verkeersongevallen met slachtoffers
Beckum, 27 mei 2015 Op de N739 tussen Haaksbergen en Beckum is in Twente woensdagochtend een automobilist van achteren op een tegemoetkomende vrachtwagen gebotst. De automobilist verloor hierbij het leven en moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd.
Een week eerder is er in Amsterdam tussen de Van der Madeweg en de Spaklerweg een 95-jarige man overleden nadat hij probeerde met zijn scootmobiel de weg over te steken. Hij kwam ten val nadat hij probeerde uit te wijken voor een andere verkeersdeelnemer en is hierdoor later aan zijn verwondingen overleden.
Ook op 3 mei vond er ter hoogte van Rijswijk op de A4 een botsing met twee auto’s plaats waarbij één van de betrokkenen uiteindelijk op 20 mei is overleden.
Helaas zijn al deze slachtoffers omgekomen bij een verkeersongeval. Uiteraard wensen wij alle nabestaanden veel sterkte toe met het verlies.
Overlijdensschade
Wat hebben dodelijke ongevallen te maken met letselschade denkt u wellicht. Het komt helaas voor dat een slachtoffer van een ongeval of een medische fout komt te overlijden. Een beperkte groep personen heeft op grond van wet- en regelgeving dan recht op overlijdensschade.
Wat houdt dit precies in, overlijdensschade?
Overlijdensschade is de schade die u lijdt ten gevolge van het overlijden van een ander. U kunt hierbij denken aan uw echtgenoot die overlijdt. Wanneer uw echtgenoot de kostwinnaar is, zal er een groot deel van het inkomen voor u wegvallen. Deze schade, overlijdensschade, kan worden verhaald op de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval, of op de verzekeraar van het ziekenhuis in geval van een medische fout.
Maar niet alleen de schade van uw echtgenoot valt onder de overlijdensschade, u kunt ook bijvoorbeeld denken aan minderjarige kinderen die verder moeten leven met één ouder en hierdoor misschien niet meer kunnen gaan studeren in de toekomst nu hiervoor geen geld meer beschikbaar is.