Wij claimen uw schade bij de letselschade verzekering!
Lijdt u letselschade na een ongeluk?

Letselschade claimen op de letselschade verzekering

U bent betrokken geraakt bij een ongeluk en heeft hieraan letsel opgelopen. In veel gevallen kunt u dan schadevergoeding claimen bij de tegenpartij. Deze aansprakelijke persoon is meestal verzekerd. Motorvoertuigen zijn zelfs verplicht verzekerd. Op deze pagina vertellen wij u hoe letselschade te claimen op de letselschade verzekering van de tegenpartij. Daarnaast leggen wij u uit hoe u letselschade kunt claimen en hoe wij u hier gratis bij kunnen helpen.

Wilt u uw letselschade berekenen en claimen op de letselschade verzekeraar? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Wij gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen, berekenen uw schade en claimen deze op de letselschade verzekeraar. Alles volledig kosteloos! Bel gratis 0800 2784626 of klik op onderstaande button en wij nemen binnen 2 uur contact met u op.

Verzekering letselschade

Een letselschade verzekering is er in allerlei soorten. De bekendste zijn wel de verplichte auto verzekering en de WA- verzekering letselschade. Daarnaast sluiten werkgevers vaak een verzekering tegen letselschade af. Zij zijn immers aansprakelijk voor bedrijfsongevallen en schade veroorzaakt door medewerkers.

Letselschade verzekeringen worden onderverdeeld in verplichte verzekeringen en vrijwillige verzekeringen tegen letselschade. Een voorbeeld van een verplicht verzekering is de autoverzekering, ook wel WAM- verzekering genaamd. De WA verzekering letselschade is een vrijwillige verzekering, net als de verzekering voor bedrijven.

Zeker bij letselschade door een hondenbeet, een aanrijding tussen fietsers of een bedrijfsongeval is er dus niet altijd verzekeringsdekking. Letselschade claimen is in die gevallen lastig.

Hieronder worden de verschillende letselschade verzekeringen besproken.

De WAM- verzekering

De WAM- verzekering of autoverzekering is wellicht de meest afgesloten verzekering. Deze verplichte verzekering dekt letselschade als gevolg van een aanrijding. Bijvoorbeeld bij een auto botsing, maar ook als u als fietser aangereden door een auto wordt.

WAM staat voor Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Het regelt de aansprakelijkheid van auto’s en ander motorvoertuigen bij een verkeersongeluk. Bijzonder is dat een letselschade claim rechtstreeks bij de WAM- verzekering ingediend kan worden. Bij andere verzekeringen dient eerst de veroorzaker van de schade aansprakelijk gesteld te worden.

Bijzonder is ook dat deze letselschade verzekering altijd schade moet uitkeren als een fietser aangereden wordt door een motorvoertuig. Hetzelfde geldt voor een aangereden voetganger. Dit staat in artikel 185 wvw. Fietsers en voetgangers hebben recht om ten minste 50% van de geleden letselschade vergoed te krijgen van de WAM- verzekeraar. Ook bij eigen schuld!

Lees meer over schadevergoeding als u als voetganger of fietser aangereden bent.

De svi- verzekering

Zo verplicht als de WAM letselschade verzekering is, de svi verzekering is een vrijwillige letselschade verzekering. Wel sluiten veel mensen deze verzekering af. Op grond van de schade inzittenden verzekering hebben alle inzittenden van een auto recht op een schadevergoeding bij een auto ongeluk.

Is er sprake van een kop-staart botsing of kettingbotsing, dan is het achterste voertuig aansprakelijk. Was u bestuurder of passagier van het achterste voertuig? Dan wordt uw letselschade op grond van de svi vergoed. Maar ook bij een eenzijdig auto ongeluk kunnen de inzittenden bij deze letselschade verzekeraar terecht voor een schadevergoeding bij letselschade.

Bent u aangereden of claimt u schade op de svi- verzekering? Onze letselschade advocaten helpen u graag om er voor te zorgen dat u een maximale schadevergoeding ontvangt. Wij stellen de aansprakelijkheidsbrief op, regelen een voorschot op de letselschade en regelen een maximale schadevergoeding. Bel voor hulp bij letselschade 0800 278 4626 (gratis) of klik op de button. Een van onze letselschade experts neemt contact met u op.

De letselschade verzekering voor bedrijven

Bedrijven zijn aansprakelijk voor letselschade veroorzaakt tijdens het werk en door haar eigen medewerkers. Daarom verzekeren werkgevers zich meestal tegen aansprakelijkheid. Deze verzekering wordt een AVB verzekering genoemd. AVB staat voor “Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven”. Deze verzekering is belangrijk omdat bij een bedrijfsongeval de hoogte van de letselschade nogal kon oplopen. Zeker bij arbeidsongeschiktheid.

Als u betrokken bent bij een arbeidsongeval, dan dient u eerst de werkgever aansprakelijk te stellen. Dit doet u door middel van een aansprakelijkstelling. Hierin staat waar het bedrijfsongeval uit bestaat en welke schadelijke gevolgen het letsel met zich meebrengt. Bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid bij blijvend letsel.

Letselschade claimen na een bedrijfsongeval is ingewikkeld. Gelukkig staat in de wet dat u bij een ongeval op het werk aanspraak kunt maken op gratis juridische hulp van een letselschade advocaat. Als u ons belt of een bericht stuurt, gaan wij direct voor u aan de slag.

WA verzekering letselschade

Een WA verzekering letselschade dekt letselschade als gevolg van allerlei ongevallen. De bekendste zijn wellicht de hondenbeet en een aanrijding tussen fietsers. Bij deze ongelukken kan ernstig letsel opgelopen worden. Daarom is een WA- verzekering een heel belangrijke verzekering.

Helaas heeft nog niet iedereen een WA- verzekering letselschade afgesloten. Gevolg is dat u niet altijd uw letselschade vergoed krijgt. Immers, als er geen verzekering is en de aansprakelijke persoon biedt geen verhaal, dan blijft u met uw schade zitten. Daarom zijn wij van mening dat er een verplichte WA- verzekering moet komen.

Is er een WA- verzekering en bent u door een hond gebeten, dan kunt u de hondenbezitter aansprakelijk stellen. Deze zal zijn WA- verzekering in moeten schakelen die vervolgens uw letselschade door de hondenbeet vergoed. Hetzelfde geldt bij een aanrijding tussen fietsers.

Letselschade berekenen

Lijdt u schade door een ongeluk en is er een letselschade verzekering? Dan moet u uw letselschade berekenen. Onder letselschade vallen enorm veel letselschade bedragen. Deze zijn ook bij iedereen anders. Veel voorkomende letselschade bedragen zijn inkomensschade, een studievertraging, medische kosten en kosten voor huishoudelijke hulp.

Wilt u uw letselschade berekenen en weten waar u recht op heeft na een ongeluk? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd 100% gratis. Klik op de link voor contact op bel 0800 278 4626 (gratis). U wordt dan direct doorverbonden met 1 van onze ervaren letselschade advocaten.

Vraag & Antwoord bij letselschade

Na een ongeluk rijzen er vragen, dat is heel logisch. Wij beantwoorden uw vragen graag tijdens een persoonlijk letselschade advies, het is gratis! Hieronder vindt u vast 3 vragen die onze letselschade specialisten veel ontvangen.

Als fietser aangereden door auto, wat nu?

Een voorrangsfout of onoplettendheid van de automobilist, een fiets ongeluk gebeurt in een oogwenk. Het gevolg is wel dat u met schade zit. Wie gaat deze vergoeden?

In Nederland zijn fietsers goed beschermde verkeersdeelnemers. Je bent immers kwetsbaar op de fiets. Zeker als je aangereden door een auto wordt. Veel voorkomend letsel is een enkelbreuk, tibia plateaufractuur en zelfs hersenletsel en een dwarslaesie. Reden waarom de Nederlandse wetgever bepaalt dat fietser (en voetgangers) altijd recht hebben op schadevergoeding.

Gaf de auto u ten onrechte geen voorrang? Dan bestaat de schadevergoeding uit het totaal van alle kosten en schade inclusief het smartengeld. Bent u zelf (deels) schuldig aan het fietsongeluk? Geen nood, ook dan wordt uw schade (deels) betaald. In ieder geval voor 50% en bij ernstig letsel zelfs tot 100% Bij kinderen tot 14 jaar bedraagt de schadevergoedingsplicht van de WAM- verzekering zelfs 100%.

Deze beschermende regeling voor fietsers vinden wij in artikel 185 wvw.

Wat kost een letselschade advocaat?

Mensen denken wel een dat een letselschade advocaat duur is. Daarom wordt er vaak gezocht naar een goedkopere letselschade jurist, bijvoorbeeld van een letselschade bureau. Voor de kosten van een letselschade advocaat hoeft u zich echter geen zorgen te maken. Is er iemand schuldig aan het u overkomen ongeluk? Dan is deze persoon ook gehouden de kosten van uw letselschade advocaat te voldoen. In de meeste gevallen is dit de letselschade verzekering.

Wanneer krijg je schadevergoeding?

Je krijgt schadevergoeding als een ander gehouden is deze te betalen. Bijvoorbeeld bij een aanrijding omdat iemand een verkeersfout maakt. Maar soms krijg je ook schadevergoeding zonder aansprakelijkheid. Dit is het geval als er een beroep op de SVI verzekering is.

Bij aansprakelijkheid wordt er een onderscheid gemaakt tussen schuld aansprakelijkheid en risico aansprakelijkheid. In het eerste geval moet er sprake zijn van schuld, zoals bij een kop-staart botsing. Maar bij een hondenbeet of trap van een paard is er altijd aansprakelijkheid omdat het risico op schade door de wet op de bezitter van het dier wordt gelegd.

Of je schadevergoeding krijgt hangt dus af van de situatie van het geval. Een letselschade advocaat kan je hierbij adviseren.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Advocatenkantoor Brugman

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar