Bent u als voetganger aangereden door een auto en lijdt u letselschade?
Onze letselschade advocaten staan u gratis bij!

Als voetganger aangereden door een auto? Laat uw letselschade verhalen!

U bent als voetganger aangereden door een auto, dan is het fijn als iemand voor u opkomt bij het verhalen van de schade die u hierdoor lijdt. Letselschade verhalen na een ongeval is immers niet eenvoudig. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag. En bent u als voetganger aangereden door een auto? Dan helpen wij u ook nog eens volledig kosteloos!

In artikel 185 van de Wegenverkeerswet is opgenomen dat als u als voetganger aangereden wordt, u altijd recht heeft op een letselschade vergoeding! De toedracht en schuldvraag speelt hierbij geen rol. De enige voorwaarde is dat u door een auto of ander motorvoertuig aangereden bent. U kunt dus altijd letselschade claimen na een ongeval tussen een voetganger en een auto!

Bent u als voetganger aangereden door een auto en lijdt u hierdoor schade, bijvoorbeeld inkomensschade om maakt u medische kosten? Uw letselschade advocaat van ons kantoor helpt u graag bij het aansprakelijk stellen en verhalen van uw letselschade! Bel voor advies of het claimen van schade 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht. Wij helpen u graag!

Icon

Aangereden als voetganger door een auto, wat nu?

Als u gewond bent geraakt omdat u als voetganger aangereden bent door een auto, dan wilt u uiteraard uw letselschade verhalen. In Nederland is het verhalen van letselschade geregeld in een aantal wetten. Op grond hiervan kunt u bij een aanrijding met een auto direct de autoverzekering aansprakelijk stellen. Deze is op grond van een andere wet gehouden uw letselschade te vergoeden.

Verleende de auto geen voorrang of is hij anderszins schuldig aan het verkeersongeval? Dan ontvangt u natuurlijk een volledige schadevergoeding. Schade als inkomensschade en kosten zoals medische kosten, reiskosten en kosten voor huishoudelijke hulp worden dan betaald. Daarnaast heeft u recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor geleden pijn, verdriet en psychische klachten als verkeersangst door het ongeluk.

Is er geen sprake van een verkeersfout van de auto? Ook dan is er recht op een letselschade vergoeding. Als voetganger geniet u de bescherming van de wet. Hierin staat dat bij een aanrijding tussen een auto en een voetganger in ieder geval 50% van de letselschade vergoed moet worden. Bij kinderen tot 14 jaar is dit 100%!

Is er sprake van zwaar letsel of zijn er andere bijzondere omstandigheden? Dan kunt u op grond van de billijkheidscorrectie zelfs 100% van uw letselschade vergoed krijgen! Uw letselschade advocaat van Brugman Letselschade Advocaten adviseert u hier graag over.

Icon

Welke schade wordt vergoed bij een verkeersongeval?

Bij letsel door een ongeval in het verkeer kunnen diverse letselschadeposten spelen. Deze schadeposten zijn onder te verdelen in 2 groepen, materiële schadeposten en immateriële schadeposten. Bij materiële schadeposten kunt u denken aan inkomensschade door arbeidsongeschiktheid, medische kosten en reiskosten. Maar ook huishoudelijke hulp door gezinsleden of een professionele schoonmaker valt onder materiële letselschade.

Immateriële schade is de schade die niet in geld is uit te drukken. Zo is u na een gebroken been of een tibia plateau fractuur pijn en kan een litteken ontsierend zijn. Maar ook komt bij een ongeval tussen een auto en een voetganger vaak verkeersangst voor. Dit kan zelfs leiden tot een PTSS. Pijnklachten en angst zijn echter niet in geld uit te drukken. Daarom wordt deze schade ook wel smartengeld genoemd omdat het een vergoeding is voor de smart die u door het verkeersongeval lijdt.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor gespecialiseerd in het verhalen van letselschade van letselschadeslachtoffers. Het gaat met name om verkeersongevallen en bedrijfsongevallen. Met 6 advocaten en juristen staat wij u als letselschadeslachtoffer graag bij. Meerdere van onze advocaten is lid van de LSA, de beroepsvereniging van letselschade advocaten.

Onze letselschade advocaten en letselschadejuristen staan al 15 jaar mensen bij die slachtoffer zijn van een ongeval. Wij weten dan ook precies welke stappen er genomen moeten worden om uw letselschade te verhalen op de aansprakelijke partij.

Icon

Contact met uw letselschade advocaat

Lijdt u schade omdat u als voetganger aangereden bent door een auto? Onze letselschade advocaten helpen u graag en verhalen kosteloos uw letselschade. Bel 0800 278 4626 (gratis) of vul ons contactformulier in. Wij nemen nog dezelfde dag contact met u op, ook in het weekend!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar