Bent u op de scooter aangereden en lijdt u schade?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Op de scooter aangereden? Claim uw letselschade!

Als u op de scooter aangereden wordt en u hierbij gewond bent geraakt, dan wilt u uiteraard uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij. Onze letselschade advocaten helpen u hierbij en dit doen wij in bijna alle gevallen volledig kosteloos voor u!

In deze bijdrage leest u wie recht heeft op een letselschade vergoeding, welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen en welke stappen er nodig zijn om uw schade te verhalen. Bent u op de scooter aangereden en wilt u kosteloze rechtsbijstand? Neemt u dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. wij helpen u graag.

Op de scooter aangereden door een auto

Indien u op de scooter aangereden bent door een auto, andere scooter of vrachtwagen, dan heeft u altijd recht op een schadevergoeding. Dit staat in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Op basis van deze wet moeten alle motorrijtuigen namelijk verplicht verzekerd zijn tegen aansprakelijkheid.

De letselschade verzekeraar van de aansprakelijke partij betaalt dus schade. Een letselschade claim op de WAM- verzekeraar verjaart na 3 jaar vanaf de datum van het verkeerongeluk. Voor de bewijslast is het echter belangrijk dat u zo kort mogelijk na het ongeval uw letselschade vordering indient. Wij adviseren u daarbij het volgende:

 1. Vul altijd ter plaatse een schadeformulier in.
 2. Teken altijd de situatie op het schadeformulier.
 3. Laat het aanrijdingsformulier door de tegenpartij ondertekenen.
 4. Zijn er getuigen? Noteer namen en contactgegevens.
 5. Bel bij twijfel altijd de politie!

Met deze informatie weet u zeker dat u kunt bewijzen dat u een ongeval is overkomen en dat de andere partij aansprakelijk is. Dit voorkomt discussie!

Icon

Schadeposten bij aanrijding op de scooter

Is een ander aansprakelijk voor het scooterongeluk? Dan moet u volledig schadeloos gesteld worden. Letselschade bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Materiële schade zijn alle schadeposten die op geld waardeerbaar zijn. Immateriële schade berekenen is niet mogelijk omdat het niet in geld uit te drukken valt. Wij leggen dit hieronder uit op basis van een voorbeeld!

Materiële schade na een aanrijding op de scooter

Stel u bent op de scooter aangereden door een auto. Door dit auto ongeluk heeft u een gebroken been en nekklachten. Ook uw scooter en kleding zijn beschadigd geraakt. De schade aan uw scooter kan berekend worden door de reparateur. Hetzelfde geldt voor het eigen risico van uw zorgverzekering en de kosten van de fysiotherapeut. Al deze kosten door het scooterongeluk kunnen berekend worden.

Dit zijn de 5 meest voorkomende materiële schadeposten:

 1. Inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 2. Medische kosten
 3. Reiskosten
 4. Kosten voor verzorging en verpleging
 5. Mantelzorg (hulp in het huishouden)

Immateriële schade

Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Stel u bent door het ongeval knel komen te zitten onder uw scooter. Hierdoor is er sprake van crush letsel. Door dit letsel kunt u uw hobby niet meer uitvoeren en heeft u een groot litteken. Daarnaast is er sprake van verkeersangst.

Deze angstklachten en het verdriet over de hobby is niet in geld uit te drukken. Smartengeld berekenen is dan ook niet mogelijk. Maar u heeft wel recht op een schadevergoeding voor deze schade! Daarom zoeken wij naar vergelijkbare zaken uit het verleden. Hiervoor wordt een beroep gedaan op oude rechtspraak. Deze uitspraken zijn te vinden in de smartengeld gids. Op deze manier wordt uw letselschade berekend.

Icon

Kosteloos letselschade verhalen

Bent u op de scooter aangereden en lijdt u hierdoor letselschade? Bij Brugman Letselschade Advocaten dienen wij gratis uw schadeclaim in en verhalen wij uw letselschade op de aansprakelijke partij! Hiervoor hebben wij alleen een aanrijdingsformulier of een kenteken van uw scooter en de plaats van het ongeval nodig.

Onze letselschade advocaten zorgen dat uw letselschade snel en volledig verhaald wordt op de aansprakelijke partij. En over onze kosten hoeft u zich geen zorgen te maken. Deze verhalen wij op de aansprakelijke partij! Bij ons vindt u dus geen no cure no pay advocaten, wij werken 100% kosteloos!

Bel ons voor een vrijblijvend letselschade advies bij u thuis of op 1 van onze 8 bezoekadressen. Wij helpen u graag! Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar