Heeft u whiplash klachten?
Wij verhalen uw schade 100% kosteloos!

Wat is een whiplash?

Een whiplash is gevolg van een verrekking van nekspieren en treedt vooral op bij een aanrijding van achteren. Door de kracht van de aanrijding wordt het hoofd naar achteren en vervolgens naar voren geduwd. Bij whiplash door een aanrijding kunt u een schadevergoeding claimen. Door deze link te volgen kunt u hiervoor gratis juridische hulp krijgen. Onze advocaten zorgen dan dat uw schadeloos gesteld wordt.

Betekenis whiplash

Een whiplash wordt veroorzaakt omdat het hoofd een slingerende beweging maakt. Het is ook een aanduiding voor letsel aan de nek door een ongeluk. Zoals bij een kop-staart botsing. De naam whiplash is ontstaan omdat de beweging lijkt op die van een zweep (whip). Het is een van de meest voorkomende soorten letsel bij een achterop aanrijding. Dit wordt een post-whiplash syndroom genoemd. Helaas kunt u heel vervelende klachten en beperkingen aan een dit letsel overhouden. Deze kunnen lang aanhouden. Hierdoor ontstaat niet zelden letselschade.

Op deze pagina leest u alles over whiplash symptomen en de behandeling hiervan. Maar ook over letselschade claimen na dit letsel. Indien u namelijk een whiplash oploopt bij een kop-staart botsing, ontstaan er door de nekklachten, en wellicht ook  vermoeidheid allerlei beperkingen. Op het gebied van het werk maar ook in uw huishouden, bij uw hobby’s en noem maar op. Dit kan tot hoge schade leiden.

Wat zijn de whiplash symptomen?

De diagnose wordt meestal vastgesteld op basis van de klachten die iemand ervaart na een verkeersongeval. Dit zijn de bekendste whiplash symptomen:

 1. Nekpijn.
 2. Bewegingsbeperking van de nek.
 3. Stijve schouders.
 4. Hoofdpijn.
 5. Rugklachten.
 6. Cognitieve klachten (oogklachten, niet tegen licht kunnen).

Overige klachten

Naast voornoemde symptomen kunt u ook de volgende klachten ervaren:

 1. Concentratieproblemen
 2. Misselijkheid
 3. Slapeloosheid
 4. Vermoeidheid
 5. Depressie
 6. Tintelingen in handen
 7. Geheugenproblemen

Gratis juridische hulp

Heeft u een of meerdere whiplash klachten als gevolg van een kop-staartbotsing? Dan kunt u aanspraak maken op een schadevergoeding en wij helpen u hier gratis bij. Druk op de button om met ons in contact te komen.

Waaruit bestaat een whiplash behandeling?

Er worden diverse behandelingen aangeboden. Helaas is er geen whiplash behandeling die de klachten doet verdwijnen. In de wetenschap is bewezen dat beweging werkt. Daarnaast zijn er diverse behandelingen zoals van een fysiotherapeut of een revalidatietraject. Tegenwoordig wordt ook personal training waarbij getraind wordt op de nekspieren aangeboden en wordt trainen in een sportschool geadviseerd. Hierbij wordt de nek getraind en spieren versterkt.

Bij ons wordt u standaard begeleidt door een medisch adviseur. Deze onderzoekt op basis van uw klachten welke behandeling het beste bij u past. Hier hebben we heel goede ervaringen mee!

Letselschade claimen na een whiplash

Als u door de whiplash klachten na een aanrijding schade oploopt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De persoon die bij u achterop is gereden is hiervoor aansprakelijk. Uw letselschade claim kunt u daarbij rechtstreeks bij de verzekeraar indienen.

Een letselschade vergoeding bestaat uit diverse schadeposten. Onderscheid gemaakt wordt er tussen materiële schade en smartengeld. Onder materiële schade wordt verstaan:

 • Verlies aan verdienvermogen bij arbeidsongeschiktheid
 • Medische kosten
 • Kosten voor hulp in het huishouden
 • Verzorgingskosten
 • Onderhoudskosten van het huis en de tuin
 • Reis-en parkeerkosten
 • Een studievertraging
 • Reparatie- en vervangingskosten

Smartengeld bij een whiplash

Smartengeld bij whiplash is een vergoeding voor de nekpijn en schouderklachten. Maar ook voor rugklachten en alle overige whiplash symptomen die u ervaart. Een smartengeldvergoeding bestaat daarnaast uit een vergoeding voor verkeersangst, psychische schade en verlies aan levensvreugde door het auto-ongeluk.

Wilt u letselschade claimen na een aanrijding? Druk op onderstaande button en wij komen voor u in actie. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk, regelen een voorschot op de letselschade en doen de onderhandelingen met de verzekeraar. Zo weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft.

mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat

Friso Brugman is letselschade advocaat en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een verkeersongeval of bedrijfsongeval

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp.
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.000 cliënten in 14 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman-orde-van-advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar