Lijdt u letselschade na een ongeval?
Wij verhalen uw schadevergoeding 100% kosteloos!

Schadeposten bij letselschade

U bent betrokken geweest bij een ongeval. Als u hierbij gewond bent geraakt, dan heeft u letsel opgelopen. De schade die u hierbij lijdt, noemen wij letselschade. Maar welke schade kunt u verhalen? Met andere woorden, welke schadeposten bij letselschade kunnen verhaald worden? Onze letselschade advocaten adviseren u graag.

Lijdt u letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Bent u gebeten door een hond of gevallen door een gebrekkige weg of stoep? Wij helpen u, 100% kosteloos!

Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht, wij helpen u graag!

Wat is Letselschade?

Hieronder zullen de belangrijkste schadeposten bij letselschade besproken worden. Letselschade is echter heel persoonlijk. Bij ieder letselschadeslachtoffer gaat het daarom om andere schadeposten. Onderstaande overzicht is dan ook niet uitputtend.

Verlies van inkomen

Wellicht de omvangrijkste schadepost betreft het verlies van inkomen. Dit noemen wij in de letselschade ook wel verlies van verdienvermogen. Bent u door het ongeval tijdelijk of volledig arbeidsongeschikt geworden? Dan heeft u recht op een vergoeding van het verlies aan inkomen. Denkt u hierbij aan onregelmatigheidstoeslagen of vaste overuren. Deze worden immers vaak niet uitbetaald door uw werkgever.

Bent u langer dan 1 jaar arbeidsongeschikt? Dan hoeft uw werkgever uw loon meestal nog maar voor 70% door te betalen. Uw inkomensschade is dan 30% van uw loon. Dit is bijna 1/3 van uw salaris! Dit verlies aan inkomen kan uw letselschade advocaat voor u verhalen.

Na 2 jaar ziekte of arbeidsongeschiktheid mag uw werkgever u ontslaan. U komt dan in aanmerking voor een WIA uitkering van het UWV. Ook deze uitkering bedraagt slechts 70% van uw salaris. De schadepost ‘verlies van inkomen’ kan dus enorm zijn!

Kosten huishoudelijke hulp

In de praktijk komt het vaak voor dat een slachtoffer van een ongeval zijn of haar taken in het huishouden niet meer volledig kan uitvoeren. De andere partner, familie, vrienden of een professionele hulp in het huishouden nemen dit dan over. Dit is schade, ook als vrienden of familie de taken overnemen. Laat u hier goed over informeren. U heeft meer rechten dan u denkt!

Medische kosten en reiskosten

Na een ongeval met letsel maakt u medische kosten, waaronder uw eigen risico en eigen bijdragen voor hulpmiddelen en medicijnen. Daarnaast moet u reizen naar uw huisarts, specialist in het ziekenhuis en/ of uw fysiotherapeut. De gemaakte reiskosten komen voor vergoeding in aanmerking.

Kosten voor verzorging en verpleging

Heeft u in het ziekenhuis of thuis verzorging of zelfs verpleging nodig? Of u zich nu laat verzorgen door uw partner, familie of vrienden, u heeft recht op een schadevergoeding. Ook als u een professionele verpleger inschakelt. Let op! Uit vaste rechtspraak blijkt dat u recht heeft om thuis verzorgt of verpleegt te worden na een ongeval. U hoeft dus geen genoegen te nemen met een verpleegtehuis of verzorgingstehuis. Laat u door uw letselschade advocaat adviseren.

Onderhoudskosten huis en tuin

Indien u door het ongeval niet in staat bent om onderhoud aan uw huis en tuin te verrichten, dan moet u die uitbesteden. Dit kan aan een huisgenoot zijn, een goede buur of vriend of aan een deskundige. Wie u ook vraagt om het onderhoud te verrichten, dit is schade en dus heeft u recht op een schadevergoeding!

Ieder huis is anders. Bij een koophuis dient u als eigenaar meer onderhoud te plegen dan als huurder. En huizen en tuinen zijn er ook in alle maten. Daarom hangt de letselschadevergoeding ook af van de grote van uw huis en tuin. Dit is vastgelegd in een richtlijn!

Smartengeld

De hiervoor besproken letselschade noemen wij materiële schade. Daarnaast is er immateriële schade. Deze schade kennen wij ook als “smartengeld”. Het is een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u lijdt door het ongeval. Bent u gewond geraakt bij het ongeval? Dan heeft u altijd recht op smartengeld. Ook bij psychische schade!

Laat uw schadeposten kosteloos verhalen door een letselschade advocaat!

Lijdt u schadeposten verhalen door een erkende en ervaren letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Bel 0800 278 46 26 voor kosteloos advies! Wij zijn er graag voor u! Wij werken landelijk, dus kunnen u altijd van dienst zijn!

Schadevergoeding bij letselschade

Voorgaande schadeposten bij letselschade komen vaak voor. Andere schadeposten die voor kunnen komen zijn:

 1. Studievertraging
 2. Reparatiekosten
 3. Vervangingskosten
 4. Kosten niet genoten vakantie
 5. Eigen bijdrage WMO
 6. Aanpassingen in huis
 7. Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 8. Revalidatiecentrumdaggeldvergoeding
 9. Mantelzorg
 10. Extra energiekosten

Het verhalen van letselschade is niet eenvoudig. Neemt u daarom een letselschade advocaat in dienst. Wij helpen u 100% kosteloos!

Lees hier over het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist

Schadevergoeding bij letselschade: verkeersongeval

In het geval van een verkeersongeval met een motorvoertuig of een bedrijfsongeval is er altijd een verzekeraar in beeld. Deze betaalt uiteindelijk uw schadevergoeding bij letselschade. De vraag welke schade u vergoed krijgt is heel individueel. Zo is de schade bij iemand die werkt heel anders dan iemand die nog op school zit, niet werkt of gepensioneerd is. En als u studeert dan is uw schade logischerwijze heel anders dan bij iemand die gepensioneerd is.

Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaat adviseert u graag over uw letselschade. Hij of zij begroot op welke schadevergoeding bij letselschade u recht heeft.

IconDe medisch adviseur bij letselschade

Soms moet er nog rekening gehouden worden met toekomstig letsel Bijvoorbeeld een verergering van klachten. Hiervoor is inschakeling van een medische adviseur noodzakelijk. Laat u daarom altijd bijstaan door een professional bij het verhalen van uw schadevergoeding bij letselschade.

Bij ons werken ervaren en deskundige letselschade advocaten. En wij werken met een van de beste medisch adviseurs, maar ook met arbeidsdeskundigen en specialisten die wij om advies kunnen vragen. Wij bieden u dan ook kwalitatief hoogwaardige rechtsbijstand. Neem contact met ons op voor kosteloze rechtsbijstand bij letselschade.

Brugman Letselschade Advocaten

Onze naam zegt het al, wij verhalen letselschade. Omdat wij ons hiertoe beperken zijn wij absoluut specialist op dit gebied. En met 4 ervaren en deskundige letselschade advocaten, lid van de LSA mag je dit gerust zeggen vinden wij. Zeker nu wij ook nog eens het kwaliteitskeurmerk van de LSA en de specialistenkeurmerk van de Orde van Advocaten mogen voeren.

Icon

Bij Brugman Letselschade Advocaten geloven wij in een persoonlijke aanpak. Daarom wordt u altijd bijgestaan door uw eigen letselschade advocaat die u van begin tot het eind bijstaat. En deze letselschadespecialist komt gewoon bij u thuis om de gevolgen van het ongeval met u te bespreken. Komt u liever naar kantoor? U bent van harte welkom op een van onze 7! afspraaklocaties door heel Nederland.

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een ervaren en deskundige letselschade advocaat bij u in de buurt? En ook nog eens helemaal kosteloos? Neemt u dan contact met ons op en bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar