Onze letselschade advocaten verhalen kosteloos uw letselschade.
Heeft u nekklachten aan een ongeval overgehouden?

Nekklachten na een ongeval, wat nu?

Een van de meest voorkomende letsels na een ongeval is nekletsel. Vaak is dit letsel het gevolg van een verkeersongeval, meer in het bijzonder een kop-staartbotsing of achterop aanrijding. Als het nekletsel na een ongeval tot schade lijdt, noemen wij dit letselschade.

Indien een ander aansprakelijk is voor het opgelopen letsel, dan is er recht op een letselschadevergoeding. Bij Brugman Letselschade Advocaten regelen wij alles voor u. Wij stellen de aansprakelijke partij aansprakelijk, berekenen uw letselschade en verhalen deze op de letselschade verzekering. En dit doen wij altijd 100% kosteloos voor u! De aansprakelijke partij betaalt namelijk op grond van de wet ook de kosten van uw letselschade advocaat.

Heeft u nekklachten na een ongeval en lijdt u hierdoor schade? Vul dan hier uw gegevens in of bel 0800 278 4626 voor kosteloze rechtsbijstand. Wij helpen u graag!

Icon

Hoe ontstaan nekklachten na een ongeval?

Nekklachten na een ongeval ontstaan vaak door een sterke zweepslag waardoor uw hoofd van voren naar achteren wordt geslingerd. Door deze plotselinge nekbeweging krijgt uw nek een dermate klap dat u nekklachten oploopt!

De meest voorkomende oorzaak van nekklachten is een kop-staart botsing of achterop aanrijding. bij een kop-staartbotsing krijgt uw nek soms zelfs een dubbele klap, een van achteren en een van voren.

Nekklachten kunnen lang aanhouden, we spreken dan een whiplash. Blijft u nekklachten houden na een ongeval, dan is er sprake van chronische nekklachten of te wel een chronisch whiplashsyndroom

Icon

Nekklachten na een ongeval, wat te doen bij een whiplash?

Als nekklachten na een ongeval aanhouden en er ontstaat een whiplash, dan kan dit grote gevolgen op uw leven hebben. Een whiplash heeft namelijk vervelende gevolgen. Dit zijn de meest voorkomende symptomen bij een whiplash:

 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Rugklachten
 • Concentratieproblemen
 • Geheugenproblemen
 • Chronische vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Intolerantie voor licht

Is er sprake van whiplashklachten, dan is het van belang dat u zo snel mogelijk na het auto-ongeluk onder medische behandeling komt en uw klachten benoemd. Dit is van belang omdat whiplashklachten zogeheten “niet objectiveerbare klachten” zijn. Met andere woorden, u heeft nekpijn en dit zorgt voor klachten en beperkingen, maar het nekletsel is niet zichtbaar op een röntgenfoto of MRI- scan.

Verzekeraars ontkennen nog al eens dat er sprake is van nekklachten na een ongeval of geven aan dat nekletsel slechts van korte duur is. Niks is echter minder waar! Daarom is het zo belangrijk dat uw nekklachten goed gedocumenteerd worden bij de huisarts en bijvoorbeeld de eerste hulp of een revalidatiearts.

Icon

Letselschade verhalen bij nekklachten na ongeval

Als uw nekklachten zijn veroorzaakt door een derde, dan is het logisch dat u uw letselschade op deze persoon wilt verhalen. Letselschade kan immers nogal oplopen. Zo maakt u medische kosten zoals het eigen risico en eigen bijdragen, maar ook voor de fysiotherapeut en/ of psycholoog. Maar daarnaast kan er ook sprake zijn van inkomensschade door het ongeluk.

Letselschade verhalen gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Is de aansprakelijkheid erkend, dan kunt u uw letselschade berekenen. Een letselschade vergoeding bestaat daarbij uit diverse schadeposten. Het gaat deels om materiële schadeposten en voor een deel om immateriële schadeposten, ook wel smartengeld genoemd.

Icon

Dit zijn de meest voorkomende materiële schadeposten bij letselschade:

 1. Inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 2. Pensioenschade
 3. Medische kosten
 4. Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 5. Revalidatiecentrumdaggeldvergoeding
 6. Huishoudelijke hulp
 7. (Extra) kinderopvang
 8. Reis-en parkeerkosten
 9. Onderhoudskosten huis en tuin
 10. Verzorgingskosten en verpleegkosten

Bij letsel door een ongeval is er ook altijd recht op een smartengeldvergoeding. Smartengeld is een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten, verkeersangst en psychische klachten.

Kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Is er een aansprakelijke partij of is er een schade-inzittendenverzekering waar u een beroep op kunt doen, dan heeft u naast een letselschadevergoeding recht op de kosteloze hulp van een letselschade advocaat.

Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u altijd geholpen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Wij verhalen de schade die u door de nekklachten na een ongeval lijdt zodat u zich kunt richten op uw behandelen en revalidatie.

Lijdt u letselschade na een ongeval en wilt u uw letselschade kosteloos laten verhalen door een ervaren en erkende letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval. Met 8 locaties zijn wij ook altijd bij u in de buurt.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar