden tot blijvende arbeidsongeschiktheid en chronische pijn.

Ondanks de klachten stellen verzekeraars vaak onnodig hard op tegen whiplashslachtoffers. Whiplashklachten worden veelal niet erkend of zelfs ontkend door verzekeraars. Dit leidt dan ook tot hevige discussies tussen u als whiplash slachtoffer in Hoorn en de verzekeraar. De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten kennen echter de klappen van de zweep. Zij weten de juiste wegen te nemen om uw schade snel en maximaal te verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Letselschade na bedrijfsongeval in Hoorn

Heeft u letsel als gevolg van een bedrijfsongeval in Hoorn? Of woont u in Hoorn en is u een ongeval op het werk overkomen? Uw werkgever is in bijna alle gevallen verplicht u letselschade door het bedrijfsongeval te vergoeden. Op de werkgever rust namelijk een zorgplicht. Dit is in de wet opgenomen. U heeft dus bijna altijd recht op een schadevergoeding na een bedrijfsongeval. Uw werkgever is hier meestal voor verzekerd.

Van een bedrijfsongeval is sprake als u tijdens het werk een ongeval overkomt. Dit kan komen door een machine die niet goed functioneert, door een fout van een collega of omdat u valt op het werk. Is er sprake van een defect aan een machine? Dan is uw werkgever bijna altijd aansprakelijk. Hetzelfde geldt als uw collega per ongeluk iets doet waardoor u gewond raakt. Maar ook als u valt of als u door de werkgever geen volledige instructies heeft gehad is de werkgever veelal aansprakelijk.

Schade als gevolg van een bedrijfsongeval noemen wij letselschade. U kunt denken aan inkomensschade door arbeidsongeschiktheid en medische kosten. Maar ook als u uw taken in het huishouden niet meer kunt doen of niet meer in huis kunt klussen, dan is dit letselschade. Ten slotte heeft u recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u door het ongeval lijdt.

Arbeidsongeschiktheid

Bij ernstige letsel door een ongeval kan arbeidsongeschiktheid ontstaan. U lijdt dan schade op het gebied van uw inkomen. Het eerste jaar krijgt u meestal 100% van uw loon doorbetaald. Vaak geldt dit niet voor onregelmatigheidstoeslagen en bonussen. Deze gemiste inkomsten zijn schade. Na 1 jaar ontvangt u meestal maar 70% van uw inkomen, de overige 30% kan op de veroorzaker van het ongeval verhaald worden.

Indien u na 2 jaar nog altijd arbeidsongeschikt bent, dan komt u in aanmerking voor een WIA– uitkering. Het verschil tussen uw inkomen van vóór het ongeval de WIA- uitkering is dan schade.

Waarom een advocaat in de arm nemen?

U kunt in plaats van een letselschade advocaat ook kiezen voor een van de vele letselschadebureaus in Hoorn. Deze hebben echter niet de expertise in huis die letselschade advocaten hebben. Bij letselschadebureaus in Hoorn werken vaak niet eens juristen. Hierdoor verloopt het verhalen van uw schadevergoeding traag en krijgt u niet de vergoeding waar u recht op heeft. Voor de kosten hoeft u het niet te laten om een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten in de arm te nemen. Onze letselschade advocaten werken bijna altijd volledig kosteloos voor u. Ook bij een second opinion!

Contact met Brugman Letselschade Advocaten

Woont u in Hoorn of heeft een ongeval in Hoorn plaatsgevonden en wilt u uw schade door een ongeval kosteloos laten verhalen door een letselschade advocaat in Hoorn? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel ons direct op 0800 27 84 626.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar