Heeft u een ervaren en deskundige letselschade advocaat nodig bij u in de buurt?
Onze gespecialiseerde advocaten helpen u kosteloos!
 • Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
 • 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
 • Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.

Vragen? Stuur een WhatsApp-bericht aan onze letselschade advocaat.

Welke soorten letselschade zijn er?

Bij soorten letselschade kunt u denken aan de soorten letselschade zaken, zoals een auto botsing, fietsongeluk of scooterongeluk. Maar bij soorten letselschade kunt u ook denken aan de verschillende schadeposten die onderdeel uitmaken van een letselschadevergoeding. Alle soorten letselschade komen aan bod op deze pagina.

Brugman Letselschade Advocaten is hèt advocatenkantoor in Nederland gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Met meer dan 40 ervaren en deskundige letselschade specialisten bent u bij ons altijd aan het juiste adres voor het verhalen van uw letselschade na een aanrijding, ongeluk op het werk of bij letselschade door een hondenbeet.

Ons advocatenkantoor gespecialiseerd in letselschade helpt u altijd volledig kosteloos tijdens het gehele letselschade proces. Van het opstellen van de aansprakelijkstelling tot en met het onderhandelen over de hoogte van de schadevergoeding, u kunt altijd bij ons team van letselschade advocaten terecht.

Bel voor gratis juridische hulp na een ongeval 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Welke soorten letselschade zijn er?

Een letselschadevergoeding bestaat uit veel schadeposten. Welke letselschade bedragen vergoed worden, hangt af van uw persoonlijke situatie. Kunt u bijvoorbeeld door een auto ongeluk niet werken, dan is er sprake van arbeidsongeschiktheid. Hierdoor kunt u inkomensschade lijden en deze schade wordt vergoed door de aansprakelijke persoon of diens schadeverzekering. Ook pensioenschade kan bij arbeidsongeschiktheid ontstaan en zal geclaimd worden bij de tegenpartij.

Bent u student of scholier en kunt u als gevolg van het ongeluk niet naar school? Heeft u tentamens of examens gemist en moet u nu het schooljaar over doen of studeert u pas later af? Dan ontstaat er een schoolvertraging of studievertraging. U komt dan later op de arbeidsmarkt dan in de situatie zonder ongeluk het geval zou zijn geweest. Er ontstaat dan schade en deze komt voor een vergoeding in aanmerking. Daarnaast koopt wellicht nieuwe boeken en dient u een extra jaar schoolgeld of collegegeld te betalen. Ook deze schadeposten maken onderdeel uit van een letselschade vergoeding.

Naast inkomensschade en een studievertraging is de kans groot dat u medische hulp nodig heeft als gevolg van het ongeluk. Bijvoorbeeld medische hulp van een fysiotherapeut bij whiplash klachten of een gebroken been. Maar een ongeluk kan ook mentale klachten geven waarvoor u kosten van een psycholoog maakt. Bent u na het ongeluk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht of moet u later naar het ziekenhuis toe voor uw letsel, dan bent u het eigen risico op grond van de zorgverzekeringswet kwijt.

Alle medische kosten worden door uw letselschade advocaat verhaald op de tegenpartij of diens letselschade verzekering. Andere kosten die voor vergoeding in aanmerking komen zijn:

 1. reiskosten
 2. kosten tijdens het ziekenhuisverblijf gemaakt
 3. overname van huishoudelijke taken
 4. onderhoudskosten van uw huis en tuin
 5. reparatiekosten en vervangingskosten. Bijvoorbeeld van uw fiets als u als fietser aangereden bent
De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Smartengeld

Bij soorten letselschade wordt vaak alleen gedacht aan materiële schadeposten. Maar door een kop-staartbotsing, een aanrijding uit een uitrit of een val van een paard kunt u ook mentale schade lijden. Denk aan rijangst na een kettingbotsing, psychische klachten en verdriet om wat er gebeurd is. Daarnaast lijdt u vaak pijn, zoals nekpijn als gevolg van een aanrijding van achteren.

Voor voornoemde schade bestaat ook een vergoeding, dit wordt smartengeld genoemd. Het is een vergoeding voor het leed dat u is aangedaan door de persoon die schuld aan een ongeluk heeft.

Wilt u uw letselschade berekenen laten of weten op welke smartengeldvergoeding u recht heeft? Onze letselschade advocaten helpen u graag en altijd volledig kosteloos. Bel gratis 0800 2784626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Soorten letselschade: verkeersongeluk

Bij soorten letselschade kan het ook gaan om het soort ongeluk dat er is gebeurd. Het is goed om hier een onderscheid in te maken. Er gelden voor een aanrijding namelijk heel andere wettelijke regels dan voor een bedrijfsongeval of bij aansprakelijkheid voor dieren.

In Nederland gebeuren dagelijks verkeersongevallen. Een aanrijding op de fiets, een scooter ongeluk of een auto botsing zijn aan de orde van de dag. Er gelden daarbij diverse regelingen waar u na een aanrijding of eenzijdig auto ongeluk aanspraak op kunt maken.

De hoofdregel is dat wie er een onrechtmatige daad begaat, aansprakelijk is voor de letselschade van het verkeersslachtoffer. Wordt u bijvoorbeeld van achteren aangereden, dan is het achterste voertuig schuldig bij een aanrijding. Maar op deze hoofdregel zijn uitzonderingen van toepassing:

 • Is er sprake van een eenzijdig verkeersongeluk of veroorzaakt u zelf een aanrijding? Als u een schade inzittendenverzekering heeft, kunt u aanspraak op schadevergoeding maken op grond van deze svi verzekering.
 • Bent u als voetganger of fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan wordt ten minste 50% van uw letselschade vergoed, ongeacht de toedracht van een aanrijding.

Soorten letselschade: bedrijfsongeval

Niet alleen door een ongeluk in het verkeer kunt u gewond raken en letsel oplopen. U kunt ook betrokken raken bij een bedrijfsongeval. De vraag is dan wie er aansprakelijk bij een bedrijfsongeval is? Er zijn dus diverse soorten letselschade incidenten mogelijk.

Bent u slachtoffer van een bedrijfsongeval? Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. U kunt namelijk betogen dat de zorgplicht van de werkgever geschonden is. Hier is snel sprake van, op werkgevers rust namelijk een zware zorgplicht. Deze houdt in dat de werkgever er alles aan moet doen om te voorkomen dat medewerkers gewond raken onder werktijd.

Niet alleen bij een arbeidsongeval door schending van de zorgplicht kunt u de werkgever aansprakelijk stellen:

 • de werkgever is aansprakelijk voor fouten gemaakt door een collega
 • neemt u voor uw werk deel aan het verkeer, bijvoorbeeld omdat u vrachtwagenchauffeur of maaltijdbezorger bent? Er geldt dan een verzekeringsplicht voor de werkgever. Deze houdt in dat letselschade veroorzaakt door een verkeersongeluk altijd vergoed moet worden door de verplichte verzekering van de werkgever. Is deze verzekering er niet, dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen. U heeft overigens altijd recht op schadevergoeding bij een ongeval onder werktijd.  Dus ook bij een eenzijdig ongeluk of als u zelf schuld aan het verkeersongeluk heeft.

Anderen lezen ook:

Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.500 cliënten in 15 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Onze keurmerken:

Brugman-orde-van-advocaten

Wacht niet! Neem contact op.

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar  +31229221892

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen iedereen graag verder, ook als u vragen heeft!
Wacht niet! Wij helpen u verder

Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.

Bezoekadres

Brugman Letselschade Advocaten
Dick Ketlaan 2
1687 CD Wognum (Noord-Holland)

Spreeklocatie Hoorn

Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn

Spreeklocatie Alkmaar

Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar

Postadres

Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum

Spreeklocatie Almere

WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Spreeklocatie Eindhoven

Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven

Spreeklocatie Enschede

Capitool 10
7521 PL Enschede

Spreeklocatie Arnhem

Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem

Spreeklocatie Groningen

Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

Spreeklocatie Den Haag

Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

Spreeklocatie Utrecht

Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht

Spreeklocatie Rotterdam

Willemswerk
Boompjes 40
3011 XB Rotterdam

Spreeklocatie Amsterdam

GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar