Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Ongeval gebruik smartphone

Het aantal ongevallen met (ernstig) letsel in het verkeer als gevolg van smartphone gebruik neemt de laatste jaren explosief toe. Fietsers zijn steeds vaker op hun smartphone bezig onder het rijden. En ook onder het rijden kijken wij geregeld op onze smartphone. We zijn steeds meer met de telefoon en steeds minder met het verkeer bezig. het gevolg is een ernorme groei van het aantal ongevallen door gebruik van een smartphone.

Ongeval met letsel door smartphone gebruik

Onlangs maakte één van Nederlands grootste autoverzekeraars nog een commercial over het smartphonegebruik in het verkeer. Het filmpje liet zien dat er ernstige ongevallen gebeuren door smartphone gebruik in het verkeer. Dit met zwaar letsel en zelf de dood tot gevolg.

Ondanks alle inspanningen van de overheid en zelfs de hiervoor genoemde verzekeraar neemt het aantal ongevallen door smartphones toe. Maar hoe zit dit nu met aansprakelijkheid? Heb je nergens recht op als fietser als je letsel hebt door een ongeval omdat je op je smartphone bezig was? En als je zelf wordt aangereden door een fietser of automobilist die aan het bellen was? Wij leggen het graag uit!

Een ongeval op de fiets door smartphone gebruik

Voetgangers en fietsers hebben in Nederland een beschermede status in het verkeer. Aangenomen wordt dat bestuurders van motorvoertuigen een extra verantwoording dragen jegens fietsers en voetgangers. Ook als je als fietser dus afgeleid bent door je telefoon, dan heb je recht op een schadevergoeding. volgens de wet heb je namelijk (op enkele uizonderingen na) altijd recht op ten minste 50% van je schade!

Kinderen tot 14 jaar worden nog eens extra beschermd. Heeft uw kind dus een ongeval gehad in het verkeer? Dan wordt de volledige schade vergoed, altijd!

Aangereden door iemand die met zijn telefoon bezig was

Bent u aangereden door iemand die met zijn smartphone bezig was en u daardoor over het hoofd zag? Dan heeft u recht op een volledige schadevergoeding. De verzekeraar van de dader zal u betalen. Ook al heeft de automobilist een strafbaar feit begaan door niet handsfree te bellen of door te appen.

Heeft u letselschade opgelopen door smartphonegebruik van uzelf of een ander? Dan heeft u vaak recht op vergoeding van uw letselschade. Bel of mail ons voor gratis advies. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar