Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Toename bijtincidenten agressieve honden

Het aantal bijtincidenten met agressieve honden stijgt. Hieruit vloeit vaak ernstig letsel voort. In de media werden in 2017 50 bijtincidenten beschreven. Het werkelijk aantal bijtincidenten met honden ligt echter naar verwachting veel hoger! Deskundigen pleiten voor bijtincidenten met deze zogenaamde hoog- risico honden voor een landelijke registratie.

Toename bijtincidenten agressieve honden

Het voorgaande bericht komt van een aantal deskundigen. Deze stelde recentelijk in de tweede kamer dat het probleem aanzienlijk groter is dan gedacht. Alhouwel exacte cijfers ontbreken geven de deskundigen aan dat het aantal in de media genoemde bijtincidenten met ernstig letsel slecht het topje van de ijsberg is.

Een bijtincident kan tot ernstig en blijvend letsel leiden. Littekens maar ook blijvende invaliditeit worden door onze letselschade advocaten bij slachtoffers gezien. En helaas komen er ook dodelijke bijtincidenten voor. Zowel bij volwassenen als bij kinderen. En het probleem wordt alleen maar groter.

Letselschade door bijtincident hond

Bij letselschade door een bijtincident is er vaak niet alleen materiële schade, zoals medische kosten en inkomensschade, maar ook van psychische schade. Een bijtincident kan grote angsproblemen geven.

Een van de meest voorkomende letsels bij een bijtincident zijn wel littekens. Slachtoffers zijn hierdoor voor het leven getekend. Maar ook zenuwuitval, een chronisch pijnsyndroom en zelfs blijvende invaliditeit door een bijtincident komt voor.

Uw letselschade na een bijtincident verhalen

De bezitter van de hond is aansprakelijk voor de door het bijtincident geleden schade. Dit staat in de wet. In artikel 6:179 van het Burgerlijk Wetboek om precies te zijn. Stelt u wel tijdig aansprakelijk. Uw vordering verjaart na 5 voor te rekenen vanaf het bijtincident.

Uw letselschade na een bijtincident kosteloos verhaald

Wist u dat u recht heeft op een kosteloze letselschade advocaat bij een bijtincident van een hond? Onze letselschade advocaten verhalen uw letselschade en de kosten van rechtsbijstand op de aansprakelijke partij. U maakt voor de hulp van de letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten bij u in de buurt dus geen kosten!

Neem contact met uw letselschade advocaat op

Wilt u uw letselschade na een bijtincident van een hond verhalen op de aansprakelijke partij? Neemt u dan contact met onze letselschade advocaat bij u in de buurt op. Met afspraaklocaties in Wognum (A7), Hoorn, Alkmaar en Purmerend zijn wij altijd dichtbij. Kunt u niet naar ons komen? Dan komen wij naar u!

Bel 0800 2784626 (gratis) of mail ons. Wij zijn ook in de avond en in het weekend bereikbaar. Zowel telefonisch als per mail!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar