Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Schadeposten bij letselschade

U heeft een ongeval meegemaakt. Als u hierbij gewond bent geraakt, dan heeft u letsel opgelopen. De schade die u hierbij lijdt, noemen wij letselschade. Maar welke schade kunt u verhalen? Met andere woorden, welke schadeposten bij letselschade kunnen verhaald worden? Onze letselschade advocaten adviseren u graag.

Schadeposten bij letselschade

Hieronder zullen de belangrijkste schadeposten bij letselschade besproken worden. Bij ieder letselschadeslachtoffer gaat het echter om andere schadeposten. Ook is het onderstaande overzicht niet uitputtend. Heeft u derhalve letselschade als gevolg van een ongeval, laat u dan kosteloos adviseren door onze letselschade advocaten. Wij werken door heel Nederland en helpen u graag. Bel daarom 0800 278 4626 of mail ons voor al uw vragen over de schadeposten bij letselschade.

Verlies van inkomen

Wellicht de omvangrijkste schadepost betreft het verlies van inkomen. Dit noemen wij in de letselschade ook wel verlies van verdienvermogen. Bent u door het ongeval tijdelijk of volledig arbeidsongeschikt geworden? Dan heeft u recht op een vergoeding van het verlies aan inkomen. Denkt u hierbij aan onregelmatigheidstoeslagen of vaste overuren. Deze worden immers vaak niet uitbetaald door uw werkgever.

Bent u langer dan 1 jaar arbeidsongeschikt? Dan hoeft uw werkgever uw loon meestal nog maar voor 70% door te betalen. Uw inkomensschade is dan 30% van uw loon. Dit is bijna 1/3 van uw salaris! Dit verlies aan inkomen kan uw letselschade advocaat voor u verhalen.

Na 2 jaar ziekte of arbeidsongeschiktheid mag uw werkgever u ontslaan. U komt dan in aanmerking voor een WIA uitkering van het UWV. Ook deze uitkering bedraagt slechts 70% van uw salaris. De schadepost ‘verlies van inkomen’ kan dus enorm zijn!

Kosten huishoudelijke hulp

In de praktijk komt het vaak voor dat een slachtoffer van een ongeval zijn of haar taken in het huishouden niet meer volledig kan uitvoeren. De andere partner, familie, vrienden of een professionele hulp in het huishouden nemen dit dan over. Dit is schade, ook als vrienden of familie de taken overnemen. Laat u hier goed over informeren. U heeft meer rechten dan u denkt!

Medische kosten en reiskosten

Na een ongeval met letsel maakt u medische kosten, waaronder uw eigen risico en eigen bijdragen voor hulpmiddelen en medicijnen. Daarnaast moet u reizen naar uw huisarts, specialist in het ziekenhuis en/ of uw fyiotherapeut. De gemaakte reiskosten komen voor vergoeding in aanmerking.

Kosten voor verzorging en verpleging

Heeft u in het ziekenhuis of thuis verzorging of zelfs verpleging nodig? Of u zich nu laat verzorgen door uw partner, familie of vrienden, u heeft recht op een schadevergoeding. Ook als u een professionele verpleger inschakeld. Let op! Uit vaste rechtspraak blijkt dat u recht heeft om thuis verzorgt of verpleegt te worden na een ongeval. U hoeft dus geen genoegen te nemen met een verpleegtehuis of verzorgingstehuis. Laat u door uw letselschade advocaat adviseren.

Smartengeld

De hiervoor besproken letselschade noemen wij materiële schade. Daarnaast is er immateriële schade. Deze schade kennen wij ook als “smartengeld”. Het is een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u lijdt door het ongeval. Bent u gewond geraakt bij het ongeval? Dan heeft u altijd recht op smartengeld. Ook bij psychische schade!

Laat uw schadeposten kosteloos verhalen door een letselschade advocaat!

Lijdt u schadeposten verhalen door een erkende en ervaren letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Bel 0800 278 46 26 voor kosteloos advies! Wij zijn er graag voor u! Wij werken landelijk, dus kunnen u altijd van dienst zijn!

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar