Heeft u letselschade na een verkeersongeval en wilt u deze gratis verhalen?
Onze letselschade advocaten helpen u kosteloos!

Schadeformulier auto

Schadeformulier auto | Bent u op zoek naar een schadeformulier na een ongeval met de auto? Op deze pagina treft u alle schadeformulieren aan van de Nederlandse verzekeraars. Maar u kunt altijd gebruik maken van het Europese aanrijdingsformulier. Deze treft u hier aan! Hebt u vragen over het invullen van het schadeformulier? Hieronder treft u een uitgebreide uitleg aan. U kunt ook altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag! Hebt u letselschade opgelopen door het verkeersongeval? Dan kunt u bij ons ook terecht voor het kosteloos laten verhalen van uw letselschade. Onze letselschade advocaten hebben geruime ervaring in het verhalen van letselschade en werken in heel Nederland! Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons voor al uw vragen na een verkeersongeval, wij helpen u graag!

Op deze pagina vindt u alle beschikbare schadeformulieren van Nederlandse autoverzekeraar. Daarnaast treft u op deze pagina alles aan over letselschade als gevolg van een ongeval. Heeft u nog vragen? Bel (0800 278 4626) of mail ons. Chatten kan ook met onderstaande button!

Vindt uw schadeformulier auto

Kiest u hieronder het schadeformulier auto van uw keuze. Druk op de naam van de verzekeraar en u wordt doorgelinkt naar het schadeformulier!

Unive

Centraal Beheer Achmea

Interpolis

ASR (Generali)

Unigarant

Allianz

Diks

Ditzo

Inshared

Allsecur

ZLM

NH1816

Klaverblad

Ohra

Aegon

Avéro Achmea

Nationale Nederlanden (Generali)

Ditzo

Inshared

Hulp bij invullen schadeformulier auto

Het invullen van de voorkant van een een schadeformulier gebeurt vaak samen met de wederpartij, meestal op de ongevalslocatie. Soms vult u het formulier later in, dit geldt met name voor de achterkant. Maar waar moet u nu op letten bij het invullen van een schadeformulier bij een auto-ongeluk? Wij leggen het u graag uit.

De voorkant van het schadeformulier auto

Vraag 1 t/m 5 schadeformulier auto

Een schadeformulier auto bestaat zoals gezegd uit 2 delen. De voorkant vult u samen met de tegenpartij in. De eerste vijf vragen betreffen het ongeval zelf. U vult hier de gegevens Vraag 1 tot en met 5 hebben betrekking op het ongeluk zelf. Let op! Heeft u letsel aan het ongeval overgehouden? Vink dit aan bij vraag 3, ook als u klachten van uw nek heeft. Veel mensen begrijpen dit niet als zijnde letsel, maar het is het wel! Voorkom daarom discussie en vink bij vraag 3 JA in, ook als u nekklachten heeft of elders pijn hebt. Ook pijn is letsel!

Vraag 6 t/m 9 schadeformulier auto

Vraag 6 tot en met 9 gaan over uw persoonsgegevens en de gegevens van het voertuig en de autoverzekering, ook wel WAM- verzekering genaamd. Zorg ervoor dat de wederpartij deze gegevens ook invult. Zo kunt u de wederpartij en diens WAM- verzekeraar altijd traceren!

Vraag 10 en 11 schadeformulier auto

Dit zijn heel belangrijke vragen! Maak een duidelijke tekening van het verkeersongeval. Onze letselschade advocaten weten uit de praktijk dat de tekening of situatieschets door verzekeraars vaak als doorslaggevend wordt gezien om te bepalen wie de verkeersfout heeft gemaakt. Tekent de wederpartij de situatie en bent u het hier niet mee eens. Teken dan niet en vul uw eigen formulier in! Of bel de politie zodat zij de situatie kunnen beoordelen!

Vraag 12 schadeformulier auto

Hier geeft u aan wat er bij het ongeval gebeurt is, bijvoorbeeld dat iemand achteruit reed of dat u van rechts kwam. Ook deze vraag is belangrijk. Vink alles aan wat van toepassing is dan voorkomt u problemen achteraf.

De achterkant van het schadeformulier

De achterkant van het schadeformulier kunt u op uw gemak thuis invullen. Heeft u letsel aan het verkeersongeval overgehouden, vul uw naam dan bij slachtoffer in en vermeld zo uitgebreid mogelijk uw letselschade.

Is het verkeersongeval veroorzaakt door de wederpartij en/of heeft u een schade- inzittendenverzekering? Dan is het goed om te weten dat u recht heeft op een kosteloze letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Onze letselschade advocaat bij u in de buurt informeert u graag over het verhalen van uw letselschade op de aansprakelijke partij of de inzittendenverzekeraar.

Wij verhalen kosteloos uw letselschade

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een erkende en ervaren letselschade advocaat in uw woonplaats? Belt u dan met ons via 0800 278 46 26 (gratis) of mail ons. Chatten kan ook, u komt dan direct in contact met een letselschade advocaat van ons kantoor!

Bepaal daarna samen wie in voertuig A en voertuig B rijdt. Vul bij vraag 6 tot en met 11 de gegevens over de verzekeringnemer, het voertuig, de bestuurder en de schade in. Vraag 12 gaat over de toedracht van de schade en bij vraag 13 kunt u een schets van de aanrijding maken. Eventuele opmerkingen kunt u onderaan het formulier kwijt. Onderteken tot slot samen met de tegenpartij het schadeformulier.

Wat is letselschade

Als u gewond bent geraakt bij een ongeval en lijdt u hierdoor schade, dan spreken wij over letselschade. Deze bestaat uit enerzijds materiële schade en anderzijds immateriële schade. Dat noemen wij ook wel smartengeld. Voorbeelden van materiële schade zijn medische kosten, reiskosten, verlies aan inkomen en kosten voor verzorging en hulp in het huishouden.

Smartengeld is een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u door het ongeval lijdt. Bent u gewond geraakt bij een verkeersongeval? Dan heeft u altijd recht op smartengeld.

Het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Neemt u daarom bij letselschade een ervaren en deskundige letselschade advocaat in de arm. Bij Brugman Letselschade Advocaten vindt u deze. Wij zorgen ervoor dat u volledig schadeloos wordt gesteld door de aansprakelijke partij. En dit volledig kosteloos want de kosten voor rechtsbijstand verhalen wij ook op de aansprakelijke partij.

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Neemt u dan contact met ons op. Via de telefoon, 0800 278 4626, per mail of via de chat! Wij helpen u graag.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar