Een studievertraging door een ongeval?
Wij verhalen uw letselschade 100% kosteloos!

Studievertraging letselschade: Claim je schade!

Heeft u een studievertraging opgelopen door een ongeval? Dan betaalt u meer schoolgeld of collegegeld en schaft u opnieuw boeken aan. U maakt dus kosten. Maar nog veel belangrijker, u komt later op de arbeidsmarkt en mist dus inkomen!

Is de studievertraging het gevolg van een ongeval? Dan is de studievertraging letselschade. De aansprakelijke partij moet deze schade vergoeden. Wij helpen graag bij het verhalen van uw letselschade vergoeding. Dit doen wij 100% kosteloos, dus u maakt voor onze hulp nooit kosten!

Kosteloze rechtsbijstand bij studievertraging

Wilt u kosteloze hulp van een ervaren en deskundige letselschade advocaat? Neem dan contact met ons op voor een letselschade advies of het verhalen van uw schade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Onze letselschade specialisten werken door heel Nederland en met 8 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt. Het eerste gesprek vindt gewoon bij u thuis, maar u bent uiteraard ook meer dan welkom op een van onze locaties.

Een studievertraging, wat nu?

Als u een studievertraging door een ongeval oploopt, geef dan dient u dit zo spoedig mogelijk door te geven bij de opleider. Volgt u een hbo of universitaire opleiding, neem dan contact op met de studentendecaan. Op het mbo doet u een melding bij uw studiebegeleider.

In uitzonderlijke situaties kunt u via de opleiding een voorziening prestatiebeurs aanvragen. De studentendecaan of studiebegeleider en DUO beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt. Is de studievertraging het gevolg van een ongeluk? Dan komt u vaak in aanmerking voor een van de volgende voorzieningen:

 1. Een verlenging van uw prestatiebeurs
 2. verlenging van de diplomatermijn
 3. omzetting van de prestatiebeurs in een gift
 4. Een nieuwe aanspraak op studiefinanciering

Maakt de studievertraging onderdeel uit van uw letselschade? Dan zorgt uw letselschade advocaat dat u hulp krijgt bij het aanvragen van een voorziening. Hiervoor schakelen wij een arbeidsdeskundige in. Deze neemt contact op met school en de DUO en vraagt uw voorziening aan.

 

Icon

Studievertraging? Dien een letselschadeclaim in!

Een fietsongeluk of een auto-ongeluk, wat er ook is gebeurd, een studievertraging maakt onderdeel uit van uw letselschadeclaim. Deze vergoeding bestaat uit:

 1. Extra schoolgeld of collegegeld
 2. Aanschaf boeken
 3. Inkomensschade

Het extra betaalde schoolgeld en de kosten voor de aangeschafte boeken zijn eenvoudig te verhalen. Maar hoe waardeer je het verlies aan inkomen? Want je weet niet hoeveel je na school of studie precies gaat verdienen? Bij het bepalen van de schade wordt daarom gebruik gemaakt van de richtlijn studievertraging. Deze is te vinden op de website van de Letselschade Raad.

In de richtlijn studievertraging wordt gewerkt met standaardbedragen. Hoe hoger het opleidingsniveau, hoe hoger het bedrag aan inkomensschade. Dit zijn de bedragen voor 2020:

 • Studievertraging MBO:               € 17.625,–
 • VMBO:                                        € 14.475,–
 • HAVO:                                         € 17.625,–
 • Studievertraging HBO:                € 21.400,–
 • Universiteit:                                 € 21,400.–

Bovengenoemde studievertragingen gelden voor een jaar en de richtlijn studievertraging van de Letselschade Raad geldt ook voor maximaal 1 jaar. Na een jaar wordt voor zover mogelijk de werkelijke schade in kaart gebracht.

Icon

Kosteloze rechtsbijstand bij studievertraging letselschade

Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij uw letselschade kosteloos indien:

 1. Een ander aansprakelijk is voor uw letselschade.
 2. Er een beroep gedaan kan worden op een SVI- verzekering.
 3. Bij eigen schuld als u als fietser aangereden bent.

Is een ander aansprakelijk voor de gevolgen van het ongeluk, bijvoorbeeld bij een achterop aanrijding of bedrijfsongeval? Dan dient de veroorzaker van het auto-ongeval of uw werkgever de schade te vergoeden. Omdat motorrijtuigen verplicht verzekerd zijn en werkgevers bijna altijd verzekerd zijn tegen bedrijfsongelukken, wordt de schade vaak betaalt door een letselschade verzekeraar.

Als fietser aangereden

Heeft u zelf een verkeersfout gemaakt en bent u hierdoor door een fietser aangereden? Geen nood, ook dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Dit is in de wet geregeld. Fietsers en voetgangers worden gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers. Bent u dus als voetganger of op de fiets aangereden door een auto of scooter? Dan wordt uw letselschade (deels) vergoed.

Op basis van de Wegenverkeerswet heeft u, behoudens overmacht, recht op vergoeding van 50% van uw schade. Maar onder omstandigheden kan dit ook 100% zijn! Dit op grond van de billijkheidscorrectie. Heeft u ernstig letsels aan het ongeval overgehouden en is er een letselschade verzekering? Dan ontvangt u mogelijk meer dan 50% van uw schade vergoed, ondanks de eigen schuld aan het ongeval!

Eenzijdig ongeval of inzittende in auto? SVI-verzekering

Zat u als passagier in een auto? Dan kunt u altijd uw letselschade verhalen. Dit kan op de eigen verzekering van de auto waarin u als passagier meereed. Maar u kunt ook altijd een beroep doen op de schade inzittenden verzekering, ook wel SVI- verzekering!

De schadeverzekering voor inzittenden vergoed schade die u als gevolg van een ongeval lijdt, ook als u zelf een verkeersfout heeft gemaakt of bij een eenzijdig ongeval. Veel mensen denken dat een schade inzittenden verzekering overbodig is. Dat is deze echter zeker niet! En voor de kosten hoeft u het niet te laten, een SVI- verzekering kost slechts enkele Euro’s per maand.

Wilt u uw letselschade verhalen op een SVI- verzekering? Bij de meeste van deze verzekeringen worden ook de kosten voor rechtsbijstand vergoed. Onze letselschade advocaten helpen u dan ook 100% kosteloos bij het verhalen van schade, bijvoorbeeld bij een studievertraging.

Icon

Overige schadeposten letselschade vergoeding

Naast schade door een studievertraging maken de volgende schadeposten deel uit van uw letselschade vergoeding:

 1. Verlies van inkomen (bijvoorbeeld een bijbaan)
 2. Eigen risico zorgverzekering
 3. Kosten fysiotherapeut
 4. Overige eigen bijdragen medische behandelingen
 5. Reiskosten
 6. Kosten voor hulp ik het huishouden
 7. Verzorgingskosten en verpleegkosten
 8. Reparatie of vervangingskosten (fiets, telefoon)
 9. Smartengeld

Wat is smartengeld?

De eerste bovengenoemde schadeposten zijn op geld waardeerbaar. Daarnaast heeft u echter recht op een vergoeding voor de pijn en het verdriet dat u door het ongeval lijdt. Deze schade is niet op geld waardeerbaar, maar maakt wel deel uit van uw letselschade vergoeding. Een letselschade verzekering moet daarom ook smartengeld aan u betalen. Uw letselschade advocaat regelt dit voor u.

Naast een vergoeding voor pijn en verdriet is smartengeld een vergoeding voor:

 • Angstklachten
 • Een PTSS
 • Blijvende littekens
 • Boosheid
 • Frustratie
 • Slapeloosheid
 • Psychische klachten
 • Depressie

Smartengeld berekenen is niet mogelijk, het is immers niet op geld waardeerbaar. Maar hoe moet je smartengeld dan vaststellen? Dit doen wij op basis van de Smartengeld gids. Hierin staan allerlei letselschade zaken uit het verleden waarin smartengeld is toegekend. Er wordt dan in ieder specifiek letselschadedossier gezocht naar een vergelijkbare zaak uit de Smartengeldgids.

 

Icon

Wat is letsel?

Als u gewond bent geraakt, bijvoorbeeld na een aanrijding of bedrijfsongeval, dan spreken wij van letsel. Veel voorkomende letsels bij die voorkomen bij een ongeluk zijn:

 • Spierpijn
 • Nekklachten
 • Whiplash
 • Een tibia plateau fractuur
 • Hoofdletsel
 • Hersenletsel
 • Een dwarslaesie
 • Posttraumatische stress stoornis
 • Gebroken arm of gebroken been

Omdat bij ieder letsel, met name bij ernstig letsel, zich klachten en beperkingen voordoen, schakelen wij bij Brugman Letselschade Advocaten altijd onze medisch adviseur in. Deze brengt uw klachten en beperkingen in kaart, voor nu, maar ook voor wat betreft de toekomst. Zo weet u zeker dat al uw schade, ook in de toekomst gelegen, verhaald wordt!

Contact met Brugman Letselschade Advocaten

Wilt u uw letselschade verhalen of een kosteloos letselschade advies? Neemt u dan contact met ons op; wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Brugman Letselschade Advocaten

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar