Wilt u weten of u een whiplash heeft en uw letselschade verhalen?
Hier vindt u alle whiplash symptomen op een rij!

Whiplash symptomen na een verkeersongeval

Een Whiplash associated disorder (WAD) of kort gezegd een whiplash ontstaat in de meeste gevallen bij een verkeersongeval. Door de kracht die hierbij op de nek wordt uitgeoefend ontstaan er in eerst instantie vaak nekklachten. Maar in de uren of dagen erna kunnen er nog veel meer klachten ontstaan. In deze bijdrage leest u alle whiplash symptomen.

Indien er bij u sprake is van een whiplash, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Wij regelen dit kosteloos voor u. Meer informatie? Bel (0800 278 4626) of stuur ons een bericht.

Meer weten over letselschade bij whiplash klachten? Lees ook whiplash, whiplash klachten en second opinion bij whiplash

Icon

De belangrijkste whiplash symptomen

Niet iedereen heeft dezelfde klachten bij een whiplash. De volgende klachten komen echter bij de meeste mensen voor:

 • Nekpijn
 • Rotatiebeperking van de nek
 • Schouderklachten
 • Vermoeidheid
 • Concentratieproblemen
 • Hoofdpijn

Ervaart u 1 of meerdere van deze whiplash symptomen? De kans is dan groot dat u een whiplash heeft. Schade door een whiplash is letselschade. U heeft recht op vergoeding hiervan als een ander verantwoordelijk is voor het ongeval. Deze persoon, vaak een verzekeraar, vergoed uw letselschade na een ongeval.

Bij een ongeval en met name bij een kop staart botsing in het verkeer komt er een enorme druk op uw nek te staan. Dit leidt ertoe dat spieren in de nek maar ook zenuwen beschadigt kunnen raken. Dit met nekpijn tot gevolg. Maar ook kan het zijn dat door het letsel de nek niet of minder goed te bewegen is. Dit noemen wij een rotatieprobleem. U kunt de nek dan niet goed naar links en rechts draaien.

Door de nekklachten kan het ook zijn dat deze uitstralen naar het hoofd. U ervaart dan hoofdpijn welke soms de hele dag, maar soms ook met name bij inspanning aanwezig is

Alle whiplash symptomen op een rij

De meeste whiplash symptomen verdwijnen vaak na enkele maanden weer. Soms echter zijn nekklachten ernstig en ontstaan er een chronische whiplash. Deskundigen hebben de whiplash daarom onderscheiden in diverse gradaties. Hoe hoger de graad, de meer symptomen er vaak zijn:

 • Graad 0: geen nekklachten, geen gezondheidsschade
 • Graad 1: nekpijn, stijve nek en schouders en gevoeligheid, maar geen lichamelijke afwijkingen
 • Graad 2: nekklachten en afwijkingen van de spieren en zenuwen
 • Graad 3: nekklachten en neurologische afwijkingen
 • Graad 4: nekklachten als gevolg van een fractuur of een dislocatie

Een whiplash na een verkeersongeval valt meestal de categorie 1 tot en met 3. Bij ernstige ongevallen kan er sprake zijn van de 4e categorie. De volgende symptomen zien wij bij al deze categorie├źn.

Icon

1. Nekklachten bij een whiplash

Een whiplash komt vanuit de nek. Het is immers de nek die bij een ongeval een flinke klap krijgt. Deze nekklachten kunnen bestaan uit nekpijn, maar ook uit stijfheid of een bewegingsbeperking. Vaak voelt het hoofd ook zwaar, alsnog u het de hele dag moet meedragen! Het zijn typische whiplash symptomen die iedereen met een whiplash herkent.

2. Schouderklachten

Vaak voelen de schouders bij een whiplash hard aan, ze zijn stijf en erop drukken doet pijn. Ook zijn de schouders niet goed te bewegen en voelen ze strak aan. Soms is er ook uitstraling naar het hoofd, de armen en soms zelfs uw vingers.

3. Hoofdpijnklachten door een whiplash

Een whiplash zorgt veelal voor hoofdpijn. Deze kan zo heftig zijn dat lijkt alsnog u migraine heeft. De hoofdpijn wordt erger bij (geringe) inspanning en u voelt ook alsnog er druk op uw hoofd en nek staat. Hoofdpijn is een veel voorkomend whiplash syndroom.

4. Vermoeidheidsklachten door nekpijn

Onder andere door de nekpijn en de hoofdpijn ontstaan er vaak vermoeidheidsklachten bij een whiplash. Maar ook als gevolg van de pijnmedicatie en de hieronder nog te bespreken slaapproblemen bent u overdag vermoeid.

5. Concentratieproblemen en geheugenproblemen

Wat moest u ook al weer doen en wat leest u eigenlijk? U kijk wel tv, maar u volgt het eigenlijk niet wat er gebeurd. Herkenbaar als u een whiplash heeft. Het is namelijk een bekend whiplash symptoom.

6. Slapeloosheid bij een whiplash

Een whiplash zorgt voor pijnklachten van de nek. Daardoor kunt u niet lekker liggen en dit geeft problemen met slapen. Zo ontstaat slapeloosheid. Hier kunt u echter wat aan doen. Er zijn diverse middelen die u kunnen helpen bij slapeloosheid. Wij adviseren u hierover in gesprek te gaan met uw huisarts.

Overige whiplash symptomen

 • Psychische problemen
 • Angstklachten (PTSS)
 • Woordvindingsproblemen
 • Cognitieve problemen
 • Depressieve klachten
 • Visusstoornissen
 • Duizeligheid
 • Oorsuizen
 • Lage rugklachten
 • Oorsuizen
 • Tintelingen in uw handen
 • Misselijkheid

Wat is de beste whiplash behandeling?

Icon

Een whiplash is te behandelen. Bij veel mensen verdwijnen whiplash klachten na enkele maanden tot een jaar. Maar in 10% van alle gevallen blijven er klachten bestaan die ook tot soms zelfs ernstige beperkingen leiden. Wij spreken dan van een chronisch pijnsyndroom.

Dit zijn de meest voorkomende behandelingen wij whiplash symptomen:

 • Fysiotherapie
 • Manuele therapie
 • Mensendieck
 • Neurologisch onderzoek
 • Behandeling door een revalidatiearts
 • Een Multidisciplinair revalidatietraject
 • TENS
 • Injectie

Icon

Verhalen letselschade bij whiplash klachten

U kunt als gevolg van een whiplash schade lijden, bijvoorbeeld omdat u arbeidsongeschikt bent geraakt. Of omdat u medische kosten maakt. Deze letselschade moet de aansprakelijke partij verhalen. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Verzekeraars ontkennen vaak dat er sprake is van een whiplash en willen de schade niet of slechts voor een deel betalen.

Bij Brugman Letselschade Advocaten zijn wij gespecialiseerd in het verhalen van letselschade. Ook als het om whiplash klachten gaat. Wij gaan voor u de discussie met de verzekeraar aan. En onze rechtsbijstand is kosteloos voor u.

Brugman Letselschade Advocaten voor kosteloze rechtsbijstand

Brugman Letselschade advocaten werkt in heel Nederland. En met 7 afspraaklocaties verspreid over het land zijn wij altijd in de buurt. Liever een gesprek bij u thuis? Geen probleem, uw letselschade advocaat komt graag naar u toe om u te helpen bij het verhalen van uw letselschade.

Mogen wij u helpen bij het verhalen van uw letselschade? Bel 0800 278 4626 (gratis) of stuur een bericht.

Whiplash diagnose

Ervaart u nekklachten en een of meerdere van bovengenoemde symptomen van een whiplash na een ongeval? Neemt u dan contact op met uw huisarts voor een behandeling. Hoe eerder een whiplash wordt behandeld, hoe meer kans op een volledige genezing. Daarnaast is het voor uw letselschadezaak belangrijk dat zo snel mogelijk de whiplash diagnose wordt gesteld.

Het stellen van de whiplash diagnose voorkomt discussie met verzekeraars die vaak de diagnose whiplash ontkennen!

 

Icon

Wilt u uw letselschade kosteloos laten verhalen door een letselschade advocaat?

Bel 0800 278 4626 of stuur een bericht. Bij Brugman Letselschade Advocaten helpen wij u graag!

Wat kan een letselschade advocaat voor mij betekenen?

Als u na een ongeval whiplash klachten ervaart, dan is de kans groot dat u kosten maakt. U betaalt uw eigen risico en gaat naar de fysiotherapeut. Maar wellicht kunt u ook tijdelijk of voor lange(re) tijd niet werken. Er ontstaat dan schade. Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij deze letselschade voor u. Zo kunt u zich richten op uw herstel van het ongeval.

Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij uw letselschade kosteloos voor u. De tegenpartij moet namelijk uw kosten betalen. Bij een eenzijdig ongeval betaalt de schade inzittenden verzekering de kosten van rechtsbijstand. Wij helpen u dus altijd kosteloos!

Lijdt u schade door de symptomen van de whiplash na een ongeval? Bel ons: 0800 278 4626 of stuur een bericht. Wij helpen u graag!

Brugman Letselschade Advocaten

Brugman Letselschade Advocaten adviseert en verhaalt al 11 jaar op het gebied van letselschade. Dit doen wij met een team van ervaren en deskundige letselschade advocaten. Van licht tot zwaar letsel kunt u bij ons terecht. En met 7 afspraaklocaties zijn wij altijd in de buurt!

 

Icon

Lees ook: Wie zijn wij

Kosteloze rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Bij Brugman Letselschade Advocaten verhalen wij uw letselschade kosteloos. Onze kosten worden namelijk vergoed door de verzekeraar van de aangesproken partij. U maakt voor onze rechtsbijstand dus nooit kosten!

In Nederland zijn ook letselschadebureaus actief. Deze hebben vaak niet de juiste expertise op het gebied van een whiplash. Vraag daarom om een letselschade advocaat die lid is van de LSA, de beroepsvereniging. Verder zijn het specialistenkeurmerk van de LSA en de Orde van Advocaten essentieel. Brugman letselschade draagt deze keurmerken en veel van onze letselschade advocaten zijn lid van de LSA. Voor u de garantie dat u aan het juiste adres bent bij whiplash letsel!

Bel 0800 278 4626 of stuur een bericht voor kosteloze rechtsbijstand als u symptomen whiplash heeft. Wij helpen u graag!

letselschade-advocaten-brugman-slider-home

 

 

 

 

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

  Switch The Language

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar