Heeft u letsel na een ongeluk en lijdt u hierdoor letselschade?
Onze advocaten verhalen uw letselschade kosteloos

Een ongeluk met letsel en schade, wat nu?

Wat is letsel

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk? bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval. Indien u hierbij letsel oploopt, dan heeft u in veel gevallen recht op een letselschade vergoeding. Onze letselschade advocaten informeren u graag over de mogelijkheden.

Hier leest u alles over letsel na een ongeluk en wanneer u recht heeft op een schadevergoeding. Wilt u een kosteloos letselschade advies of uw schade bij letsel verhalen? Neemt u dan contact met ons op. Met 8 bezoekadressen in heel Nederland zijn wij altijd bij u in de buurt. Een adviesgesprek of intake kan ook gewoon bij u thuis!

Letsel en uw schade 100% kosteloos claimen bij de aansprakelijke partij? Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht. Wij helpen u graag!

Wat is letsel en hoe verhaal je letselschade?

Bent u gewond geraakt bij een ongeval? Dan is er sprake van letsel. Het kan gaan om lichamelijk letsel, zoals nekletsel, maar bij een ongeluk kunt u ook psychisch letsel oplopen. Denkt u hierbij aan angstklachten, een depressie of een post traumatische stressstoornis.

Icon

Dit zijn de 10 voorkomende letsels bij een ongeluk:

 1. Nekletsel en schouder klachten
 2. Hoofdpijnklachten
 3. Knieletsel
 4. PTSS
 5. Handletsel
 6. Oogletsel
 7. Hersenletsel
 8. Whiplash
 9. Rugletsel
 10. Dwarslaesie

Objectiveerbaar en niet objectiveerbaar letsel

Is er sprake van een breuk of ander zichtbaar letsel? Dan wordt er gesproken van objectiveerbaar letsel. Met name nekklachten, hoofdpijnklachten en whiplash klachten veelal zijn niet zichtbaar, maar het is wel vaak erg vervelend letsel. Dit wordt niet-objectiveerbaar letsel genoemd.

Dat letsel niet objectiveerbaar is betekent niet dat u geen letselschade vergoeding kunt claimen. Letselschade verzekeraars betwisten echter veelal het bestaan van nekklachten, hoofdpijnklachten en concentratieproblemen.

Het is daarom belangrijk dat u onder medische behandeling blijft. In de jurisprudentie (rechtspraak) is namelijk overwogen dat indien een letselschade slachtoffer voor het ongeval geen klachten had en deze bijvoorbeeld whiplash klachten zich na het ongeval openbaren, het verband tussen het ongeval en het letsel vaststaat. De letselschade verzekeraar moet uw schade dan vergoeden, ondanks dat er sprake is van niet-objectiveerbaar letsel!

Letsel en schade? Claim uw letselschade!

Een ongeluk met letsel kan grote gevolgen hebben. U heeft pijn, bent beperking in veel dingen en misschien zelfs arbeidsongeschikt. Dan is er sprake van letsel en schade! Is een ander verantwoordelijk voor het ongeluk? Dan dient deze partij uw letselschade te vergoeden. Dit geldt ook bij risico- aansprakelijkheid. Maar ook bij een eenzijdig ongeval en zelfs bij eigen schuld wordt uw letselschade mogelijk vergoed!

Icon

Letselschade verhalen op aansprakelijke partij

Bent u van achteren aangereden, bijvoorbeeld bij een kop staart botsing, of bent u op de fiets aangereden? Dan dient de aansprakelijke partij de schade die u hierdoor lijdt te vergoeden. Het gaat dan om de materiële schade, bijvoorbeeld omdat u niet kunt werken of medische kosten maakt. Maar u heeft ook recht op smartengeld.

Recht op een volledige letselschade vergoeding heeft u onder andere bij:

 1. Een achterop aanrijding.
 2. Als u als fietser door een motorrijtuig wordt aangereden.
 3. Bij werkgevers aansprakelijkheid.
 4. Na een hondenbeet.
 5. Bij een val door een gebrekkig wegdek.

Is een ander verantwoordelijk voor het ontstaan van het ongeluk? Dan kunt u deze persoon aansprakelijk stellen. Dit doet uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten graag voor u. Wij helpen u 100% kosteloos!

Icon

Als fietser aangereden en eigen schuld? Toch recht op een schadevergoeding!

Het gebeurt ons allemaal wel eens, als fietser nog even snel oversteken of vergeten naar rechts te kijken. Vaak gaat dit goed, maar helaas kan het ook mis gaan. Bent u op de fiets aangereden en heeft u zelf een verkeersfout gemaakt? Dan betekent dit niet dat u geen letselschade kunt claimen. Sterker nog, bij een fietsongeluk heeft u altijd recht op een schadevergoeding.

In de wet, om precies te zijn in artikel 185 van de Wegenverkeerswet is opgenomen dat fietser en voetgangers altijd recht hebben op een letselschade vergoeding als ze worden aangereden. De enige voorwaarde is dat er sprake is van een ongeval tussen een fietser en een auto, scooter of ander motorvoertuig. Bent u dus als fietser aangereden door een eigen verkeersfout, dan ontvangt u toch een schadevergoeding!

De vergoeding die u standaard ontvangt bedraagt 50% van uw totale schade. Het gaat dan om de materiële schadeposten, maar ook heeft u recht op smartengeld. In sommige gevallen kan de schadevergoeding hoger zijn, zelfs tot 100%. Dit op grond van de billijkheidscorrectie.

Icon

Schadevergoeding bij eenzijdig ongeval

Gladheid kan tot vervelende ongevallen leiden. Maar soms kunt u in het verkeer ook een inschattingsfout maken en een auto-ongeluk of motorongeluk veroorzaken. U dient uw eigen schade dan te dragen, tenzij u beschikt over een schade-inzittendenverzekering! In dat geval heeft u namelijk recht op een letselschade vergoeding. De schade-inzittenverzekering is een van de beste verzekeringen die er is.

Ondanks dat er geen sprake is van aansprakelijkheid krijgt u toch uw schade vergoed door een letselschade verzekering.

Of u een beroep kunt doen op een SVI- verzekering blijkt uit de polis van uw autoverzekering. Steeds meer mensen hebben deze verzekering, dus de kans is groot dat u uw letselschade vergoed krijgt, ook als er dus niemand aansprakelijk gesteld kan worden.

Inzittenden in auto? Doe een beroep op de Bedrijfsregeling Schuldloze derde!

Stel u zit als passagier in de auto die betrokken is bij een auto ongeluk. U ontvangt dan altijd uw volledige schade vergoed. Het maakt daarbij niet uit of er sprake is van aansprakelijkheid. Op grond van het aansprakelijkheidsrecht moet uw schade vergoed worden. Dit is opgenomen in een bijzondere regeling, de Bedrijfsregeling Schuldloze derde.

Bent u dus als passagier betrokken bij een auto ongeluk? Neemt u dan contact op met Brugman Letselschade Advocaten. Wij verhalen 100% kosteloos uw letselschade op de letselschade verzekering!

Wat is letselschade?

Lijdt u schade door het u opgelopen letsel? Dan spreken wij over letselschade. Letselschade is heel persoonlijk, bij iedereen is de schade verschillend.

De hoogte van letselschade hangt af van vele facturen, bijvoorbeeld of er sprake is van tijdelijk letsel of blijvend letsel. Soms is dit direct na een ongeval duidelijk, maar soms kan het lang (soms) zelfs jaren duren voordat er een medische eindsituatie is. Pas dan is duidelijk of er sprake is van blijvend letsel na een ongeval.

Letselschade bestaat uit de delen, materiële schade en immateriële schade of te wel smartengeld.

Materiële letselschade

Materiële schade is op geld waardeerbaar. Een letselschadeberekening is echter niet eenvoudig om te maken. Zeker niet als er ook toekomstige letselschade is. Onze letselschade advocaat bij u in de buurt helpt u bij het letselschade berekenen. Dit doen wij graag voor u! Samen met u begroten wij de schade en verhalen wij deze op de aansprakelijke partij.

Wilt u weten welke letselschade bedragen in uw situatie voor vergoeding in aanmerking komen en gratis uw letselschade berekenen laten door een letselschade advocaat? Neen dan contact met onze letselschade advocaten op, wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos!

Smartengeld

Naast materiële schade heeft u ook recht op smartengeld bij letsel. U heeft hier altijd recht op, bij licht letsel en bij zwaar lichamelijk letsel. Is er blijvend letsel na een ongeluk? Dan schakelen wij altijd onze medisch adviseur in om de klachten en beperkingen als gevolg hiervan in kaart te brengen. Daarbij kijken wij ook naar de toekomst. Wij willen namelijk niet dat u later nog klachten en beperkingen kunt krijgen door het letsel.

Wat is smartengeld?

Smartengeld na een ongeval is een vergoeding voor pijn, verdriet, psychische klachten (angstklachten, een PTSS), ontsierende littekens en boosheid en frustratie. Smartengeld is niet op geld waardeerbaar. Daarom is smartengeld berekenen niet mogelijk. Het wordt daarom vastgesteld op basis van voorbeelden uit het verleden welke zijn verzameld in de smartengeld gids van de ANWB.

U heeft altijd recht op smartengeld na een aanrijding. Zo heeft u recht op smartengeld na een aanrijding op de fiets en bij een auto ongeluk. Maar ook bij een bedrijfsongeval of een hondenbeet is er recht op een smartengeld vergoeding!

Wilt u dat wij kosteloos uw smartengeld berekenen? Neemt u dan contact met onze letselschade advocaten op voor een letsel advies of het begroten van uw schade. Wij helpen u graag!

Icon

Iemand aansprakelijk stellen

Iemand aansprakelijk stellen voor schade gebeurt door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin zet u wie u aansprakelijk stelt, op welke rechtsgrond en waarom u van mening bent dat deze persoon aansprakelijk is. Ook omschrijft u in de aansprakelijkstelling uw letsel en verzoekt u om een letselschade vergoeding.

Het is van belang dat u de verjaringstermijn ook in uw aansprakelijkstelling stuit. Want doet u dit niet tijdig, dan kunt u geen aanspraak meer maken op de vergoeding van uw schade.

Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag bij het iemand aansprakelijk stellen voor letsel. Maak nu een afspraak en binnen 1 dag gaan wij voor u aan het werk.

Wilt u iemand aansprakelijk stellen voor materiële schade en/ of smartengeld? Neet u dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht.

Veel gestelde vragen over een ongeval met letsel

Letsel als gevolg van een ongeval roept vragen op. Hieronder vindt u het antwoord op een aantal veel gestelde vragen over letsel en letselschade na een ongeval.

Wat te doen bij een ongeval met letsel?

U staat stil voor een zebrapad als u van achteren wordt aangereden of wordt gebeten door een hond. Of als gevolg van een fout van een collega of een kapotte machine raakt u gewond. Als gevolg van een ongeval met letsel kunt u schade lijden. Deze schade wordt letselschade genoemd. Maar wat nu te doen bij een ongeval met letsel?

Wilt u schadevergoeding eisen, dan is het goed om te weten dat de bewijslast van de schuldvraag op u rust. Zo dient u bijvoorbeeld te bewijzen dat de persoon die de kop-staart botsing veroorzaakt, ook schuldig is en dat u door de hond van de hondenbezitter gebeten bent. Bij een bedrijfsongeval is het aan u te bewijzen dat u 1. een ongeval met letsel is overkomen en 2. dat u hierdoor letselschade lijdt.

Om als letselschadeslachtoffer aan uw bewijslast te voldoen, adviseren letselschade advocaten u als volgt:

 

Welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking?

Na een ongeval komen veel soorten letselschade bedragen voor vergoeding in aanmerking. De meest voorkomende schadeposten zijn:

 • inkomensschade
 • pensioenschade
 • studievertraging
 • het verplicht eigen risico
 • overige medische kosten
 • hulp in het huishouden
 • kosten gemaakt in het ziekenhuis
 • overname van taken in en rondom het huis
 • smartengeld

Wilt u dat onze letselschade advocaten gratis uw letselschade berekenen? Neemt u dan contact op met een letselschade advocaat van ons kantoor. Bel 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en u wordt vrijblijvend door 1 van onze letselschade experts gebeld.

Wat te doen bij letsel door een verkeersongeval?

Bij een ongeval met letsel is de oorzaak van het ongeluk vaak een aanrijding. het kan dan gaat om een auto botsing, maar het kan ook zo zijn dat u als fietser aangereden wordt bij een fietsongeluk. Maar wie is er dan schuldig bij een aanrijding en hoe verhaal ik mijn letselschade bedragen?

In het geval van een auto botsing is schuldig aan de aanrijding de persoon die de fout gemaakt heeft. Dit is bij een kettingbotsing bijvoorbeeld in het algemeen het achterste voertuig dat achterop rijdt bij een ander. Omdat alle auto’s en andere motorvoertuigen in Nederland verplicht verzekerd zijn, wordt de letselschade vergoed door de autoverzekeraar. Dit wordt ook wel een WAM- verzekeraar genoemd.

Bent u als fiets aangereden door een auto of ander motorrijtuig? Dan is er altijd recht op een schadevergoeding. Hetzelfde geldt indien een letselschadeslachtoffer aangereden wordt. Zelfs als een fietser (mede) schuldig aan het fietsongeval kan er schadevergoeding geclaimd worden. Deze bijzondere regeling is opgenomen in artikel 185 wvv. Deze afkorting staat voor Wegenverkeerswet.

Kort weergegeven houdt art. 185 wvw in dat bij een fietsongeluk in ieder geval de helft van de letselschade vergoed wordt. Dus ook als een fietser de voorrangsregels overtreedt of zelfs door rood rijdt. In deze gevallen stokt de schadevergoedingsplicht van de autoverzekeraar wel na het betalen van dit percentage. maar dit is anders als de billijkheidscorrectie toegepast kan worden of bij een aanrijding met een kind. In dit laatste geval wordt altijd 100% van de letselschade vergoed.

Bent u aangereden en wilt u een schadevergoeding claimen op de aansprakelijke partij? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button.

Wat is een bedrijfsongeval?

Een ongeval met letsel kan ook bestaan uit een bedrijfsongeval. Maar wat is een bedrijfsongeval nu eigenlijk en welke letselschade kun je claimen na een ongeval op het werk?

Er gebeuren jaarlijks duizenden ongevallen op het werk. Niet ieder ongeval op het werk is echter een bedrijfsongeval. Om te kunnen spreken van een bedrijfsongeval moet er sprake zijn van een ongeval met letsel tot gevolg. Komt iemand dus met een hand in een machine of valt iemand van een ladder of een gladde vloer, dan hebben we te maken met een bedrijfsongeval.

Wie betaalt de kosten bij een bedrijfsongeval?

Een werkgever kan niet alles doen om een arbeidsongeval te voorkomen. Maar er rust wel een verzwaarde zorgplicht op de werkgever. Zo moet hij er op grond van artikel 7:658 BW voor zorgen dat haar medewerkers het werk veilig kunnen verrichten. Dit betekent onder andere dat:

 • er voldoende veiligheidsvoorschriften zijn gegeven
 • er genoeg toezicht op de werkzaamheden is
 • machines en de werkplek zelf veilig zijn

Wordt niet voldaan aan de zorgplicht van de werkgever, dan is er aansprakelijkheid van de werkgever. Dit wordt werkgeversaansprakelijkheid genoemd.

Bedrijfsongeval melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie

Onder bepaalde omstandigheden is een werkgever gehouden een bedrijfsongeval te melden. Een bedrijfsongeval melden is noodzakelijk in de volgende gevallen:

 • er is sprake van een ziekenhuisopname
 • het letselschadeslachtoffer heeft blijvend letsel aan het bedrijfsongeval opgelopen
 • bij een dodelijk bedrijfsongeval

Melden van een bedrijfsongeval gebeurt bij de Inspecteur van de Nederlandse Arbeidsinspectie. Deze zal een onderzoek naar het arbeidsongeval uitbrengen en eventueel een boeterapport opstellen.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Bent u gebeten door een hond? Bij een hondenbeet is het belangrijk dat u een aantal zaken goed regelt. Want alleen dan kunt u aanspraak maken op een letselschadevergoeding.

Helaas geldt er voor hondenbezitters geen verplichte verzekering zoals bij motorvoertuigen. Daarom is het ten eerste heel belangrijk dat u 1. weet wie de hondenbezitter is en 2. dat u vraagt of de hondenbezitter verzekerd is tegen letselschade veroorzaakt door de hond.

Als letselschade slachtoffer ligt op u de bewijslast dat u de desbetreffende hond gebeten bent. Vraag daarom eventuele getuigen altijd om een getuigenverklaring. U weet dan zeker dat u kunt bewijzen dat u gebeten door een hond bent en van welke hond de hondenbeet af kwam.

Gratis hulp bij letselschade

Lijdt u schade door een ongeval met letsel? Laat u bijstaan door een letselschade advocaat van ons kantoor. Met meer dan 15 jaar ervaring zijn wij uitstekend in staat uw letselschadevergoeding te claimen bij de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en 1 van onze letselschade specialisten neemt contact met u op.

Charlotte is 1 van de letselschade advocaten van Brugman Letselschade Advocaten

Charlotte is een ervaren en deskundige letselschade advocaat. Zij helpt slachtoffers bij het verhalen van letselschade na een aanrijding, bedrijfsongeval of een hondenbeet.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar