Letselschade? Wij helpen u kosteloos!
Een medisch adviseur letselschade adviseert bij letsel na een ongeluk

Medisch adviseur letselschade

Bij het vaststellen van een schadevergoeding na een achterop aanrijding of bedrijfsongeval wordt er in veel gevallen een medisch adviseur letselschade ingeschakeld. Dit gebeurt met name bij ernstig letsel of aanhoudende klachten zoals bij een whiplash. Maar wat is een medisch adviseur en waarom wordt deze bij letselschade ingeschakeld? U leest het in deze bijdrage.

Wat is een medisch adviseur?

Een medisch adviseur letselschade is een arts die medische informatie bij letselschade beoordeeld en een advies geeft over de aard, ernst en prognose van het letsel. Na een ongeluk wordt er door de letselschade advocaat medische informatie opgevraagd bij de huisarts, specialisten en de fysiotherapeut. Op basis van deze medische informatie wordt een medisch advies uitgebracht aan de letselschade advocaat.

Waarom wordt een medisch adviseur ingeschakeld?

Een letselschade advocaat weet alles over letselschade claimen, maar is geen arts. Voor het verhalen is het echter wel nodig om te weten:

 • wat voor verwondingen en klachten het gevolg zijn van het ongeluk
 • hoe ernstig het letsel is
 • de duur van de klachten (tijdelijk of blijvend) is
 • of er in de toekomst nog een verergering van het letsel kan optreden

Op deze en andere vragen geeft een medisch adviseur in letselschade zaken een antwoord. Met zijn medisch advies kan uw letselschade advocaat de hoogte van uw schadevergoeding berekenen.

Medisch advies bureau Brugman Letselschade

Brugman Letselschade Advocaten maakt gebruik van een vast medisch adviseur bureau. Onze arts vraagt de medisch informatie op bij uw huisarts en specialisten. Op basis hiervan beantwoordt hij een aantal vragen van uw letselschade advocaat. Omdat wij werken met een eigen arts zijn de lijnen kort. Er is snel een goed advies en overleg met de medisch adviseur is snel gelegd.

Het voordeel van ons medisch adviseur bureau is dat ook een gesprek met arts mogelijk is. Dit is uniek! Daarnaast helpen wij u bij een doorverwijzing naar de beste specialisten in Nederland.

Letselschade claimen na een ongeluk

Bent u betrokken geraakt bij een aanrijding, bedrijfsongeval of bent u gebeten door een hond? Dan heeft u recht op een schadevergoeding. De letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten helpen u bij het claimen van deze schadevergoeding. Wij regelen alles voor u, van het aansprakelijk stellen en het aanvragen van een medisch advies tot het onderhandelen met de letselschade jurist van de verzekeraar. Ook zorgen wij ervoor dat u altijd een voorschot op uw letselschade ontvangt.

Neem contact met ons op via onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag! Wij helpen u altijd gratis. Wilt u weten hoe wij u gratis juridische bijstand kunnen bieden? Volg de link!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar