Laat u door ons kosteloos informeren voor advies of antwoord op uw vraag.
Vraag het één van onze gespecialiseerde advocaten

Zzp’ er vaak niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid bij letselschade

Uit onderzoek blijkt dat slechts 20% van de zzp’ers in Nederland verzekerd is tegen arbeidsongeschiktheid bij letselschade.
Als u als zzp’er dus een ongeval overkomt en raakt hierdoor arbeidsongeschikt, dan staat u dus met lege handen. Of toch niet? Wij informeren u graag over de mogelijkheden om uw letselschade na een ongeval te verhalen. Het maakt daarbij niet uit of u als zzp’er tegen arbeidsongeschiktheid verzekerd bent.

zzp’er en letselschade door arbeidsongeschiktheid

Als u als zzp’er een ongeval overkomt, en u kunt uw werk hierdoor niet meer doen, dan heeft u geen inkomen. U kunt als zzp’er geen beroep doen op het UWV. Heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan ontvangt u vaak de eerste periode geen recht op een uitkering. Meestal is er immers een wachttijd van ten minste één maand. U lijdt dus na een ongeval sowieso schade. Bent u als zzp’er niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid, dan heeft u helemaal geen vangnet. Het inkomensverlies komt dan volledig voor eigen risico. Tenminste, als niet een ander aansprakelijk is voor uw schade. Bent u bijvoorbeeld aangereden of heeft uw opdrachtgever niet alle voorzorgsmaatregelen genomen om ongevallen te voorkomen, dan kunt u uw schade op deze aansprakelijke partij verhalen!

Waar heeft u als zzp’er recht op na een ongeval

Als u tijdens het verkeer of het werk een ongeval is overkomen, dan is de persoon die u heeft aangereden of uw opdrachtgever vaak aansprakelijk voor de door u geleden schade. Dit betekent dat ook uw inkomensschade door de verzekeraar vergoed moet worden. Maar dat niet alleen. U heeft ook recht op een vergoeding van uw medische kosten, gemaakte reiskosten en smartengeld.

De belangrijkste post is uiteraard het verlies aan inkomen. En dit is ook belangrijk als u wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft. Deze kijkt immers alleen naar het percentage arbeidsongeschiktheid. Maar wat als u bedrijf groeiende was? Daar houdt een arbeidsongeschiktheidsverzekering geen rekening mee. Bij een letselschadeclaim kijken wij echter naar de werkelijke schade. En deze is vaak veel hoger!

Kosteloze rechtsbijstand voor zzp’ers

Heeft u als zzp’er inkomensschade na een verkeersongeval of ongeval tijdens het werk? Of bent u om een andere reden arbeidsongeschikt geworden, bijvoorbeeld door een medische fout? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag. En dit doen wij kosteloos voor u. Wij verhalen uw letselschade namelijk op de aansprakelijke partij! U betaalt dus niets voor onze rechtsbijstand. Bel 0800 278 4626 (gratis) of mail ons.

Letselschade opgelopen?

Doe onze test en ontdek of u in aanmerking komt voor schadevergoeding.

Brugman Letselschade Advocaten

Snel contact

Uw verhaal samen met ons bespreken, dat kan bij Brugman geheel vrijblijvend.

  Neem vrijblijvend contact met ons op.
  Vragen of bent u op zoek naar meer informatie?

  Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

   Logo-Brugman-Wit

   Rechtsbijstand nodig op het gebied van letselschade of overlijdensschade? Neem vrijblijvend contact op met Brugman Letselschade Advocaten!

   Adres

   Brugman Letselschade advocaten
   Dick Ketlaan 2
   1687 CD Wognum

   Telefoonnummer

   0800 27 84 626

   E-mailadres

   contact@advocatenkantoorbrugman.nl

   Taalwisselaar