Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Letselschade tijdens sporten

Het komt vaak voor, letselschade tijdens het sporten. Een overtreding op het randje of net daar overheen? Een gebroken been door een sliding op het veld of een hokeystick die in het gezicht beland met hoofdletsel tot gevolg. Maar hoe zit het nu ook al weer met de aansprakelijkheid? Is de dader aansprakelijk voor het letsel welke het slachtoffer door de overtreding lijdt? Hoe hoog ligt de lat van aansprakelijkheid bij sport & spel situaties?

Letselschade opgelopen bij sporten?

Tijdens het sporten kan het er soms fanatiek aan toe gaan. Dat is evident aan het sporten. De wetgever houdt hier ook rekening mee. Tijdens het sporten ligt de lat voor aansprakelijkheid dan ook een stuk hoger dan buiten het veld. Een schop tegen het been is buiten het veld altijd onrechtmatig, de dader moet dan de eventuele schade betalen. Maar binnen de lijnen van het sportveld levert een schop niet zo snel een onrechtmatige daad op. Er dient een dermate overtreding van de spelregels te zijn, dan er niet meer gesproken kan worden van een eenvoudige overtreding. Een voorbeeld!

Waar ligt de grens voor aansprakelijkheid?

Tijdens een voetbalwedstrijd strijden 2 spelers om de bal. Een van de spelers zet een tackle in, daarbij raakt hij het been van de tegenstander. Omdat deze net de bal wil spelen, komt de trap nog harder aan. De speler breekt zijn been. De scheidsrechter geeft geen kaart omdat de sliding op zich correct was ingezet. Er is geen aansprakelijkheid. Maar zelfs als het een overtreding betreft, is er nog niet direct sprake van onzorgvuldig handelen en schadeplichtigheid.

Stel dat in hetzelfde voorbeeld een van de spelers met een onbesuisde actie inkomt terwijl de bal al gespeeld is. Deze speler raakt vol het been van zijn medespeler. Deze breekt zijn been. De scheidsrechter toont de rode kaart. Hiermee geeft deze duidelijk aan dat er een dermate overtreding is dat deze de spelregels ernstig schendt. Het gaat om een actie die het slachtoffer niet hoeft te verwachten. Nu is er sprake van aansprakelijkheid.

Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten adviseert u kosteloos!

Bent u het slachtoffer van een zware overtreding en heeft u hieraan letsel overgehouden? Neemt u dan contact op met onze letselschade advocaten. Wij adviseren u graag. Dit doen wij volledig kosteloos voor u.

Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons voor al uw vragen en het verhalen van uw letselschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar