Wij verhalen uw schade kosteloos op basis van de wet!
Bent u slachtoffer van een bijtincident?

Schadevergoeding eisen op basis van de wetgeving bijtincident hond

U bent gebeten door een hond en hierbij gewond geraakt. Logisch dat u dan schadevergoeding wilt eisen. U heeft ook recht op een letselschadevergoeding op basis van de “wetgeving bijtincident hond.” Maar hoe ziet deze wetgeving er uit en welke letselschade bedragen worden vergoed? Wij leggen het u hieronder graag uit.

Als u schadevergoeding wilt claimen op basis van de wetgeving bijtincident hond, dan kunt u dit gratis laten doen door een letselschade advocaat. Bij u in de buurt zit altijd een van onze letselschade advocaten. Want onze letselschade specialisten werken door heel Nederland. Bent u dus op zoek naar een ervaren en deskundige letselschade advocaat na een bijtincident, dan kunnen wij u gratis helpen!

Wilt u ook gratis juridische hulp bij letselschade na een hondenbeet? Neem dan contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op onderstaande button en wij bellen u direct om voor u aan de slag te gaan.

De wet bijtincident hond

De wet bijtincident hond vinden wij in artikel 6:179 van het Burgerlijk wetboek. Dit artikel is meer algemeen en gaat over de aansprakelijkheid voor dieren. De aansprakelijkheid op grond van artikel 6:179 BW betreft een zogeheten ‘risico aansprakelijkheid‘. Dit houdt in dat de hondenbezitter altijd aansprakelijk is voor de schade die zijn of haar hond aan zaken of personen toebrengt. Schuld aan de kant van de dierenbezitter is geen vereiste.

Is er dus sprake van een bijtincident met een hond, dan is de hondenbezitter op grond van de wet bijtincident hond aansprakelijk voor uw letselschade. Artikel 6:179 luidt als volgt:

“De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.”

Bent u gebeten door een hond? Dan heeft u dus altijd recht op schadevergoeding en wij helpen u gratis om deze schade te verhalen.

Aansprakelijkheid op grond van de wetgeving bijtincident hond

Op grond van de wet bijtincident hond is de eigenaar van de hond dus gehouden uw letselschade te vergoeden. Het kan dan gaan om medische kosten, maar ook om schade als inkomensschade door arbeidsongeschiktheid. De vraag is nu echter, wie betaalt uw schade na een bijtincident?

In Nederland geldt geen verplichte verzekering voor hondenbezitters. Deze draagt dus in beginsel zelf de schade. Gelukkig valt deze aansprakelijkheid wel onder de WA of AVP verzekering. De meeste mensen in Nederland hebben zo’n verzekering. Dit betekent dat de letselschade vergoeding betaald wordt door de aansprakelijkheidsverzekering van de hondenbezitter.

Veel gestelde vragen bij een bijtincident

Een bijtincident roept natuurlijk vragen op. Onze letselschade advocaten beantwoorden deze graag voor u, uiteraard volledig kosteloos. Hieronder treft u vast een aantal veel gestelde vragen aan. Zit uw vraag er niet bij of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel 0800 278 4626 (gratis) of klik op bovenstaande button en een van onze letselschade advocaten neemt contact met u op.

Wat te doen bij een hondenbeet?

Bent u aangevallen of gebeten door een hond? Een veel gestelde vraat is wat te doen bij een hondenbeet? Dit kan namelijk gevaarlijk zijn en tot schade leiden. Daarom adviseren wij u bij een hondenbeet om het volgende in acht te nemen:

 • ga altijd direct na een arts, u kunt mogelijk een tetanus infectie oplopen
 • zorg ervoor dat u de hondenbezitter achterhaald, anders kunt u geen letselschade claimen
 • vraag getuigen om gegevens en een verklaring
 • maak een foto van de hond
 • neem geen genoegen met een telefoonnummer van de hondenbezitter, maar vraag alle gegevens
 • vraag of de hondenbezitter verzekerd is
 • dien uw claim tijdig in anders verjaard deze
 • schakel zo snel mogelijk een letselschade advocaat in om u te helpen bij uw letselschadeclaim

Wat is letselschade?

Bent u gebeten door een hond, dan kunt op grond van de wetgeving bijtincident hond een letselschade vergoeding claimen. Maar wat is letselschade eigenlijk? Letselschade is de vergoeding van kosten en schade die iemand oploopt als gevolg van toegebracht letsel. Letselschade bestaat enerzijds uit materiële schade en anderzijds uit smartengeld, een vergoeding voor immateriële schade.

Wat valt onder letselschade?

Letselschade omvat veel soorten letselschade bedragen. De bekendste zijn:

 • inkomensschade door arbeidsongeschiktheid
 • pensioenschade
 • medische kosten
 • reiskosten
 • hulp in het huishouden
 • smartengeld

Een compleet overzicht van alle letselschade bedragen vindt u hier

Waar vind ik een letselschade advocaat?

Zoekt u een letselschade advocaat in de buurt voor het claimen van schade op grond van de wetgeving bijtincident hond? Onze letselschade advocaten vindt u door heel Nederland. Brugman Letselschade Advocaten is namelijk een van de enige gespecialiseerde advocatenkantoren met meer dan 15 spreeklocaties in Nederland. U krijgt altijd uw eigen letselschade advocaat toegewezen bij u in de buurt.

Dus of u nu zoekt naar een letselschade advocaat in Amsterdam, een letselschade advocaat in Utrecht of elders in Nederland, u kunt altijd een beroep op onze letselschade experts doen.

Wat kost een letselschade advocaat?

Veelal wordt gezegd dat een letselschade advocaat duur is en kiest een letselschade slachtoffer daarom voor een goedkope letselschade jurist van een letselschade bureau. Maar wist u dat u bij letsel door toedoen van een dier recht heeft op gratis hulp van een letselschade advocaat? Dit staat gewoon in de wet. Wij helpen u dus altijd volledig gratis bij het verhalen van letselschade.

 

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar