Wat te doen bij een scooter ongeluk?
Ben je betrokken geweest bij een scooter ongeluk? Letselschade claimen als je op de scooter aangereden bent is niet eenvoudig. Gelukkig kun je gratis terecht bij 1 van onze letselschade advocaten. Hieronder geven we vast een 5 tips voor als je op de scooter aangereden bent
- Zorg dat er een schadeformulier wordt ingevuld en ondertekend.
- Indien mogelijk, maar foto’s van de plaats van het ongeval
- Zijn er getuigen? Noteer contactgegevens
- Laat uw klachten op papier zetten door een arts
- Neem contact op met een letselschade advocaat van ons kantoor
Wie is schuldig bij aanrijding op de scooter?
Als je betrokken bent bij een scooterongeluk, dan speelt de vraag wie schuldig is bij een aanrijding op de scooter. Het antwoord is te vinden in een aantal wettelijke bepalingen:
- artikel 6:162 BW. Dit wetsartikel bepaalt dat wie een (verkeers) fout maakt, schuldig en dus aansprakelijk is voor de letselschade
- artikel 5 Wegenverkeerswet. Hierin staat dat weggebruikers zich dusdanig moeten gebruiken dat ongevallen voorkomen worden. Geeft iemand dus geen voorrang, dan is deze persoon aansprakelijk.
Schuldig als je op de scooter aangereden bent is dus de persoon die een verkeerfout maakt. Maar pas op! Wordt u door een fietser aangereden? Dan ontvangt u niet uw volledige letselschade vergoed. Dit op grond van artikel 185 wvw dat fietsers en voetgangers beschermd tegen letsel door een aanrijding.
Letselschade vergoeding na scooter ongeluk
Bij een scooter ongeluk heb je dus vaak recht op een schadevergoeding De meest voorkomende letselschade bedragen zijn:
- Schade door arbeidsongeschiktheid
- Medische kosten
- Studievertraging
- Reiskosten
- Kosten verzorging en verpleging
- Onderhoudskosten huis en tuin
- Smartengeld
Materiële schade is op geld waardeerbaar. Smartengeld is dit niet. Het is een vergoeding voor pijn, verdriet en angstklachten als gevolg van een scooter ongeluk. Recht op smartengeld is er altijd als je gewond bent geraakt bij een verkeersongeval. Dus bij zwaar letsel maar ook bij kortdurende klachten en licht letsel.
Scooter aangereden door auto
Het meest voorkomende scooterongeluk is als een scooter aangereden door een auto wordt. Je bent minder goed beschermd op de scooter dan in de auto. Daarom lijdt voornamelijk de scooterbestuurder letsel na een scooter ongeluk. Is de automobilist schuldig aan het ongeluk? Dan dient deze op te komen voor de schade die geleden wordt.
Als je op de scooter aangereden door een auto wordt, dan is de vraag wie je aansprakelijk moet stellen. Want de bestuurder is niet altijd de eigenaar van de auto. Voor dit probleem is echter een oplossing gevonden. Op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen kan de letselschade claim rechtstreeks bij de WAM- verzekeraar worden ingediend! Dit scheelt veel zoekwerk en mogelijk discussie.
No cure no pay
Met name letselschadebureaus en letselschadejuristen werken op basis van no cure no pay. Zij claimen daarbij kosteloos te werken. Maar no cure nog pay is alles behalve gratis! U draagt immers een percentage van uw letselschadevergoeding af aan uw letselschade jurist.
In het geval er een aansprakelijke partij is, bijvoorbeeld bij een scooter ongeluk, heeft u altijd recht op kosteloze rechtsbijstand. Wij adviseren u dan ook nooit zomaar akkoord te gaan met een no-cure-no-pay constructie.
Letselschade claimen na scooter ongeluk
Lijdt je schade door een scooterongeluk? Onze letselschade advocaten helpen graag en altijd volledig kosteloos. Bel voor gratis juridische hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij nemen nog dezelfde dag contact op.