Wij verhalen de schade op de letselschade verzekering
Wilt u een letselschadevergoeding aanvragen na een ongeval?

Letselschade verhalen op een letselschade verzekering

In Nederland gelden met name vrijwillige verzekeringen, dit geldt ook voor een letselschade verzekering. Alleen voor motorvoertuigen geldt een verplichte letselschade verzekering. Maar wat nu als je wordt aangereden, slachtoffer van een bedrijfsongeval bent of gebeten door een hond bent. Is er dan een WA verzekering die de letselschade dekt? En welke letselschade wordt er dan vergoed? U leest het allemaal in deze bijdrage van onze letselschade advocaat mr. Friso W. Brugman

Besproken op deze pagina worden:

 • verplichte letselschade verzekering in het verkeer
 • bedrijfsongeval, wie betaalt de kosten?
 • wie is aansprakelijk bij een hondenbeet?
 • worden advocaatkosten door letselschade verzekering betaald?

Onze letselschade advocaten adviseren u graag bij letselschade. Ons team van letselschade specialisten helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel voor gratis rechtsbijstand 0800 278 4626 of klik op onderstaande button. Wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op.

Hoe zit het met een verplichte letselschade verzekering in het verkeer?

Aan een aanrijding kunt u ernstig letsel overhouden en aan whiplashklachten, een breuk of hersenletsel houdt u een flinke schade over. Als u deze letselschade zelf zou moeten dragen, dan kunt u enorm in de financiële problemen komen. Daarom geldt er voor alle motorvoertuigen in Nederland een verplichte letselschade verzekering. Wordt u aangereden, dan biedt de tegenpartij dus altijd verhaal.

De verplichte verzekering van motorvoertuigen is geregeld in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorverkeer. De belangrijkste wetsartikel die hierin staan geven het volgende aan:

 • een letselschade claim dient binnen 3 jaar na het verkeersongeval ingediend te worden
 • op iedere bezitter van een motorvoertuig rust een plicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten
 • de letselschadeclaim kan direct bij de letselschade verzekeraar ingediende te worden.

Omdat de verplicht verzekering is opgenomen in de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorverkeer wordt een autoverzekering ook wel een WAM– verzekering genoemd

Verzekering tegen letselschade bij een bedrijfsongeval

In 2021 werden er bijna 3500 bedrijfsongevallen in Nederland gemeld bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Alleen hoeven niet alle arbeidsongevallen gemeld te worden bij de arbeidsinspectie. Alleen als er sprake is van blijvend letsel, een ziekenhuisopname na een bedrijfsongeval en bij een dodelijk bedrijfsongeval hoeven bestaat deze meldplicht.

In werkelijkheid gebeuren er veel meer bedrijfsongevallen. Er rust een zorgplicht op werkgevers. Dit betekent dat u een werkgever aansprakelijk stellen kunt als u letsel aan een ongeluk op het werk overhoudt. Niet zelden is er sprake van ernstig letsel. Zo blijkt uit de literatuur dat breuken, oogletsel en zelfs hersen letsel en een dwarslaesie vaak het gevolg zijn van een bedrijfsongeval.

Ondanks dat er sprake kan zijn van ernstig letsel bij een ongeval op het werk, geldt er geen verzekeringsplicht voor werkgevers. In de praktijk blijken werkgevers echter wel vaak in het bezit te zijn van een letselschade verzekering. U kunt hier echter niet rechtstreeks een beroep op doen. U dient eerst de werkgever aansprakelijk te stellen. Deze zal dan de aansprakelijkheidsverzekering inschakelen voor het vergoeden van letselschade.

Wie is aansprakelijk bij een hondenbeet?

Aansprakelijk bij een hondenbeet is de bezitter van een hond. Dit staat met zoveel woorden beschreven in artikel 6:179 BW. Dit wetsartikel gaat over de aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt door dieren. Dit artikel luidt:

“De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.

Letsel door een hondenbeet bestaat vaak uit een diepe wond en zelfs spierschade of zenuwletsel. Maar ook een oppervlakkige hondenbeet kan al voor pijnklachten en beperkingen zorgen. Ook heeft u als u gebeten door een hond bent recht op smartengeld.

Dekt wa verzekering letselschade?

Er bestaat ook voor een hondenbeet geen verzekeringsplicht. Een vraag die onze letselschade advocaten dan ook vaak krijgen is of de WA verzekering letselschade dekt na een hondenbeet. Dit is inderdaad het geval! Maar wist u dat bijna een half miljoen mensen in Nederland geen WA verzekering voor particulieren heeft? Daarom is het belangrijk om altijd te vragen of iemand verzekerd is tegen aansprakelijkheid.

Is er een letselschade verzekering? Dan dient u wel eerst de hondenbezitter aansprakelijk te stellen. In de aansprakelijkheidsbrief wordt dan verzocht de letselschade verzekering in te schakelen. Uw schadevergoeding ontvangt u dan van de aansprakelijkheidsverzekering.

Gratis juridische bijstand van een letselschade advocaat

De tegenpartij aansprakelijk stellen is niet eenvoudig. Een letselschade advocaat kan u echter helpen bij het claimen van uw letselschade. U weet dan zeker dat u de letselschade vergoeding ontvangt waar u recht op heeft.

Ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade helpt u graag bij uw letselschadeclaim. Dit doen wij altijd volledig kosteloos! Wilt u ook gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op. Bel gratis 0800 278 4626 0f klik op onderstaande button en wij nemen direct contact met u op.

Wie is mijn letselschade advocaat?

Brugman Letselschade advocaten is een advocatenkantoor met meer dan 20 letselschade advocaten en letselschade juristen werkzaam in heel Nederland. Graag stellen wij een aantal van onze letselschade specialisten in Amsterdam aan u voor!

"het mooiste aan mijn beroep vind ik dat ik echt een verschil kan maken voor een letselschadeslachtoffer."

Mr. Friso W. Brugman, LSA letselschade advocaat

Toen Friso W. Brugman in 1997 zelf letselschadeslachtoffer werd, kwam hij erachter dat de kwaliteit van belangenbehartigers op het gebied van het verhalen van letselschade slecht was. Daarom startte hij na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam. Dit werd 1 van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren op het gebied van letselschade.

Inmiddels is Friso Brugman al weer 14 jaar letselschade advocaat in Amsterdam en helpt bij slachtoffers van verkeersongelukken en bedrijfsongevallen. Door zijn ervaring en expertise is hij gespecialiseerd in complexe letselschade zaken.

 

mr. Hajar el Haddad

Mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat

Hajar El Haddad ging na haar rechtenstudie aan de Universiteit als letselschade jurist aan het werk bij een van Nederlands grootst rechtsbijstandsverzekeraars. Hier leerde zij het vak van letselschade jurist tot in de finesse. Omdat het altijd haar grote ambitie was om advocaat te worden, zette zij de stap naar de advocatuur en kwam zij terecht bij Brugman Letselschade Advocaten Amsterdam.

Hajar El Haddad is een gepassioneerd letselschade advocaat die altijd een stap harder zet voor haar cliënten dan andere letselschade advocaten. Met haar kennis en kunde staat zij op ons kantoor letselschadeslachtoffers bij van aanrijdingen, bedrijfsongevallen en hondenbeten

Wat kan een letselschade advocaat voor mij betekenen?

Een letselschade advocaat kan uw letselschade berekenen en verhalen op de tegenpartij. Maar een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor doet nog veel meer. Wij ontzorgen u volledig en gaan verder dan enkel schadevergoeding aanvragen:

 • de aansprakelijkheid wordt onderzocht
 • wij vragen schadevergoeding aan
 • er wordt na erkenning van aansprakelijkheid een voorschot op de letselschade geregeld
 • wij gaat uw letselschade berekenen door middel van een gespecificeerde schadestaat
 • indien nodig schakelen wij een medisch adviseur, arbeidsdeskundige en rekenkundige in
 • wij berekenen ook het smartengeld
 • de onderhandelingen met de tegenpartij worden gevoerd
 • uw letselschade advocaat zorgt voor een maximale schadevergoeding

Wilt u ook hulp bij het aanvragen van schadevergoeding? Doe dan een beroep op de gratis juridische hulp van onze letselschade advocaten. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij gaan direct voor u aan de slag.

Onze cliënten aan het woord!

Na een ongeluk wilt u uiteraard geholpen worden door de beste letselschade advocaat die er is. Maar wie kan er nu beter vertellen wat ze van onze letselschade advocaten vinden dan onze cliënten? Daarom laten wij hieronder onze cliënten aan het woord.

Jakub Jaszczuk
Kimberly
“Zeker goed geholpen door mevrouw Moustaine En de zaak goed afgehandeld.”
Elly Uitslager
“Top advocaten, Hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.”
Vikaash Mohan
“Goede ervaring, professioneel en duidelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend.”
Frank Witholt
“Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste en al snel in contact gebracht met mijn advocaat mevrouw El Haddad. Ik ben echt oprecht zeer te spreken over haar vakkundigheid en de manier hoe ze je te woord staat. Daarnaast verschaft ze je van alle informatie wat je nodig hebt en stelt ze je gerust. Al met al een top ervaring!”

Waarom Brugman Letselschade Advocaten?

✅ Meer dan 15 jaar ervaring

✅Lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten

✅Aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

✅ Gratis hulp van een deskundige en ervaren advocaat

Wilt u geholpen worden door de beste letselschade advocaat van Nederland? Neem dan contact met ons op! Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op. Ook ’s avonds en in het weekend!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar