Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Schade ongeval met E-bike

Er gebeuren steeds meer ongevallen met een e-bike, een variant van de electrische fietsen. Uit politiecijfers blijkt dat er sinds de telling in 2014 al 79 e-bikers in het verkeer zijn verongelukt. Daarnaast zijn er honderden mensen gewond geraakt door een ongeval met een e-bike. Het gaat dan om e-bikers zelf of om andere fietsers en voetgangers die zich vergissen in de snelheid van de e-bike.

Schade door ongeval met e-bike

Fietsers worden door de Wet aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen gezien als een “zwakke verkeersdeelnemer”. Net als voetgangers worden zij extra door de wetgever beschermd. Zij krijgen in beginsel altijd ten minste 50% van hun letselschade vergoed. Ook als de fietser of voetganger zelf een fout maakt!

Ongeval als bestuurder van e-bike

Bij elektrische fietsen dient er een onderscheid gemaakt te worden tussen fietsen met strapondersteuning en e-bikes, waarbij er helemaal niet meer meegetrapt hoeft te worden. De eerste groep wordt gezien als “zwakke verkeersdeelnemer” en geniet daarmee de hierboven genoemde bijzondere bescherming.

Bij e-bikers is dit anders. Een e-bike wordt namelijk gezien als een motorvoertuig. Een bestuurder van een e-biker heeft dan ook geen bijzondere bescherming. Wordt u echter op de e-bike aangereden, dan heeft u uiteraard wel recht op een vergoeding van al uw letselschade. Maakt u echter zelf een fout, dan komt de schade voor uw eigen rekening. Tenzij de andere partij ook een fout heeft gemaakt. Dan ontvangt u alsnog 50% van uw schade.

Aangereden door e-bike

Wordt u als fietser of voetganger aangereden door een e-bike? Dan heeft u altijd recht op ten minste 50% van uw letselschade. Bij kinderen tot 14 jaar is dit zelfs 100%! U krijgt dus ook een vergoeding van uw schade als u zelf ook een verkeersfout heeft gemaakt. Heeft alleen de e-bike een verkeersfout gemaakt? Dan krijgt u natuurlijk al uw schade vergoed.

Gratis rechtsbijstand letselschade advocaat

Heeft u schade door een ongeval met een e-bike? Onze letselschade advocaten adviseren u graag. Wij helpen zo nodig met het verhalen van uw letselschade op de aansprakelijke partij. Dit doen wij volledig kosteloos voor u. Onze kosten verhalen wij namelijk op de aansprakelijke partij. U maakt voor de rechtsbijstand door onze ervaren en deskundige letselschade advocaten dus geen kosten. Bel 0800 278 4626 of mail ons voor de mogelijkheden. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar