Lijdt u na een val van een paard letselschade en wilt u deze verhalen?
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Een val van een paard en letsel, wat nu?

U bent van een paard gevallen. Bij een val van paard kunt u naar letsel oplopen. Er kan zelfs sprake zijn van langdurige klachten of blijvend letsel. Indien u hierdoor schade lijdt, dan kunt u de bezitter van het paard aansprakelijk stellen. Op grond van de wet is een bezitter van een paard namelijk aansprakelijk voor schade die anderen lijden.

Bij schade door een val van een paard gaat het om een risico aansprakelijkheid. Van schuld aan de zijde van de bezitter van het paard hoeft geen sprake te zijn. Hij of zij is altijd aansprakelijk! Lijdt u schade na een ongeval met een paard? Onze letselschade advocaten staan graag voor u klaar. Wij zorgen dat u geheel schadeloos wordt gesteld. En dit doen wij kosteloos voor u! De verzekeraar van de bezitter moet deze kosten betalen.

IconSchade verhalen na val van paard

Ieder jaar worden er ruim 9000 mensen gezien op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis na een val van een paard. Iedere dag gaat het dus mis. En het vervelende van een val van een paard is dat het vaak om ernstig letsel gaat, zoals een gebroken arm, been of rug. Maar ook hersenletsel of een dwarslaesie kan het gevolg zijn van een val van een paard.

Lijdt u schade na een val van paard? Dit zijn de meest voorkomende schadeposten:

 • Medische kosten (eigen risico en eigen bijdragen
 • Verlies aan verdienvermogen (bij arbeidsongeschiktheid)
 • Kosten voor verzorging en verpleging
 • Onderhoud van huis en tuin
 • Hulp in het huishouden
 • Reiskosten
 • Studievertraging.

Naast bovengenoemde materiële schadeposten is er een recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor psychische klachten zoals angstklachten en herbelevingen. Maar ook pijn en verdriet veroorzaakt door het ongeluk met het paard valt onder het smartengeld.

Kosteloos letselschade verhalen na val van paard

Wilt u weten op welke schadevergoeding u recht heeft? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag! Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u kosteloos. Op grond van de wet heeft u namelijk recht op kosteloze rechtsbijstand. Wij brengen u dus geen kosten in rekening!

Wij stellen de paardenbezitter aansprakelijk. Omdat de meeste paardenbezitters en zeker maneges verzekerd zijn, betaalt de verzekeraar uiteindelijk uw letselschade. Samen met u bepalen wij welke gevolg het ongeval voor u heeft. Deze schade verhalen wij op de paardenbezitter of diens verzekeraar.

Brugman Letselschade AdvocatenIcon

Brugman Letselschade Advocaten is gespecialiseerd in het verhalen van letselschade advocaten. Dit doen wij al meer dan 10 jaar! Onze letselschade advocaten zijn ervaren, deskundig en vinden een persoonlijk contact van groot belang. Daarom komen wij gewoon bij u thuis om uw verhaal te horen. Maar u bent ook van harte welkom op 1 van onze 8 afspraaklocaties!

Wij werken door heel Nederland en dus ook bij u in de buurt. Lijdt u schade na een val van een paard? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar