Bent u betrokken geweest bij een motorongeluk en lijdt u hierdoor letselschade?
Vraag onze letselschade advocaten om advies!

U heeft een motorongeluk meegemaakt, wat nu?

Wat te doen bij een motorongeluk | Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben een motorrijbewijs. Het hebben van een motor geeft vrijheid en motorrijden is een hobby van velen. Het is ook een manier om zonder fileleed op het werk te komen. Keerzijde van motorrijden is dat je kwetsbaarder bent dan in de auto. Jaarlijks raken dan ook meer dan 1000 motorrijders zwaargewond bij een motorongeluk. In 2015 waren er 47 dodelijke motorongelukken.

Heeft u letsel na een ongeval? Laat bij ons kosteloos onderzoeken of u recht heeft op een schadevergoeding. Bel 0800 278 46 26 of stuur een bericht.

Icon

Ik heb letsel door een motorongeluk, wat kan ik doen?

Als u betrokken bent geweest bij een motorongeluk, is het belangrijk om te weten of u bestuurder of opzittende was. En van belang is wie het motorongeluk heeft veroorzaakt. Was u bestuurder en zat u alleen op de motor? Dan wordt uw schade, waaronder ook uw letselschade, vergoed als iemand anders verantwoordelijk is voor het ontstaan van het ongeval.

Was u de bestuurder van de motor en is er sprake van een eenzijdig motorongeval? Dan wordt uw letselschade vergoed indien u in het bezit bent van een opzittenden verzekering. Het is zeker aan te raden een dergelijke verzekering te nemen. De premies zijn laag en het voorkomt dat u na een motorongeluk met aanzienlijke schade, bijvoorbeeld door arbeidsongeschiktheid, komt te zitten!

Zat u achterop de motor? Dan wordt uw letselschade bijna altijd vergoed. U kunt dan vaak gebruik maken van de ‘regeling schuldloze derde’ of van de opzittenden verzekering.

Welke schade wordt vergoed na een motorongeluk?

Bij een motorongeluk kunt u materiële schade lijden en immateriële schade, ook wel smartengeld genaamd. Beide schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking. Materiële letselschade is heel persoonlijk. In het algemeen kunnen de volgende schadeposten aan de orde zijn:

 • Verlies aan verdienvermogen (door arbeidsongeschiktheid)
 • Medische kosten
 • Verzorgingskosten
 • Kosten voor hulp in het huishouden
 • Een studievertraging
 • Reis- en parkeerkosten
 • Een studievertraging
 • Reparatiekosten
 • Onderhoudskosten huis en tuin

Smartengeld is een vergoeding voor de pijn en het verlies aan levensvreugde dat u door het motorongeluk heeft.

Kosteloos laten verhalen letselschade na een motorongeluk

Het verhalen van letselschade na een motorongeluk is niet eenvoudig. En vaak heeft u hier ook helemaal geen zin in als uw letsel heeft. Dan is het goed om te weten dat u een beroep kunt doen op een letselschade advocaat. Is een ander verantwoordelijk voor het ontstaan van het verkeersongeval of is er een opzittendenverzekering? Dan is de rechtsbijstand van een letselschade advocaat voor u ook nog een kosteloos. De verzekeraar van de aansprakelijke partij of de opzittenden verzekering betaalt dan uw rechtsbijstand van een letselschade advocaat.Icon

Bent u betrokken bij een motorongeval en wilt u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij of op de opzittendenverzekering? Heeft u vragen naar aanleiding van een motorongeluk? Maak een afspraak via 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar