Lijdt u letselschade na een bedrijfsongeval?
Neem contact met onze letselschade advocaten op!

Schadevergoeding bedrijfsongeval

Er is recht op een schadevergoeding na een bedrijfsongeval bij werkgeversaansprakelijkheid. Hiervan is sprake als de werkgever niet de vereiste zorgplicht in acht neemt. Deze zorgplicht is zwaar, de werkgever is daarom al snel aansprakelijk voor uw letselschade.

U heeft recht op op schadevergoeding na een bedrijfsongeval als u bewijst dat u tijdens het werk een ongeval is overkomen en u daaraan letsel heeft overgehouden. De werkgever moet dan bewijzen dat hem niks te verwijten valt. Dit staat in de wet.

Wilt u weten of u recht heeft op een letselschade vergoeding na een bedrijfsongeval? Neem dan contact met onze ervaren en deskundige letselschade advocaten op. Wij helpen u graag en voor onze rechtsbijstand maakt u geen kosten. De letselschade verzekering van uw werkgever betaalt deze kosten. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in.

Icon

Verhalen letselschade na een bedrijfsongeval

Letselschade verhalen na een bedrijfsongeval gebeurt door een aansprakelijkstelling. Hierin stelt u de werkgever aansprakelijk voor de gevolgen van het bedrijfsongeval. In de aansprakelijkstelling staat:

 • Wat voor ongeval op het werk u is overkomen
 • Welk letsel u aan het ongeval over hebt gehouden
 • De schade die u door het ongeval lijdt
 • Een stuiting van de verjaring
 • Het verzoek de aansprakelijkheid te erkennen

Is de aansprakelijkheid erkent, dan is er recht op een letselschade vergoeding. Deze bestaat uit materiële schade posten en immateriële schade. Deze schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Hier is altijd recht op als het letselschadeslachtoffer bij het arbeidsongeval gewond is geraakt.

Bij een bedrijfsongeval kan er sprake zijn van arbeidsongeschiktheid. Er is dan minder inkomen omdat ORT niet betaalt wordt en na 1 jaar hoeft de werkgever nog maar 70% van het loon door te betalen. Na 2 jaar mag de werkgever zelfs tot ontslag overgaan. Is er sprake van aansprakelijkheid. Dan is er recht op een schadevergoeding door het bedrijfsongeval. De werkgever betaalt dan de inkomensschade. Omdat de meeste werkgevers verzekerd zijn betaalt de letselschadeverzekering de letselschade van het letselschade slachtoffer.

Icon

Naast inkomensschade zijn schadeposten die deel uitmaken van uw schadevergoeding bij een bedrijfsongeval:

 1. Medische kosten (eigen risico)
 2. Reiskosten
 3. Kosten voor hulp in het huishouden
 4. Verzorgings- en verpleegkosten
 5. Ziekenhuisdaggeldvergoeding
 6. Studievertraging

Lijdt u schade na een ongeval op het werk en wilt u een letselschade vergoeding? Wij helpen u graag. Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade voor u en zorgen direct voor een voorschot. Zo weet u zeker dat u geen kosten voor hoeft te schieten en geen schade lijdt in uw inkomen.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in het verhalen in letselschade voor slachtoffers van verkeersongeval en bedrijfsongevallen. Onze letselschade advocaten hebben jarenlange ervaring en helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade.

Wij werken alleen voor letselschadeslachtoffers en dus niet voor verzekeraars of aansprakelijke partijen. En met 8 locaties door heel Nederland zijn wij altijd bij u in de buurt. Maar onze letselschade advocaat komt ook gewoon bij u thuis om te praten over het ongeval en de gevolgen daarvan.

Wilt u uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos! Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul het contactformulier in!

Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar