Wij vragen het kosteloos op bij Stichting Processen Verbaal!
Waar vraag ik een proces verbaal na een ongeluk op?

Letselschade door rugpijn na auto ongeluk

U heeft rugpijn na een auto ongeluk. Dit letsel kan lang aanhouden en tot schade leiden. Er is dan sprake van letselschade. Is een ander schuldig aan de aanrijding, dan kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen en schadevergoeding eisen.

Omdat in Nederland alle auto’s verplicht verzekerd zijn, krijgt u uw letselschade altijd vergoed. Gaat het om een eenzijdig auto ongeluk of heeft u zelf een verkeersfout gemaakt? Dan is het mogelijk om een schadeclaim in te dienen bij de svi- verzekering.

Rugpijn na ongeluk

Rugpijn na een ongeluk komt vaak door een achterop aanrijding. Door de kracht waarmee u van achteren aangereden wordt, ontstaat er veel druk op de nek en de rug met klachten tot gevolg. Rugpijn na een auto ongeluk kan dan helaas lang aanhouden, maar wordt in de regel wel minder en verdwijnt na een periode. Soms kunnen rugklachten wel lang aanhouden en ze kunnen ook onderdeel zijn van whiplash klachten.

Heeft u rugpijn na een auto ongeluk en lijdt u hierdoor schade? Kunt u bijvoorbeeld uw werk niet of met klachten uitvoeren, zijn er beperkingen op het gebied van het huishouden of maakt u medische kosten? Laat onze letselschade advocaten dan gratis de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Lees hoe wij u kosteloos kunnen bijstaan en bel voor een gratis letselschade advies en het kosteloos claimen van uw letselschade 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Wij nemen dan direct contact met u op.

Wat te doen bij rugpijn na een auto ongeluk?

Als u rugpijn na een auto ongeluk heeft dan wilt u uiteraard een schadevergoeding eisen. Dit is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Zo zijn er wel een aantal zaken waar u op moet letten. Want op u rust de bewijslast dat:

 • de tegenpartij schuldig is
 • uw rugklachten het gevolg zijn van het auto ongeluk

Dit klinkt misschien eenvoudig, maar in de praktijk zorgt dit toch voor veel discussie. Bijvoorbeeld omdat de persoon die de kettingbotsing veroorzaakt heeft stelt dat hij niet fout is. Of omdat de letselschade verzekeraar ontkent dat uw rugklachten het gevolg zijn van het auto ongeluk of dat de rugklachten niet bestaan. Rugklachten zijn immers vaak niet te zien op röntgenfoto’s.

Wilt u succesvol uw letselschade claimen? Onze letselschade advocaten adviseren u het volgende te doen:

 • vul altijd een schadeformulier in
 • vul dit schadeformulier ter plaats in als dit veilig kan
 • bel bij twijfel of doorrijden na een aanrijding altijd direct de politie
 • maak foto’s van de ongeval locatie
 • vraag getuigen om een schriftelijke verklaring
 • ga direct na een arts en laat in het dossier opschrijven dat u rugklachten heeft
 • bel 1 van onze letselschade advocaten, u weet dan zeker dat u direct goed geholpen wordt

Soms proberen letselschade juristen van verzekeraard direct de schade met u te regelen. Bent u gewond of zijn er klachten zoals rugklachten na een auto ongeluk? Ga hier dan nooit mee akkoord maar bel een letselschade advocaat voor een letselschade advies.

Wilt u bij rugpijn na een auto ongeluk een schadeclaim indienen? Laat u adviseren en helpen door 1 van onze ervaren en deskundige letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of klik op onderstaande button en wij gaan direct voor u aan de slag.

Vraag & antwoord over letselschade

Een ongeluk roept vragen op. Logisch want u bent waarschijnlijk nog nooit bij een ongeluk betrokken geweest. Daarom beantwoorden wij hieronder een aantal vragen die onze letselschade advocaten en letselschade juristen vaak krijgen. Heeft u een andere vraag? Stel hem gerust aan onze letselschade specialisten, wij helpen u graag.

Welke schadeposten letselschade zijn er?

Is er sprake van een erkenning van aansprakelijkheid? Dan kunt u uw letselschade claimen bij de letselschade verzekeraar. Hiervoor stelt uw letselschade advocaat een schadestaat op. Hierop worden alle letselschade bedragen genoteerd welke in uw situatie van toepassing zijn. U kunt hierbij denken aan:

 • loonschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • medische kosten zoals het eigen risico van uw zorgverzekering
 • reiskosten
 • kosten voor onderhoud aan uw woning en tuin
 • kosten gemaakt tijdens een ziekenhuisopname
 • (extra) kinderopvang
 • huishoudelijke hulp
 • smartengeld

Wat is smartengeld?

Als u na een auto ongeluk rugpijn heeft, dan zorgt dit verlies van levensvreugde. Er is pijn, u kunt uw hobby’s niet uitvoeren en voelt zich niet zoals voor het ongeluk. Deze inbreuk op uw levensvreugde is niet in geld uit te drukken, maar is wel schade. Hiervoor is smartengeld een vergoeding. U heeft er bij letsel en klachten na een ongeluk altijd recht op.

Lees hier meer over smartengeld.

Waar vind ik een letselschade advocaat in de buurt?

Een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten vindt u altijd in de buurt. Met meer dan 15 afspraaklocaties zijn wij altijd dichtbij. Maar onze letselschade advocaten komen voor een letselschade advies of intakegesprek gewoon bij u thuis. Dat is wel zo prettig als je letsel hebt.

Bij ons kunt u dus in heel Nederland terecht, of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Eindhoven, een letselschade advocaat in Utrecht of waar dan ook in Nederland, u kunt altijd een beroep op ons doen.

Wilt u ook gratis hulp bij letselschade na een auto ongeluk? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 of klik op de button en wij nemen direct contact met u op.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar