Lijdt u schade door een fietsongeluk?

Wij verhalen kosteloos uw letselschade!

Letselschade vergoeding na fietsongeluk

Het aantal fietsongelukken op de openbare weg maar ook op het fietspad stijgt! Dit meldt Veilig Verkeer Nederland. Ieder jaar belanden er dan ook circa 65.000 fietsers op de spoedeisende hulp met letsel.

Als u bent als fietser aangereden bent, dan wilt u uw letselschade vergoeding verhalen op de aansprakelijke partij. Dit kan een auto of scooter zijn, maar ook een andere fietser. In deze bijdrage leest u wie u aansprakelijk stellen kunt na een fietsongeluk. Wilt u een persoonlijk letselschade advies of uw schadevergoeding verhalen? Onze letselschade advocaten helpen u graag. Dit doen wij 100% kosteloos voor u!

Stijgend aantal fietsongelukken

Waar je je vroeger als fietser veilig waande op de weg en met name op het fietspad, is dit de afgelopen jaren veranderd. Dit komt mede door de sterke groei van het autoverkeer, maar ook van het aantal elektrische fietsen en wielrenners op het fietspad. Dit zorgt voor grote snelheidsverschillen. Elektrische fietsen rijden tot wel 30 km per uur. Hetzelfde geldt voor wielrenners. Snelheden zijn hierdoor voor overige fietspadgebruikers moeilijk in te schatten met als gevolg dat u op de fiets aangereden wordt.

Een andere reden voor de sterke toename van het aantal ongevallen is dat het steeds drukker wordt op het fietspad. Opvallend is de toename van het aantal wielren ongelukken. In acht jaar tijd is het aantal ongevallen met letsel bij wielrenners meer dan verdubbeld van 2000 tot 5000 het afgelopen jaar. Ten slotte worden veel fietsers door een scooter aangereden.

Kosteloze rechtsbijstand bij fietsongeluk

Bent u als fietser aangereden of betrokken bij een wielren ongeluk? Neemt u dan contact met een letselschade advocaat van Brugman Letselschade op. Wij helpen u bij het claimen van uw schade en dit doen wij altijd 100% kosteloos voor u. De aansprakelijke persoon (vaak een WA-verzekeraar) betaalt uw schade en de kosten van rechtsbijstand.

Icon

Verhalen letselschade na een fietsongeluk

Indien een ander verantwoordelijk is voor het ontstaan van een verkeersongeval, dan is er recht op een schadevergoeding. Bijvoorbeeld omdat iemand geen voorrang verleend of op de verkeerde kant van het fietspad rijdt. Alle letselschade moet dan vergoed worden. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten. Alleen al het eigen risico bedraagt honderden Euro’s. Maar ook de kosten van de fysiotherapeut en eigen bijdrage van medicijnen en behandelingen door de fysiotherapeut komen voor vergoeding in aanmerking.

Dit zijn de 10 belangrijkste schadeposten bij letselschade:

 1. Schade door arbeidsongeschiktheid
 2. Medische kosten
 3. Kosten voor hulp in het huishouden
 4. Verzorgingskosten en verplegingskosten
 5. Tijdens ziekenhuisopname gemaakte kosten
 6. Reiskosten
 7. Onderhoudskosten in huis en tuin
 8. Reparatiekosten en vervangingskosten van uw fiets
 9. Een studievertraging
 10. Smartengeld

Icon

Wat is smartengeld

Smartengeld is niet op geld waardeerbaar. Dit in tegenstelling tot de onder 1 t/m 9 genoemde schadeposten. Immateriële schade, of te wel smartengeld, is een vergoeding voor:

 • Pijnklachten
 • Verdriet
 • een PTSS
 • Slapeloosheid en moedeloosheid
 • Psychische problemen
 • Depressie
 • Littekens
 • Boosheid en frustratie.

Lijdt u materiële schade of immateriële schade (smartengeld) na een fietsongeluk? Bel met uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten (0800 278 4626, gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Icon

Aanrijding fiets met auto, altijd recht op schadevergoeding!

U bent op de fiets aangereden door een auto. Ontstond de auto botsing doordat de auto u geen voorrang verleende? Dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Dat klink logisch. Maar bent u als fietser aangereden door een scooter of auto omdat u een verkeersfout maakte? Ook dan heeft u recht op een vergoeding van uw materiële schade en ontvangt u smartengeld. Dit op basis van artikel 185 van de Wegenverkeerswet!

Voornoemde wet beschermd voetgangers en fietsers tegen letsel door een ongeval met een motorvoertuig. Als u op de fiets aangereden wordt door een scooter of auto, dan is het letsel in de regel ernstiger dan als u door een andere fietser aangereden wordt. Daarom staat in artikel 185 Wegenverkeerswet dat bij een auto botsing van een fiets met een auto de fietser altijd recht heeft op ten minste 50% van zijn of haar letselschade. Bij minderjarige fietsers tot 14 jaar is dit zelfs 100%

Bent u betrokken bij een fietsongeluk tussen een fiets en auto? Wij geven u graag een gratis letselschade advies. Wij bestuderen of u recht heeft op een letselschade vergoeding en verhalen deze volledig kosteloos voor u.

Kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Bent u op de fiets aangereden? De letselschade advocaten van Brugman Letselschade verhalen kosteloos uw letselschade vergoeding op de aansprakelijke partij. Dit lijkt te mooi om waar te zijn. Op grond van de wet heeft u echter bij letsel na een fietsongeluk of auto ongeluk recht op een gratis letselschade advocaat. Dit is iets anders dan no cure no pay waar u een percentage van uw schade aan uw letselschade juriste moet afdragen.

Wij adviseren u nooit in zee te gaan met een no cure no pay advocaat of een letselschadebureau die u dit systeem aanbiedt. U doet zichzelf dan (veel) te kort. Is een ander aansprakelijk voor het ontstaan van het verkeersongeluk? U hoeft dan geen kosten te betalen voor het verhalen van een letselschade vergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten in heel Nederland. Wij zijn dus altijd dichtbij!  Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten komt ook graag bij u thuis voor het geven van een gratis letselschade advies. U maakt nooit kosten voor onze rechtsbijstand.

Contact met uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een erkende en ervaren letselschade advocaat in Noord- Holland? Wij helpen u graag. Bel voor een kosteloos adviesgesprek in Wognum, Hoorn, Alkmaar of Purmerend 0800 278 4626 (gratis) of mail ons. Woont u verder weg? Een adviesgesprek bij u thuis is altijd mogelijk. Wij helpen u graag!

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken alleen ervaren en deskundige letselschade advocaten. U bent bij ons dan ook aan het juiste adres voor het verhalen van uw letselschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar