Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Whiplash na ongeval

Heeft u bij een ongeval whiplash letsel opgelopen en lijdt u hierdoor letselschade? Het verhalen van letselschade door een whiplash is ingewikkeld en daarom het werk van deskundige letselschade advocaten. Bij een letselschadebureau of een rechtsbijstandsverzekeraar werken juristen die vaak de vereiste deskundigheid bij het verhalen van schade door een whiplash ontberen. Het duurt dan heel lang voordat u een schadevergoeding ontvangt. Ook is de kans aanwezig dat u geen volledige schadevergoeding ontvangt.

Letselschade advocaten whiplash

De letselschade advocaten van advocatenkantoor Brugman hebben veel ervaring met het verhalen van letselschade door een whiplash na een ongeval. Letselschade advocaat Friso Brugman van ons kantoor heeft zich de afgelopen jaren zelfs gespecialiseerd in het verhalen van letselschade door een whiplash na een ongeval. Hij is voor u als slachtoffer dan ook de aangewezen persoon om uw schade na een ongeval te verhalen.

Heeft u bij een ongeval een whiplash opgelopen? Laat uw letselschade dan kosteloos verhalen door onze letselschade advocaat gespecialiseerd in het verhalen van letselschade door een whiplash na een ongeval. Onze letselschade advocaat komt graag bij u thuis om uw situatie te bespreken. Ons kantoor is telefonisch te bereiken via ons kosteloze telefoonnummer 08002784626. Stuurt u liever een e-mailbericht? Maakt u dan gebruik van ons contactformulier.

Whiplash door verkeersongeval

Whiplash letsel komt vaak voor bij een verkeersongeval. Met name bij een kop staart botsing lopen mensen een whiplash op. Door de kracht van de botsing wordt de nek van het slachtoffer met kracht van voren naar achteren bewogen. Hierdoor ontstaat pijn in de nek welke heftig van aard kan zijn.

Het is niet altijd zo dat er direct na een ongeval in het verkeer pijn in de nek wordt ervaren. Onze letselschade advocaat maakt vaak mee dat de nekpijn pas na enkele dagen of soms zelfs weken op komt zetten. Verzekeraars weerspreken dan vaak het verband tussen het ongeval en de whiplashklachten en daarmee de letselschade. Dit ten onrechte! Het is daarom voor u als whiplashslachtoffer belangrijk dat u direct na het ongeval contact opneemt met uw huisarts en de nekpijn meldt, hoe gering de klachten ook zijn. Ook als u direct na het ongeval denkt dat de nekpijn slechts beperkt is en het wel mee zal vallen, is het dus belangrijk om uw nekklachten bij de huisarts of in het ziekenhuis te melden. Het kan namelijk een whiplash zijn.

Lijdt u letselschade als gevolg van een whiplash door een ongeval maar zat u als passagier in de auto van de persoon die de verkeersfout heeft gemaakt? Dat is voor het verhalen van uw letselschade geen probleem. Uw letselschade advocaat adviseert u hier graag over. Vaak kan de schade succesvol verhaald worden op de schade inzittendenverzekering of via de bedrijfsregeling schuldeloze derde van het Verbond van Verzekeraars.

Verhalen letselschade bij whiplash

In whiplashzaken is er veel discussie tussen de letselschade advocaat en de verzekeraar. Deze laatste zal vaak in het begin al stellen dat er geen letsel waarneembaar is. Op een foto van de nek is ook geen whiplash te zien. Er is geen “objectiveerbaar letsel”, zo stellen veel verzekeraars. Geen letsel betekent volgens deze verzekeraars ook geen letselschade en dus geen schadevergoeding. Betekent dit dan dat u geen recht heeft op een schadevergoeding terwijl u door uw nekpijn bijvoorbeeld (deels) arbeidsongeschikt bent geworden? Nee, volgens onze letselschade advocaten is dat zeker niet het geval.

Het is algemeen bekend dat een neuroloog geen objectiveerbaar letsel bij een whiplash vast kan stellen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er dan geen letsel is. Het is alleen niet zichtbaar op de röntgenfoto! De stelling van veel verzekeraars is dan ook veel te kort door de bocht.

Om toch te kunnen bewijzen dat de nekklachten het gevolg zijn van het ongeval, dient er gekeken te worden naar uw medisch verleden. Heeft u een aantal jaren voor het ongeval geen nekklachten gehad en direct of kort na het ongeval zijn deze whiplash klachten er wel, dan is het aannemelijk dat er een verband bestaat tussen het u overkomen ongeval en uw whiplashklachten. U heeft dan wel degelijk recht op een vergoeding van uw letselschade. Dit heeft ook de Hoge Raad uitgemaakt. Dat er dus geen whiplash waarneembaar is betekent geenszins dat u geen recht heeft op een schadevergoeding voor de door u geleden letselschade.

Second opinion

Bent u het slachtoffer van een ongeval en heeft u hieraan een whiplash overgehouden? Wordt u nu bijgestaan door een letselschadebureau of uw rechtsbijstandsverzekeraar maar bent u niet tevreden over de gang van zaken? Laat uw dossier dan kosteloos bestuderen door onze letselschade advocaat gespecialiseerd in whiplashzaken. Dit is volledig kosteloos voor u. Onze letselschade advocaat geeft u geheel vrijblijvend een passend advies. Bel voor een afspraak bij u thuis of bij op ons kantoor 0800 2784626 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag!

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar