Lijdt u schade door een vrachtwagen ongeluk?
Wij verhalen uw letselschade 100% kosteloos

Letsel door een vrachtwagen ongeluk

Bij een vrachtwagen ongeluk is de impact van de aanrijding vaak groot. Indien u bij dit verkeersongeluk gewond bent geraakt, dan heeft u recht op een letselschade vergoeding. Wij helpen u graag bij het verhalen hiervan. En dit doen letselschade advocaten 100% kosteloos voor u. De aansprakelijke partij betaalt uw letselschade en de kosten van rechtsbijstand. Dit is een wettelijke verplichting!

Aanrijding vrachtwagen

Aangereden door een vrachtwagen? Neemt dan contact met ons op. Wij zorgen dat uw letselschade verhaald wordt, zowel de materiële schade als het smartengeld. Uw letselschade advocaat stelt de tegenpartij aansprakelijk en zorgt dat u financieel volledig gecompenseerd wordt. Zo kun u zich bezig houden met uw revalidatie.

Voor het bepalen van uw letselschade na een vrachtwagen ongeluk moet u volgens de wetgever volledig worden gecompenseerd. Dit houdt in dat alle kosten die u maakt en alle schade die u lijdt onderdeel uitmaakt van de schadevergoeding. Dit zijn de 10 bekendste schadeposten bij letselschade:

 1. Schade door arbeidsongeschiktheid
 2. Misgelopen onregelmatigheidstoeslag
 3. Pensioenschade
 4. Huishoudelijke hulp
 5. Verzorgingskosten en verpleegkosten
 6. Reiskosten
 7. Eigen risico en eigen bijdragen
 8. Behandeling fysiotherapeut
 9. Onderhoud huis en tuin
 10. Smartengeld

Wilt u weten welke schadeposten bij letselschade op u van toepassing zijn? Wij geven u graag een letselschade advies. Volledig vrijblijvend. Uw schadeposten letselschade verhalen? Neem contact met ons op. Wij staan u graag bij. Bel 0800 278 46 26 of stuur een bericht.

Icon

Vrachtwagen ongeluk: kettingbotsing of achterop aanrijding

Bij een vrachtwagen ongeluk met een auto gaat het vaak om een kettingbotsing: een ongeluk waarbij meerdere motorrijtuigen betrokken zijn. Door de grote impact van een auto botsing met een vrachtauto is het gevolg vaak een whiplash. Deze ontstaat doordat het hoofd met hoge snelheid naar voren en vervolgens naar achteren wordt geklapt.

Symptomen van een whiplash bij een kettingbotsing:

 • Nekklachten
 • Vastzittende schouders
 • Hoofdpijnklachten
 • Concentratieverlies
 • Geheugenproblemen
 • Vermoeidheid
 • Rugklachten

Letselschade verhalen na een whiplash is niet eenvoudig. Laat u daarom adviseren door een letselschade specialist. De vindt u bij Brugman Letselschade Advocaten. En met  inmiddels 8 bezoeklocaties zijn wij altijd bij u in de buurt. Bel 0800 278 4626 (gratis) voor een kosteloos advies gesprek bij u thuis of stuur ons een bericht.

Icon

Fietser aangereden door vrachtwagen

Met name door de dode hoek gebeurt het veelvuldig dat een fietser aangereden wordt door een vrachtwagen. En helaas met ernstig letsel tot gevolg. Hierdoor kunnen beperkingen ontstaan op het gebied van werk, in het doen van het huishouden en bij het onderhoud van het huis en de tuin. Maar ook worden er kosten gemaakt. Bij een fietsongeval wordt de fietser daarom goed beschermd door de wetgever. Deze bijzondere bescherming van fietsers is te vinden in artikel 185 van de Wegenverkeerswet.

Artikel 185 lid 1 Wegenverkeerswet luidt onder andere:

Indien een motorrijtuig waarmee op de weg wordt gereden, betrokken is bij een verkeersongeval waardoor schade wordt toegebracht aan, niet door dat motorrijtuig vervoerde, personen of zaken, is de eigenaar van het motorrijtuig of – indien er een houder van het motorrijtuig is – de houder verplicht om die schade te vergoeden

Als een fietser aangereden is, heeft deze dus altijd recht op een vergoeding. Ook bij eigen schuld, er is dan een schadevergoedingsverplichting van 50% van de letselschade. Bij kinderen is dit zelfs 100%!

Bent u als fietser aangereden door een vrachtwagen? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag. Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur ons een bericht.

Hier leest u meer over wat te doen na een fietsongeval!

Letselschade no cure no pay

Bij letselschade wordt soms het systeem van no cure no pay aangeboden. Een no cure no pay advocaat of letselschade jurist vraagt dan een percentage van uw schadebedrag. Wij adviseren u met dit systeem niet akkoord te gaan! Indien een derde aansprakelijk is, moet de tegenpartij immers uw letselschade en de kosten van rechtsbijstand betalen!

Gaat u in zee met een no cure no pay advocaat of een letselschade bureau, neemt u dan eerste contact met ons op. Wij geven u een gratis letselschade advies, u weet zeker of no cure no pay in uw situatie verstand is.

Bent u betrokken geraakt bij een vrachtwagen ongeluk, dan is no cure no pay niet verstandig. Wij adviseren u hier zonder meer mee in te stemmen!

Wat te doen als je aangereden bent door een vrachtauto?

Deze vraag krijgen wij vaak van letselschade slachtoffers. Letsel na een auto ongeluk maak je immers maar 1 keer in het leven mee. Hier leest u daarom wat te doen als je aangereden bent door een vrachtauto:

 1. Schrijf het nummerbord van de vrachtauto op
 2. Laat het schadeformulier invullen door de vrachtwagenchauffeur
 3. Vergeet niet de situatieschets op het aanrijdingsformulier te tekenen
 4. Zorg dat beide partijen tekenen
 5. Vraag getuigen om contactgegevens
 6. Bel zo nodig de politie
 7. Laat u zo spoedig mogelijk door een arts onderzoeken
 8. Neem contact met uw letselschade advocaat op.

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u iemand aansprakelijk stellen nadat u bent aangereden door een vrachtwagen? Neemt u dan contact met ons op. Wij werken door heel Nederland en uitsluitend voor slachtoffers! Wij zijn dus altijd dichtbij en hebben geen enkele binding met verzekeraars. Letsel juristen en rechtsbijstandsverzekeraars hebben dit vaak wel! Zij maken prijsafspraken met elkaar.

Zoekt u een 100% onafhankelijke en deskundige letselschade advocaat om u bij te staan bij schade door letsel? Bel ons op 0800 278 46 26 of stuur ons een bericht. Wij maken dan een vrijblijvende afspraak bij u thuis of op een van onze locaties.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar