Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade kosteloos!
Bent u betrokken bij een ongeval op de motor?

Een ongeval als motorrijder? Claim kosteloos uw letselschade

U bent als motorrijder aangereden. Als een het ongeval heeft veroorzaakt, dan wilt u uiteraard een schadevergoeding. Deze bestaat uit materiële schade zoals de reparatie van uw motor, maar soms ook uit letselschade. Dit is het geval als u bij het motorongeval gewond bent geraakt.

Als u als motorrijder aangereden bent en u bent hierbij gewond geraakt, dan is er recht op kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat of letselschade jurist. Het verschil tussen beiden is dat een letselschade advocaat meer kennis heeft en kan procederen.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken ervaren en deskundige letselschade advocaten die uw letselschade kosteloos voor u verhalen op de aansprakelijke partij of opzittendenverzekering. Onze advocaten zijn ook lid van de LSA, de specialistenvereniging waarvan alleen de meest ervaren en deskundige advocaten lid van mogen worden.

Icon

Een ongeval als motorrijder? Neem contact op met uw letselschade advocaat

Bent u aangereden op de motor en lijdt u letselschade? Vul dan hier uw gegevens in of bel 0800 278 4626 (gratis). Wij gaan direct voor u aan de slag en zorgen dat uw letselschade snel en maximaal verhaald wordt op de aansprakelijke partij of schadeopzittendenverzekering.

Onze letselschade advocaten werken door heel Nederland, dus u kunt altijd een beroep op ons doen. Wij komen gewoon bij u thuis voor een intakegesprek. Liever een afspraak op kantoor? Geen probleem, u bent van harte welkom bij 1 van onze 8 afspraaklocaties door heel Nederland.

Letselschade verhalen bij een ongeval als motorrijder

Bij een ongeval als motorrijder is er vaak letselschade. Dit omdat u als motorrijder nu eenmaal kwetsbaar bent in het verkeer. Zeker als u geen beschermende motorkleding draagt is er meestal sprake van zwaar letsel.

Letselschade verhalen bij een ongeval als motorrijder gebeurt door de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Dit kan bij een aanrijding met een motor of auto direct bij de WAM-verzekeraar van het motorvoertuig dat u aanrijdt. Bent u betrokken geraakt bij een eenzijdig motorongeval omdat u bijvoorbeeld bent uitgegleden of heeft u zelf een verkeersfout gemaakt? Dan kunt u een beroep doen op een eventueel afgesloten schade-opzittendenverzekering.

Een letselschadevergoeding bestaat uit diverse schadeposten. Welke schadeposten op uw situatie van toepassing is hangt van diverse factoren af:

 1. Ernst en aard van het letsel
 2. Eventuele mate van arbeidsongeschiktheid
 3. Uw persoonlijke situatie
 4. Duur van uw klachten en beperkingen.

Letselschade bevat 2 componenten, materiële schade en immateriële schade. Deze laatste schade staat beter bekend als smartengeld. Bent u gewond geraakt bij een ongeval? Dan is er altijd recht op smartengeld. Het is een vergoeding voor pijnklachten, angstklachten en psychische klachten die u als gevolg van het motorongeluk ervaart.

Icon

Materiële schadeposten bij een ongeval als motorrijder

Dit zijn de meest voorkomende materiële schadeposten bij een ongeval als motorrijder:

 • Schade aan uw motor
 • Inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • Medische kosten
 • Kosten voor (extra) kinderopvang
 • Huishoudelijke hulp
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 • Studievertraging
 • Verzorgingskosten en verpleegkosten
 • Reiskosten
 • Vervangingskosten helm en telefoon

Wat te doen na een ongeval als motorrijder?

Bij een ongeval als motorrijder is het belangrijk dat u op de plaats van het ongeval een aanrijdingsformulier invult. Schets de situatie en laat de tegenpartij het schade-aanrijdingsformulier tekenen. Zo voorkomt u discussie op een later moment.

Zijn er getuigen van het motorongeluk? Schrijf namen en contactgegevens van deze personen op. Mocht er discussie ontstaan over de toedracht van het ongeval, dan zijn getuigen belangrijk. Bel eventueel de politie zodat deze verklaringen van alle partijen en getuigen kunnen opnemen. Uw letselschade advocaat kan het proces-verbaal voor u opvragen.

Wie vergoed mijn schade bij een motorongeluk?

De WAM- verzekeraar van de aansprakelijke partij dient op te komen voor uw letselschadevergoeding. Is er sprake van een eenzijdig motorongeval of maakt u zelf een verkeersfout? Dan kunt u voor uw letselschade een beroep doen op een eventueel afgesloten schade-inzittendenverzekering. Deze vergoed alleen niet uw motorschade, maar wel alle materiële en immateriële letselschade.

Reed u als passagier mee op de motor? Dan kunt u mogelijk een beroep doen op de schuldloze derden regeling. Uw letselschade advocaat adviseert u hier graag over.

Kosteloos letselschade verhalen bij een motorongeluk

Bent u als motorrijder aangereden? Is er sprake van een eenzijdig motorongeval? Onze letselschade advocaten verhalen kosteloos uw letselschade na een motorongeluk. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op.

Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar