Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Letselschade en schade inzittendenverzekering

Indien u bij een verkeersongeval betrokken bent geweest, dan heeft u vaker recht op een schadevergoeding dan u denkt. Zo denken veel mensen dat er alleen recht is op schadevergoeding als het letsel is toegebracht door een ander. Maar niets is minder waar!

In deze bijdrage leest u alles wat u moet weten als u een ongeval in het verkeer is overkomen. Niet alleen als het letsel door een ander is toegebracht, maar ook als u in de auto zat die verantwoordelijk is gehouden voor het ongeval!

Lijdt u schade door een verkeersongeval? Neem contact met ons op. Uw letselschade advocaat helpt u 100% kosteloos!

Letselschade en schade inzittendenverzekering

Ieder motorvoertuig is in Nederland verplicht verzekerd tegen letselschade als gevolg van een ongeval Dit op grond van de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM). Maar er zijn diverse varianten verzekeringen. De basis is de WA- verzekering. Alleen de schade toegebracht door de auto is dan verzekerd.

Het andere uiterste is de all- risk verzekering. Dan is ook de schade aan het voertuig zelf verzekerd. Het gaat dan echter om de materiële schade aan de auto.

Als het gaat om letselschade, dan is het van belang om te weten wat voor verzekering er is afgesloten. Het is namelijk mogelijk om, naast de WA- of all-risk verzekering voor de auto, te kiezen voor een uitbreiding. Dit in de vorm van een schade inzittendenverzekering en/ of een ongevallenverzekering.

Bij de schade inzittendenverzekering krijgen alle inzittenden een schadevergoeding. Het maakt daarbij niet uit wie er schuldig is aan het ongeval. Dus de bestuurder van het voertuig en diens passagiers krijgen een vergoeding, ook al is de bestuurder aansprakelijk voor het ongeval.

Schadeverzekering vs ongevallenverzekering

Bij de ongevallenverzekering ontvangt de rechthebbende niet al zijn of haar schade vergoed. De vergoeding hangt af van het percentage blijvende invaliditeit. Een voorbeeld:

De auto waarin u als passagier meerijdt krijgt een ongeval. De bestuurder van de auto waarin u zit ziet een andere auto van rechts over het hoofd. Als gevolg hiervan heer u letsel, u breekt u uw been. De medisch adviseur van de verzekeraar van de auto geeft aan dat de breuk niet helemaal is genezen. Het percentage blijvende invaliditeit wordt vastgesteld op 10%.

Bij een ongevallen verzekering is er een maximaal verzekerde som. Deze bedraagt in ons voorbeeld € 50.000,00. U krijgt dan een schadevergoeding van 10% x € 50.000,00 is € 5.000,00

Letselschade en schade inzittendenverzekering

Bij een schade inzittendenverzekering is dit anders. Heeft de bezitter van het motorvoertuig een dergelijke verzekering afgesloten, dan krijgt u al uw letselschade vergoed. En u heeft ook recht op gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat!

Uw letselschade verhalen op de schade inzittendenverzekering

Het verhalen van letselschade op de schade inzittendenverzekering is niet eenvoudig. Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u echter graag. En voor onze hulp betaalt u niets! Onze kosten verhalen wij op de aansprakelijke partij.

Bent u het slachtoffer van een ongeval en wilt u uw letselschade verhalen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met ons op via telefoonnummer 0800 278 4626 of mail ons. Wij helpen u graag.

Lees ook: Letselschade bij minderjarige kinderen – Letselschade verkeersongeval – Letselschade bedrijfsongeval.

Inzittendenverzekering en letselschade

Als u een verkeersongeval is overkomen en u lijdt als gevolg daarvan letselschade, dan kunt u op diverse manieren uw letselschade verhalen. In Noord- Holland maar ook daarbuiten kunt u hiervoor terecht bij de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten. Met kantoren in Wognum, Hoorn, Alkmaar en Purmerend zijn wij altijd dichtbij. Van Den Helder tot Zaandam kunt u een beroep op onze letselschade advocaten doen!

Schade inzittendenverzekering en letselschade

Is het verkeersongeval ontstaan door een ander motorvoertuig, dan kunt u de WAM– verzekeraar van dit motorvoertuig, bijvoorbeeld een auto of scooter aanspreken. Maar wat als u als bestuurder zelf aansprakelijk bent. Of indien u als passagier in (auto) of op (motor) letselschade lijdt. In dat geval biedt de schade inzittendenverzekering uitkomst. Indien u op een motor zat bij het ongeval spreken wij overigens van een schade opzittendenverzekering.

Schuldloze derde regeling

Het komt geregeld voor dat naast de bestuurder ook een of meer passagiers bij een verkeersongeval gewond raken. Is een ander motorvoertuig schuldig aan het ongeval? Of zat u in de auto die de verkeersfout maakte? Als passagier wordt u gezien als zogenaamde ‘Schuldloze derde‘. U had immers geen controle over het motorvoertuig waar u in of op zat. U mag dan kiezen wie u aansprakelijk stelt. De verzekeraars van beide motorvoertuigen zijn aansprakelijk voor uw letselschade.

Kosteloos advies bij letselschade

Wilt u advies bij letselschade als inzittende? Neemt u dan gerust contact met een letselschade advocaat in Hoorn, Alkmaar, Purmerend of Wognum (West- Friesland) op. Maar ook in de Noordkop en de rest van Noord- Holland adviseert en helpt een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten u graag. Bel 0800 2874626 (gratis) of mail ons!

Passagier en bestuurder hebben recht op schadevergoeding

Bent u de bestuurder of passagier van het motorvoertuig dat als schuldig wordt aangemerkt? Of bent u bestuurder van een motorvoertuig en lijdt u schade door een eenzijdig ongeval? Ook dan kunt u meestal een beroep doen op de schade- inzittendenverzekering. Onze letselschade advocaat bij u in de buurt adviseert u graag!

Laat uw letselschade op de schade inzittendenverzekering kosteloos verhalen

Lijdt u letselschade als gevolg van een verkeersongeval? De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten helpen u graag. Wij verhalen uw letselschade op de aansprakelijke partij. Is er geen aansprakelijke partij? Dan doen wij voor u een beroep op de schade- inzittendenverzekering. Bel 0800 278 4626 of mail ons.

Onze letselschade advocaten werken kosteloos voor u. De kosten van rechtsbijstand verhalen wij op de aansprakelijke partij of de schade inzittendenverzekering!

Lees ook: SchadepostenSchadevergoeding – Verkeersongeval Den Helder

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar