Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Bedrijfsongeval

Uw werkgever moet er alles aan doen om te zorgen dat u geen ongeval overkomt tijdens uw werk. Overkomt u toch een ongeval terwijl u aan het werk bent? Dan is uw werkgever in veruit de meeste gevallen gehouden uw letselschade te vergoeden.

De wet zegt dat een werkgever er voor moet zorgen dat uw werkplek en de machines waarmee u werkt veilig zijn. Daarnaast dient er voldoende toezicht op uw werkzaamheden gehouden te worden. En tenslotte moet de werkgever u goede instructies geven. Wordt aan deze eisen niet voldaan? Dan is uw werkgever aansprakelijk voor de door u geleden letselschade.

Letselschade als gevolg van een bedrijfsongeval

Een medewerker heeft slechts een zeer beperkte bewijslast bij een bedrijfsongeval. U hoeft als medewerker slechts te bewijzen dat u tijdens uw werk een ongeval is overkomen en dat u hierbij gewond bent geraakt. U hoeft dus niet te bewijzen dat uw werkgever tekort is geschoten in zijn verplichtingen. De werkgever moet aantonen dat hij aan zijn verplichtingen uit de wet heeft voldaan. Slaagt hij hierin niet? Dan is hij aansprakelijk voor uw letselschade.

Is u een bedrijfsongeval overkomen? Zorgt u er dan voor dat u getuigen heeft. Vul een schadeformulier in en lever dit in bij uw direct leidinggevende. Is er een getuige van het bedrijfsongeval? Vraag deze dan om een verklaring op papier te zetten. U moet immers bewijzen dat u een ongeval is overkomen tijdens uw werkzaamheden. Daarnaast is het aan u om aan te tonen dat u letsel aan het bedrijfsongeval heeft overgehouden. Ga daarom direct na het ongeval naar de huisarts of het ziekenhuis. Zorg dat het ongeval en uw letsel op papier staan!

Ongeval in het verkeer onder werktijd en tijdens woon- werkverkeer

In het verkeer gebeuren veel ongelukken, ook tijdens werktijd. Maar ook tijdens woon- werkverkeer kan u een ongeval overkomen. Is de werkgever ook voor een ongeval in het verkeer aansprakelijk?

Bent u voor uw werk onderweg onder werktijd? Dan is uw werkgever inderaad meestal aansprakelijk voor de letselschade die bij door het verkeersongeval lijdt. Bijna iedere werkgever is ook voor deze schade verzekerd. Deze verzekering wordt de WEGAM genoemd.

Voor letselschade door een ongeval tijdens woon- werkverkeer is uw werkgever niet aansprakelijk. Maar veel werkgevers hebben deze schade vrijwillig verzekerd. Vraag daarom altijd bij uw werkgever na of er een verzekering is afgesloten voor letselschade door een ongeval tijdens woon- werkverkeer.

De Inspectie SZW

Bent u na het ongeval opgenomen in het ziekenhuis of is er sprake van blijvend letsel? Dan is de werkgever verplicht om de inspecteur van de Inspectie SZW in te schakelen. De inspecteur doet een onderzoek naar het ongeval. Valt de werkgever een verwijt te maken, dan krijgt hij een boete. Hiervan maakt de inspecteur een boeterapport op. Dit rapport is belangrijk bewijs om aan te tonen dat uw werkgever niet de vereiste zorgvuldigheid in acht heeft genomen.

Is u tijdens uw werk een ongeval overkomen? Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten helpt u graag. Dit doen wij kosteloos voor u. Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons voor hulp.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar