Heeft u een ervaren en deskundige letselschade advocaat nodig bij u in de buurt?
Onze gespecialiseerde advocaten helpen u kosteloos!
 • Wij bestaan al langer dan 15 jaar met een succespercentage van 95%.
 • 7 dagen per week in heel Nederland van 09:00 tot 22:00.
 • Bij ons bent u geen dossiernummer: u krijgt uw eigen, persoonlijke letselschade advocaat.

Vragen? Stuur een WhatsApp-bericht aan onze letselschade advocaat.

Wij zijn sterk in letselschade!

U bent aangereden, betrokken bij een bedrijfsongeval of slachtoffer van een hondenbeet. Dan wilt u uiteraard de beste letselschade advocaat om u te helpen. Want het is niet niks om betrokken te raken bij een ongeluk. Gelukkig zijn wij sterk in letselschade. Dit doen wij namelijk al meer dan 15 jaar en wij hielpen al meer dan 5.000 verkeersslachtoffer en slachtoffers van een arbeidsongeluk of hondenbeet. Voor het verhalen van uw letselschade bent u bij ons dus aan het juiste adres.

Waarom zijn wij sterk in letselschade?

Als u op internet zoekt naar een letselschade advocaat of letselschade jurist, dan kunt u kiezen uit veel diverse advocatenkantoren en letselschadebureaus. Maar hoe weet u nu dat u te maken heeft met een top letselschade advocaat? Dat is niet eenvoudig. Een keurmerk zegt misschien iets, maar niet alles. Iedereen stelt sterk letselschade verhalen te zijn. Helaas is dit niet het geval.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken intern opgeleide letselschade advocaten. Dit is wat ons nu zo sterk maakt! Onze letselschade advocaten worden opgeleid door een LSA advocaat. Dit zijn de beste letselschade advocaten van Nederland. Want een LSA advocaat, dat wordt je niet zomaar! Daarom stellen wij dat wij sterk in letselschade zijn!

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Jacob 075Jacob 075
16:05 15 Jan 24
Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!
Willem NourisWillem Nouris
09:03 11 Dec 23
Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.
T.H.OT.H.O
08:36 24 May 23
In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!
silvana ijsendijksilvana ijsendijk
17:27 18 Apr 23
Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.
Björn LanserBjörn Lanser
19:10 23 Feb 23
Gewoon top!
jakub jaszczukjakub jaszczuk
17:49 04 Jan 23
Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.
elly uitslagerelly uitslager
09:58 22 Oct 22
Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.
Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V
C ÖC Ö
21:29 28 Apr 22
Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!
Tobias MoonTobias Moon
17:34 28 Jan 22
Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂
Roos van WinkelRoos van Winkel
10:19 09 Aug 17
Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.
js_loader

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Wat is sterk in letselschade?

Wij stellen dat wij sterk in letselschade zijn. Maar wat is dat, sterk in letselschade? Letselschade verhalen is niet eenvoudig. Je hebt goede kennis van het letselschaderecht nodig. Deze kennis hebben wij. Onze letselschade specialisten worden intern opgeleid door mr. Friso W. Brugman. Hij is al meer dan 10 jaar LSA advocaat en al meer dan 15 jaar werkzaam als letselschade advocaat. Zijn ervaring en deskundigheid wordt overgedragen aan de andere letselschade advocaten.

Sterk in letselschade betekent ook dat wij er alles aan doen om een eerlijke schadevergoeding te krijgen voor u als letselschadeslachtoffer. Daarom wordt een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor getraind in het onderhandelen met de tegenpartij, vaak een letselschade jurist van een verzekeraar.

Bij Brugman Letselschade Advocaten wordt u dus altijd geholpen door een ervaren en goed opgeleide letselschade advocaat. Dan maakt ons strek in letselschade.

Waar vind ik een sterk letselschade advocaat van Brugman?

Brugman Letselschade Advocaten is een landelijk werkend advocatenkantoor. Met meer dan 15 bezoeklocaties verspreid over Nederland zijn wij altijd dichtbij. U vindt ons bijvoorbeeld in alle grote steden. Of u nu op zoek bent naar een letselschade advocaat in Amsterdam of een letselschade advocaat in Eindhoven, zij zijn altijd in de buurt. Maar onze letselschade experts komen ook gewoon bij u thuis voor een uitgebreide intake of een letselschade advies!

Wat doet een sterk letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat ontzorgt u als u schade lijdt na een ongeluk. Het is namelijk niet niks, betrokken raken bij een ongeluk. Of het nu om een kop-staart botsing of een ongeluk op het werk gaat, een ongeval heeft een grote impact op uw leven. Het is als vervelend genoeg dat u letsel aan een ongeluk over heeft gehouden. Dan is het prettig als uw letselschade voortvarend verhaald wordt. Hiervoor is een sterk letselschade advocaat van belang.

De letselschade advocaten van ons advocatenkantoor begrijpen maar al te goed hoe zwaar een ongeluk kan zijn. Daarom nemen wij de financiële afwikkeling van uw letselschadezaak graag op ons. Wij regelen daarbij alles voor u:

 • onderzocht wordt wie schuldig is bij een ongeluk
 • wij gaan de tegenpartij aansprakelijk stellen
 • na erkenning van aansprakelijkheid wordt een voorschot op de letselschade verzocht
 • er wordt een schadestaat opgesteld met daarom alle relevante letselschadebedragen
 • de discussie over de hoogte van de schadevergoeding wordt gevoerd

Onze sterke letselschade advocaten regelen dus alles voor u, zo kunt u zich bezighouden met uw revalidatie.

Sterk in letselschade!

Wilt u gratis juridische hulp van een advocaat die sterk is in letselschade? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd volledig kosteloos!

Wie is uw letselschade advocaat?

Bij ons advocatenkantoor werken momenteel 8 letselschade advocaten en 8 letselschadejuristen, ondersteund door juridisch medewerkers. Er zijn ook 2 LSA advocaten aan ons kantoor verbonden. LSA advocaat in een titel voor letselschade advocaten met meer dan 5 ervaring in het verhalen van letselschade na een auto ongeluk, fietsongeluk of bedrijfsongeval.

De heer mr. Friso W. Brugman, letselschade advocaat
mr. Friso Brugman
Senior letselschade advocaat en kantooreigenaar

Oprichter van het kantoor en gespecialiseerd in het verhalen van letselschade voor ondernemers en zwaar letsel.

Contact

mr. Hajar El Haddad, letselschade advocaat
Hajar El Haddad
Senior letselschade advocaat

Hajar is een ervaren letselschade advocaat. Zij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het verhalen van letselschade voor cliënten die slachtoffer zijn geworden van (onder meer) een verkeers- of bedrijfsongeval.

Contact

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hier voor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade dossier aan mr. Brugman of een van onze andere letselschade advocaten voorleggen? Neem dan contact met ons op. Wij

helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in!

100% gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Als u betrokken bent geweest bij een verkeersongeval of een bedrijfsongeval en u hierbij gewond bent geraakt, dan spreken wij letsel. Als u vervolgens kosten maakt en schade lijdt door het ongeval, dan lijdt u letselschade. Het verhalen hiervan is het werk van een letselschade advocaat. Maar veel mensen kiezen voor een letselschade jurist, letselschadebureau of rechtsbijstandsverzekeraar. Dit met het idee dat een letselschade advocaat duur is.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij gegarandeerd gratis voor u. Onze kosten verhalen wij namelijk op de (verzekeraar) van de aansprakelijke partij. Met andere woorden: de tegenpartij is aansprakelijk, en wij staan voor u klaar met gratis advies en hulp bij letselschade. Als iemand u dus vraagt ‘Maar wie betaalt de kosten voor zo’n advocaat?’ dan kunt u bij deze met een gerust hart ‘de tegenpartij!’ zeggen.

De 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade

Ben je arbeidsongeschikt geraakt? Of heb je allerlei materiële en immateriële schade na een ongeval? Dan kunt u deze schade laten verhalen door een letselschade advocaat. Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

 1. Schade door arbeidsongeschiktheid
 2. Medische kosten
 3. Kosten voor hulp in het huishouden
 4. Verzorgingskosten
 5. Een studievertraging
 6. Reparatiekosten
 7. Vervangingskosten
 8. Onderhoudskosten aan het huis en de tuin
 9. Energiekosten
 10. Smartengeld

Meer over schadeposten en smartengeld leest u hier

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een erkende letselschade advocaat advocaat? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

No cure no pay advocaat is niet nodig!

Wist u dat het in Nederland goed geregeld is wat betreft de kosten van een letselschade advocaat? In artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek is namelijk opgenomen dat de kosten van rechtsbijstand onderdeel uitmaken van de schadevergoeding. Concreet betekent dit dat als u onze inschakelt, wij u kosteloos bijstaan bij het verhalen van uw letselschade! Toch zijn er letselschadebureaus en zelfs advocaten die werken op basis van no cure no pay.

Een no cure no pay advocaat schakelt u alleen in als er geprocedeerd moet worden bij de rechtbank. De kosten die voor een gerechtelijke procedure gemaakt moeten worden vallen namelijk niet onder artikel 6:96 BW. Maar voor de rest is no cure no pay niet nodig. Ga hier dus ook niet zomaar mee akkoord maar vraag het onze letselschade advocaten. Wij zijn sterk in letselschade en helpen u ook nog eens volledig kosteloos.

Second opinion bij letselschade

Vraagt u zich af of uw letselschade dossier wel goed behandeld wordt? Twijfelt u over uw letselschade jurist of letselschade advocaat? Dan kunt u bij ons een gratis second opinion aanvragen. Wij onderzoeken gratis voor u of uw belangen goed behartigd worden en nemen indien gewenst de behandeling van uw letselschadezaak van u over.

Letselschade verhalen na een aanrijding

Een van de meest voorkomende ongelukken is een verkeersongeluk. Maar wat te doen al u betrokken bij een aanrijding bent? Wie is schuldig bij een aanrijding en welke letselschade bedragen komen voor vergoeding in aanmerking? Het antwoord op wie schuldig is bij een aanrijding vinden wij in diverse wettelijke bepalingen:

 1. Op grond van artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek is schuldig bij een aanrijding de bestuurder die een verkeersfout maakt. Bijvoorbeeld omdat er geen voorrang wordt verleend of bij een aanrijding van achteren. Er is dan sprake van een onrechtmatige daad.
 2. In artikel 5 Wegenverkeerswet is opgenomen dat het verboden is je dusdanig op de weg te gedragen dat hierdoor de kans op een verkeersongeval ontstaat. Is er dus sprake van een kop-staart botsing of frontale aanrijding, dan is er sprake van aansprakelijkheid op grond van artikel 5 Wegenverkeerswet
 3. Artikel 19 Reglement verkeersregels en verkeersteken regelt dat bestuurders voldoende afstand moeten houden. Dit betekent onder andere dat bij een kettingbotsing de achterop rijdende bestuurder schuldig is voor de letselschade van het verkeersslachtoffer

Staat de schuld van de tegenpartij vast, dan kunt u letselschade claimen. Bij een auto ongeluk kan dit door de auto verzekering rechtstreeks aansprakelijk te stellen. Voor alle motorvoertuigen in Nederland geldt namelijk een verplichte verzekering. De schadeclaim kan bij deze schadeverzekering ingediend worden.

Als fietser aangereden

Bent u als fietser aangereden? Dan is het belangrijk om het volgende onderscheid te maken:

 • een aanrijding tussen fietsers
 • als fietser aangereden door een auto of ander motorvoertuig

In het eerste geval, een aanrijding tussen 2 fietsers, is de fietser aansprakelijk die de verkeersfout gemaakt heeft. Dit is anders bij een aanrijding tussen een fiets en auto. In dat geval is artikel 185 Wegenverkeerswet van toepassing. Op grond van dit wetsartikel krijgt een fietser altijd ten minste 50% van de geleden schade vergoed. Dit is omdat een fietser voor de wet wordt gezien als een kwetsbare verkeersdeelnemer. Logisch, want als je op de fietser aangereden wordt, dan is de kans groot dat je aan dit fietsongeluk letsel overhoudt.

De regeling van artikel 185 wvw houdt in dat als een fietser aangereden wordt, er tenminste 50% van de letselschade vergoed wordt. Dit in het geval de fietser een verkeersfout maakt. Is de aanrijding de schuld van het motorvoertuig? Dan wordt uiteraard 100% van de schade vergoed.

Soms kan het letsel van de fietser zo ernstig zijn, dat het niet redelijk is slechts 50% van de schade wordt vergoed. Er kan dan een billijkheidscorrectie toegepast worden. Deze vinden wij in artikel 6:101 BW. De billijkheidscorrectie houdt in dat meer dan 50% vergoed wordt. De schadevergoedingsplicht van de bestuurder van het motorvoertuig kan dan zelfs 100% zijn.

De letselschade advocaten van ons advocaten zijn sterk in letselschade claimen. Wij helpen u graag als u in de auto aangereden bent of u slachtoffer van een fietsongeluk bent. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulier in en wij nemen direct contact met u op.

Rechtvaardigheid begint hier – Laat ons uw letselschadezaak onderzoeken

 • Dezelfde werkdag nog persoonlijke hulp
 • 7 dagen per week in heel Nederland
 • Meer dan 3.500 cliënten in 15 jaar
 • Volledig kosteloze hulp bij het verhalen van letsel- en overlijdensschade.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Onze keurmerken:

Brugman-orde-van-advocaten

Wacht niet! Neem contact op.

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend. Vertel uw verhaal hieronder of bel direct naar  +31229221892

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij helpen iedereen graag verder, ook als u vragen heeft!
Wacht niet! Wij helpen u verder

Heeft u letselschade opgelopen of heeft u vragen? Laat ons u helpen uw recht te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.

Bezoekadres

Brugman Letselschade Advocaten
Dick Ketlaan 2
1687 CD Wognum (Noord-Holland)

Spreeklocatie Hoorn

Gebouw Startwijzer
Nieuwe Steen 44
1625 HV Hoorn

Spreeklocatie Alkmaar

Smart Business Center
Robijnstraat 78
1812 RB Alkmaar

Postadres

Brugman Letselschade Advocaten
Postbus 10
1687 ZG Wognum

Spreeklocatie Almere

WTC Almere TMOO
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere

Spreeklocatie Eindhoven

Flight Forum 40
5657 DB Eindhoven

Spreeklocatie Enschede

Capitool 10
7521 PL Enschede

Spreeklocatie Arnhem

Park Tower
Nieuwe Stationsstraat 20
6811 KS Arnhem

Spreeklocatie Groningen

Martini
Paterswoldseweg 806
9728 BM Groningen

Spreeklocatie Den Haag

Centraal Station
Koningin Julianaplein 10
2595 AA Den Haag

Spreeklocatie Utrecht

Business Park
Newtonlaan 115
3584 BH Utrecht

Spreeklocatie Rotterdam

Willemswerk
Boompjes 40
3011 XB Rotterdam

Spreeklocatie Amsterdam

GebouwWest
Donauweg 10
1043 AJ Amsterdam

Switch The Language

  Logo-Brugman-Wit

  Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

  Adres

  Brugman Letselschade advocaten
  Dick Ketlaan 2
  1687 CD Wognum

  Telefoonnummer

  0800 27 84 626

  E-mailadres

  contact@advocatenkantoorbrugman.nl

  Taalwisselaar