Heeft u een ervaren en deskundige letselschade advocaat nodig bij u in de buurt?
Onze gespecialiseerde advocaten helpen u kosteloos!
 • Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
 • 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
 • Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.

Vragen? Stuur een WhatsApp-bericht aan onze letselschade advocaat.

Letselschade vergoeding na een aanrijding claimen

Een aanrijding heeft een grote impact op uw leven. Pijnklachten, beperkingen in uw werk en thuis en financiële gevolgen. Bent u aangereden en is de tegenpartij aansprakelijk, dan kunt u een letselschade vergoeding  aanrijding claimen. Ons team van gespecialiseerde letselschade advocaten helpt u hier graag bij.

Een letselschade vergoeding na een aanrijding claimen is niet eenvoudig. Daarom is in de wet opgenomen dat u als verkeersslachtoffer recht op gratis juridische hulp heeft van een letselschade advocaat. Deze vindt u bij ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade. Wij helpen snel en zorgen ervoor dat uw letselschade volledig verhaald wordt op de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekering.

Wilt u ook gratis een letselschade vergoeding aanrijding claimen? Neem dan contact op met onze ervaren en deskundige letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 0f vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Letselschade vergoeding aanrijding eisen na een auto ongeluk

Het wordt steeds drukker in het verkeer. De files nemen toe en de wegen raken zo vol dat een aanrijding met letsel steeds vaker voorkomt. Zo gebeuren er op de snelweg steeds vaker kettingbotsingen en in de bebouwde kom zien wij veel achterop aanrijdingen bij stoplichten en aanrijdingen door het niet verlenen van voorrang. Maar wie is nu aansprakelijk voor letselschade na een auto ongeluk en wat te doen na een auto botsing om een letselschade vergoeding na een aanrijding te kunnen claimen?

Om een letselschade vergoeding na een aanrijding te kunnen claimen, moet vaststaan dat de tegenpartij schuld aan een aanrijding heeft. De enige uitzondering op deze hoofdregel is schade claimen op de schade inzittendenverzekering. In dat geval maakt de toedracht immers niet uit. Maar hoe bewijs je nu dat de tegenpartij een verkeersfout heeft gemaakt?

Het belangrijkste na een aanrijding is het invullen van een schadeformulier. Hierop kunt u belangrijke informatie kwijt, waaronder de toedracht van een aanrijding. Dit kan op 2 manieren:

 • invullen toedracht onderaan het schade aanrijdingsformulier
 • tekenen van de toedracht

Vult u de toedracht van het ongeluk in en laat u het schadeformulier ook ondertekenen door de tegenpartij, dan staat de toedracht vast en kunt u een letselschade vergoeding aanrijding claimen. Andere bewijsmiddelen om de toedracht van een verkeersongeluk te bewijzen zijn getuigenverklaringen en het maken van foto’s.

Is de aansprakelijkheid eenmaal erkend, dan kunt dus een letselschade vergoeding na een aanrijding claimen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkheidsbrief. Omdat alle motorvoertuigen in Nederland een verplichte verzekering hebben, kan de aansprakelijkstelling rechtstreeks bij de WAM verzekering gestuurd worden. Deze zal de aansprakelijkheid beoordelen en bij gebleken aansprakelijkheid de letselschade vergoeding aanrijding vergoeden.

Het is helaas niet zo eenvoudig om letselschade na een aanrijding te claimen. Gelukkig dat het Nederlands Burgerlijk Wetboek u de mogelijkheid geeft gratis een letselschade advocaat in te schakelen. Neem daarom gerust contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos bij letselschade na een aanrijding.

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade dossier aan ons team van letselschade advocaten voorleggen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in!

100% gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Als u betrokken bent geweest bij een aanrijding en u hieraan verwondingen of klachten overgehouden heeft, dan spreken wij letsel. De schade die u hierdoor lijdt wordt letselschade genoemd. Het verhalen van letselschade is het werk van een letselschade advocaat. Zij zorgen ervoor dat de letselschade vergoeding na een aanrijding snel en maximaal verhaald wordt.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij gegarandeerd gratis voor u. Onze kosten verhalen wij namelijk op de (verzekeraar) van de aansprakelijke partij. Met andere woorden: de tegenpartij is aansprakelijk, en wij staan voor u klaar met gratis advies en hulp bij letselschade. Als iemand u dus vraagt ‘Maar wie betaalt de kosten voor zo’n advocaat?’ dan kunt u bij deze met een gerust hart ‘de tegenpartij!’ zeggen.

De 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade

Ben je arbeidsongeschikt geraakt? Of heb je allerlei materiële en immateriële schade na een ongeval? Dan kunt u deze schade laten verhalen door een letselschade advocaat. Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 1. Schade door arbeidsongeschiktheid
 2. Medische kosten
 3. Kosten voor hulp in het huishouden
 4. Verzorgingskosten
 5. Een studievertraging
 6. Reparatiekosten
 7. Vervangingskosten
 8. Onderhoudskosten aan het huis en de tuin
 9. Energiekosten
 10. Smartengeld

Meer over schadeposten en smartengeld leest u hier

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een erkende letselschade advocaat advocaat? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Letselschade vergoeding na een aanrijding op de fiets claimen

De fiets is en blijft een populair vervoersmiddel. Naar het werk, school of recreatief gebruiken wij de fiets (bijna) dagelijks. Maar door het steeds drukker wordende verkeer neemt helaas ook de kans op een aanrijding als fietser steeds meer toe. Wel is het zo dat een letselschade vergoeding na een aanrijding op de fiets bijna altijd mogelijk is. Hieronder leest u hoe dit mogelijk is.

Wordt u als fietser aangereden, dan geldt er in Nederland een specifieke regel welke inhoud dat u altijd aanspraak op schadevergoeding kunt maken. Deze regeling vinden wij in artikel 185 wvw. Op basis hiervan is een bestuurder van een motorvoertuig altijd gehouden ten minste 50% van de geleden schade te vergoeden. Dit ongeacht de toedracht van de aanrijding!

Bent u bijvoorbeeld betrokken bij een aanrijding tussen een fiets en auto, dan is de automobilist dus voor ten minste 50% aansprakelijk. Ook als de fietser bij het fietsongeluk door rood licht is gereden of ten onrechte geen voorrang verleent.

Onze letselschade advocaten kunnen dus altijd een letselschade vergoeding na een aanrijding claimen voor u als u op de fiets aangereden door een auto of ander motorvoertuig bent.

Letselschade vergoeding na een aanrijding claimen

Staat vast dat de tegenpartij schuld heeft aan het fietsongeluk, scooterongeluk of de auto botsing, dan kunt u dus schadevergoeding claimen. Maar waaruit bestaat een letselschade vergoeding na een aanrijding? Het antwoord op deze vraag vinden wij niet direct in de wet. Er is geen wettelijke bepaling die stelt welke letselschade bedragen u kunt vorderen. Wel stelt de wet dat een slachtoffer van letselschade teruggebracht moet worden in de situatie zoals deze was voor het ongeluk.

Het voorgaande betekent dat alle letselschade vergoed moet worden. Daarbij maken wij een onderscheid tussen materiële schade en immateriële schade. Deze laatste schadeposten wordt ook wel smartengeld genoemd.

Materieel van aard zijn alle schadeposten die op geld waardeerbaar zijn. Het gaat dan ten eerste om gemaakte kosten. Want na een aanrijding maakt u bijvoorbeeld medische kosten, zoals het eigen risico en kosten voor de fysiotherapeut of psycholoog. Maar er kan ook sprake zijn van inkomensschade, bijvoorbeeld door een whiplash, breuk of hersenschade. Hierdoor kan arbeidsongeschiktheid ontstaan met verlies van inkomen tot gevolg. Daarnaast kan er bij scholieren en studenten een studievertraging ontstaan. Ook al deze letselschade komt voor vergoeding in aanmerking.

Heeft u klachten zoals nekklachten opgelopen of is er sprake van verwondingen of zelfs blijvend letsel? Zowel bij klachten als verwondingen en ernstig letsel is er recht op een smartengeldvergoeding. Dit is een vergoeding voor het leed dat bij u is veroorzaakt. Smartengeld maakt dus altijd deel uit van een letselschadevergoeding na een aanrijding.

Contact met uw letselschade advocaat

Lijdt u schade als gevolg van een aanrijding op de fiets of bent u in de auto aangereden? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van een letselschade vergoeding na een aanrijding. Dit doen wij ook altijd volledig kosteloos voor u. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.500 cliënten in 15 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Onze keurmerken:

Brugman-orde-van-advocaten

Wacht niet! Neem contact op.

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar  +31229221892

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen iedereen graag verder, ook als u vragen heeft!
Wacht niet! Wij helpen u verder

Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.

Bezoekadres

Brugman Letselschade Advocaten
Dick Ketlaan 2
1687 CD Wognum (Noord-Holland)

Spreeklocatie Hoorn

Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn

Spreeklocatie Alkmaar

Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar

Postadres

Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum

Spreeklocatie Almere

WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Spreeklocatie Eindhoven

Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven

Spreeklocatie Enschede

Capitool 10
7521 PL Enschede

Spreeklocatie Arnhem

Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem

Spreeklocatie Groningen

Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

Spreeklocatie Den Haag

Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

Spreeklocatie Utrecht

Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht

Spreeklocatie Rotterdam

Willemswerk
Boompjes 40
3011 XB Rotterdam

Spreeklocatie Amsterdam

GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar