Betrokken bij scooter ongeluk?
100% kosteloze rechtsbijstand!

Ongeluk met scooter, wat nu?

U heeft een ongeluk met een scooter meegemaakt. Hierbij bent u gewond geraakt en lijdt u pijn. En door het scooterongeval is er ook nog eens schade. Dit noemen wij letselschade. Is het ongeval veroorzaakt door een fout van een derde? Dan heeft u recht op een letselschadevergoeding, waaronder op smartengeld. Maar ook schade door arbeidsongeschiktheid en vele andere schadeposten worden vergoed.

Kosteloos verhalen letselschade bij scooter ongeluk

Is iemand anders aansprakelijke voor het ontstaan van het scooter ongeluk? Dan helpen wij u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade. Geen no-cure-no-pay of andere prijsafspraken, gewoon kosteloos. Want de schade en de kosten van een letselschade advocaat verhalen wij op de aansprakelijk partij!

Bel ons voor al uw vragen en het kosteloos verhalen van uw letselschade: 0800 278 4626 of stuur ons een bericht. Wilt u dat wij u bellen? Klik hier en vul uw naam en telefoonnummer is. Dan wordt u direct teruggebeld door een letselschade advocaat.

Icon

Wat te doen bij een scooter ongeluk

Bent u betrokken geweest bij een scooter ongeluk? Dan hebben wij de volgende tips voor u:

 1. Zorg dat er een schadeformulier wordt ingevuld en ondertekend.
 2. Indien mogelijk, maar foto’s van de plaats van het ongeval
 3. Zijn er getuigen? Noteer contactgegevens
 4. Laat uw klachten op papier zetten door een arts
 5. Bel een letselschade advocaat

Wilt u advies wat te doen na een scooterongeluk? Bel een letselschade jurist of advocaat van Brugman Letselschade Advocaten. Wij helpen u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschade na een scooter ongeluk.

Letselschade vergoeding na scooter ongeluk

Als u op of door een scooter bent aangereden, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. De meest voorkomende schadeposten zijn:

 • Schade door arbeidsongeschiktheid
 • Medische kosten
 • Studievertraging
 • Reiskosten
 • Kosten verzorging en verpleging
 • Onderhoudskosten huis en tuin
 • Smartengeld

Materiële schade is op geld waardeerbaar. Smartengeld is dit niet. Het is een vergoeding voor pijn, verdriet en angstklachten als gevolg van een scooter ongeluk. Recht op smartengeld is er altijd als u gewond bent geraakt bij een verkeersongeval.

Wilt u meer weten over een letselschadevergoeding? Bel dan uw letselschade advocaat of letselschade specialist van ons kantoor. Wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Icon100% kosteloze rechtsbijstand bij letselschade

Veel mensen denken dat een letselschade advocaat duur is, niks is echter minder waar. U betaalt een letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaat helemaal niks. Op grond van de wet dient een letselschade advocaat of letselschadejurist namelijk door de aansprakelijke partij betaald te worden.

Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij uw letselschade dus 100% kosteloos voor u. Geen kleine lettertjes of bijzonder voorwaarde, behalve dat er een andere partij schuldig is of dat u een beroep kunt doen op een schade-inzittendenverzekering.

No cure no pay

Met name letselschadebureaus en letselschadejuristen werken op basis van no cure no pay. Zij claimen daarbij kosteloos te werken. Maar no cure nog pay is alles behalve gratis! U draagt immers een percentage van uw letselschadevergoeding af aan uw letselschade jurist.

In het geval er een aansprakelijke partij is, bijvoorbeeld bij een scooter ongeluk, heeft u altijd recht op kosteloze rechtsbijstand. Wij adviseren u dan ook nooit zomaar akkoord te gaan met een no-cure-no-pay constructie.

Ongeluk met scooter

Heeft u een ongeluk met scooter meegemaakt? Dan is van belang met wie u in botsing bent gekomen. Was dit een ander motorvoertuig? Dan heeft u recht op een schadevergoeding als de ander een verkeersfout heeft gemaakt. Al uw letselschade moet dan vergoed worden.

Is er sprake van een eenzijdig ongeval? Ook dan kunt u recht hebben op een vergoeding van uw letselschadevergoeding. U kunt namelijk een opzittende verzekering hebben afgesloten op uw scooter. In dat geval betaalt uw eigen verzekering uw letselschade. Wij adviseren dan ook altijd een schade opzittende verzekering af te sluiten.

Bent u betrokken geraakt bij een ongeluk met scooter? Onze letselschade advocaten helpen u graag bij het verhalen van uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Icon

Fietser aangereden door scooter

Indien u als fietser aangereden wordt door een scooter, dan is er een speciale wet van toepassing. Op basis van deze wet, De Wegenverkeerswet, heeft een fietser altijd recht op een letselschadevergoeding. Ook bij eigen schuld! Dit geldt ook bij een ongeluk scooter met een voetganger.

Op grond van artikel 185 Wegenverkeerswet worden fietsers gezien als zwakke verkeersdeelnemers. Wordt een fietser aangereden bij een scooter ongeluk, dan is er meestal sprake van letsel omdat een scooter meer vaart heeft. Daarom bepaalt de wet dat als u op de fiets aangereden bent, u (bijna) altijd recht heeft een letselschadevergoeding. In ieder geval wordt 50% van uw letselschade vergoed, behoudens overmacht bij de scooter. Is de scooter mij het scooter ongeluk schuldig? Dan krijgt u uiteraard uw volledige schade vergoed van de aansprakelijke partij.

Brommer ongeval

Voor een brommer ongeval gelden dezelfde regels als bij een scooter ongeval. Beide zijn namelijk voor de wTEgeet een motorrijtuig. Bent u dus op de brommer aangereden door een ander motorrijtuig, bijvoorbeeld een auto, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding.

Een verschil tussen een scooter en een brommer is dat een brommer niet op het fietspad mag rijden. Dit maakt dat een brommer kwetsbaar is, er rijden immers ook andere motorrijtuigen. Op het fietspad is het een stuk veiliger. Dit maakt dat er bij een brommer ongeval vaak sprake is van ernstig letsel.

Bent u op de brommer aangereden? Laat u dan bij het verhalen van uw letselschade bijstaan door een letselschade advocaat. U weet dan zeker dat uw letselschade na een brommer ongeluk volledig en snel verhaald wordt op de aansprakelijke partij.

Letselschade jurist of letselschade advocaat

Bij letselschade door een scooterongeluk kunt u kiezen tussen een letselschade jurist en een letselschade advocaat. Het grote verschil is dat iedereen zich letselschade jurist mag noemen. Letselschade Advocaat is een beschermd beroep.

Neemt u een letselschade advocaat in de arm, dan weet u zeker dat u met een ervaren en deskundige letselschade expert te maken hebt. En een letselschade advocaat staat onder toezicht van de Orde van Advocaten. Zo weet u zeker dat u met een betrouwbare letselschade- expert te maken heeft.

Er zijn veel goede letselschade juristen. Omdat iedereen zich letselschade jurist mag noemen, zijn er ook veel slechte letselschade juristen. Soms hebben ze geen eens een juridische opleiding.
Wij adviseren u daarom altijd in zee te gaan met een letselschade advocaat die lid is van de LSA, de specialistenvereniging van letselschade advocaten.

Brugman Letselschade draagt zowel het LSA- keurmerk als het specialistenkeurmerk van de Orde van Advocaten.Letselschade Advocaten

Letselschade claimen

Bent u gewond geraakt bij een verkeersongeval en wilt u uw letselschade claimen op de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u 100% kosteloos bij het verhalen van uw letselschadevergoeding.
Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een mailbericht. Wij helpen u graag!

Letselschade claimen doet u met een aansprakelijkstelling. Na erkenning van de aansprakelijkheid stelt uw letselschade specialist een schadestaat op. Hier staan alle op uw van toepassing zijnde letselschade op. Vervolgens gaan wij voor u met de aansprakelijke partij onderhandelen om een zo hoog mogelijke schadevergoeding voor u te regelen.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor met inmiddels 8 afspraaklocaties! U kunt dus altijd bij u in de buurt een beroep op ons doen. Wij komen ook bij u thuis om over het ongeval te praten en samen met u te bekijken wat er in uw geval nodig is om uw letselschade voorspoedig en volledig te verhalen op de aansprakelijke partij.

Onze letselschade advocaten hebben jarenlange ervaring in het verhalen van letselschade. De meest advocaten zijn ook lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten. Hiermee onderscheiden zij ons van letselschade juristen, letselschade bureaus en rechtsbijstandsverzekeraars.

Bel ons voor het kosteloos laten verhalen van uw letselschade (0800 278 4626) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar